Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 35 784
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Честити зъбчета.

За газовете - и ние имаме. На мен все ми се струва, че се получават от картофа. А той картоф яде всеки ден,смесен с нещо друго.
Ставам нощем по няколко пъти, но слава богу, засега само се размрънква, а не реве с пълна сила. Като дам биба и го погаля, понякога заспива, ако не, взимам при мен и гушкам - в повечето случаи заспива, ако пак не - тогава кърмя. Получава се да се кърмим веднъж на нощ, но в различно време.

Това с алергията към тиквата е неприятно, но ако другите зеленчуци ги харесва и няма реакция, може да не даваш тиква засега и да опиташ пак след няколко седмици или дори месеци.

# 541
И моята бебка се напъва от газове от снощи,а от 2 дни давам картоф. Бях чела, че се преработвал по-трудно от стомахчето. Може би това е резултатът. И се буди през 2 часа - от 4часа до сега 3 пъти иска да суче.
Чудя се дали да не се върна днес само на тиква, че да я облекчи.

# 542
Някой имал ли е подобен проблем?
Аз с първото дете. Беше алергично към 90% от нещата. Давах останалите 10% и с времето се оправи.

Второто и то изглежда ще е алергично. За сега не мога да го хвана към какво реагира, защото често се обрива за кратко точно след кърмене, а аз не ям особено различни неща (и гледам да няма мляко, яйца и т.н.). И пак. Но този път изобщо не се впечатлявам.

# 543
Момичета, готовите зеленчукови пюрета разреждате ли ги с кърма или АМ?

# 544
Поли, аз не. Разреждах с вода само едно на Хипп, тиквички с картофи, защото е ужасно гъсто, другите не ги разреждам с нищо.

# 545
Хич не ги иска тези зеленчукови пюрета мойто детенце. Голяма борба настава докато го изядем. Но........и това ще премине Wink Надявам се да не сме единствените newsm78

# 546
Аз ще разреждам, поне в началото. Но все още се чудя с какво изобщо да започна...

# 547
  • София
Не си единствената.Аз захранвам от месец и половина и още нямам заместено хранене.

# 548
  • Пловдив
Не разреждам готовите пюрета, защото те са си с млеко.

# 549
Racel, кои пюрета са с мляко  newsm78?
Поли, и ние бяхме така, а и сега донякъде сме така, но първите седмици голям зор беше... Трябва им време да свикнат  bouquet
Момичета, досега с гледам имунизационните календари и в шести месец трябва да има трети прием на противохепатитна ваксина Енжерикс, а на нас педиатърката нищо не ни каза  newsm78. В понеделник ще й звънна да разбета какво става! По новините казаха май,че била изчерпана. На вашите бебчета биха ли им сега ваксина? А казаха ли ви нещо?!?

# 550
На нас ни биха вече за хепатит Б и не е казал да няма.

# 551
Racel, кои пюрета са с мляко  newsm78?
Поли, и ние бяхме така, а и сега донякъде сме така, но първите седмици голям зор беше... Трябва им време да свикнат  bouquet
Момичета, досега с гледам имунизационните календари и в шести месец трябва да има трети прием на противохепатитна ваксина Енжерикс, а на нас педиатърката нищо не ни каза  newsm78. В понеделник ще й звънна да разбета какво става! По новините казаха май,че била изчерпана. На вашите бебчета биха ли им сега ваксина? А казаха ли ви нещо?!?

Надявам се, че и ние ще свикнем. То сега е едно бутане, едно напъване, Чудо!
Наистина има трети прием на противохепатитна ваксина, която по принцип се прави в шести месец, но зависи и кога са направени другите. При нас понеже се получи закъсняване заради пропуснатата, ще ни направят тази чак месец май, защото трябвало да има определено време между тях.

# 552
  • Пловдив
Ние в четвъртък бяхме на консултация и за мое учудване сме качили само 300 грама и половин см (за сравнение миналия месец 700 грама и 2,5 см). Сега е 7700 и 67 см. ЛЛ няма направления и ехограф на коремните органи ще правим другия месец. Биха му противохепатитната ваксина.
Ако може пловдивските мами да споделят къде правиха или ще правят кръв и урина, че смятам да ги направя сега  Praynig
Munas, как е втората урина?
Аз до сега давах само тиква и картоф, домашни. Купих тиква на Хип и беше едно гадене, мръщене, пробвах да го смеся с картоф и кърма, не помогна. Сега купих тиква на Гербер, да видим как ще е.
Иначе тиквички с картоф на хип разреждам с кърма, че наистина е много гъсто.

# 553
  • Северо=Западналия край
Нa нaс ни сложихa сaмо вaксинa зa хепaтит Б и кaзaхa, че нямa другa. Следвaщaтa мaй е чaк нa годинкa.

Купешки пюретa рaзреждaм сaмо aко сa много гъсти.

# 554
В имунизационния календар в шести месец ваксината е само една-против Хепатит Б, но на нас не ни я сложиха, не сме назад с ваксините, а и дума не се отвори за нея!!! Поне да беше ми казала "нямам я, като дойде ще я сложим". В понеделник ще се обадя да питам. За захранването също думичка не обели  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт