ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 33

• 82 078
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Diana D, съвсем искренно казвам че приветствам ентусиазма и енергията която имаш. Казвам го защото преди четири години и аз бях като теб. И считах всички които не само отказват да ваксинират децата си ами и пропагандират другите да го правят са опасност за всички включително моите деца
НО
Роди ми се второ детенце, с доста здравосровни проблеми. Не знам как с думи да опиша изумлението  и недоумението си от факта че дозата  и концентрацията на ваксината е една и съща за всяко дете независимо колко килограма е.
И как е възможно една и съща ваксина като състав, количество и концентрация да се поставя на едно 8кг бебе и на едно 2кг бебе. Само за да сдобиете визуална представа ще кажа че  пилето което купувате за готвене е толкова голямо. И го казвам не за да ме цитирате че сравнявам детето си с пиле за готвене, но просто който не е имал толкова малко бебе изобщо не може да си представи как изглеждат тези душички.
Водих разговори с лекарите да й поставят само част от ваксината съобразена с нейните килограми. И все ги питах -добре, вие като изписвате антибиотик все смятате количеството в зависимост от килограмите й , защо не правите същото и с ваксината..........???

Мъжът ми ме обвиняваше че  трябва да слушам лекарите, но......аз намерих тази тема. И съм безкрайно благодарна на всички които са споделили тук клипове, материали, статии и други. Научих много неща не само за ваксините, а като цялО какво представлява имунната система и как човек да се грижи за нея така че тя да функционра нормално.

Та в смисъла на всичко казано до тук бих ти предложила да се върнеш на зад и да прочетеш в темата. Не размислите на разни там майки, а статиите, изследванията и клиповете които са публикувани. Защото и в бг има вече доста лекари които споделят тези научно обосновани резултати от ваксинирането.

И все пак темата е за вредата от ваксините и всеки си споделя неговия опит. Ако не ти допада тази тема просто не участвай и не я чети. Просто всяко дете е различно,  както и всеки човек е различен. И всеки си гледа нещата от собствената камбанария. Защото тук има и майки които сега са наречени "кухи лейки" и то именно защото са спазили цитираните от теб норми. Нека оставим преценката на всяка майка  за това дали да ваксинира детето си. Защото ти не познаваш нейното дете, не знаеш неговите проблеми.

# 226
Честно казано не споря с решението на който и да е да ваксинира или не себе си или детето си. Включих се в темата, която четях информативно, за да поправя една фактическа грешка, а именно, че хепатит Б не е полово-предавана болест, което беше посочено като аргумент за ненужността на съответната ваксина, тъй като, видиш ли, заразяването може да се избегне с подходящо възпитание и морално поведение. Това е такава безумна дивотия, че няма думи. Простата констатация, че хепатит Б се предава по кръвен, а не по полов път стана причина за лични нападки и истерични крясъци, по тема, която всъщност изобщо не ме интересува. Вие си познавате реторичните похвати в малката фанатизирана общност.Аз не съм за или против ваксините в смисъл да проповядвам мнение, но съм много против агресивни проповедници с минимални познания да формират мнение у хора, които са податливи на подобни истерии и манипулации. Много интересно ми беше обяснението за начина по който микробите атакуват организма, споделен в тази тема, как пълзят навътре през телесните отвори, които им се съпротивляват, докато достигнат имунната система, която се намира в стомаха/ корема???????По-голяма глупост не бях чувала. А тези неща се учат и в гимназиалния курс. Материята, която се обсъжда тук е напълно непозната на повечето участници, а и множеството статии, които се споделят се разбират и обсъждат въз основа на грешните първоначални знания. Тук се шири някакво квазинаучно базово разбиране на проблема, което създава фалшива увереност, че имунологията ви е позната и можете да правите валидни заключения, а всъщност изходната ви информация за анатомията и физиологията  е погрешна.
Другото, което ми направи впечатление е грешното и алогично тълкувание на законите, което някои потребителки си позволяват и го предоставят като правни съвети на останалите. Тълкуванието изглежда логично на хора, които не са юристи и може да подведе мнозина, че спазват закона и не уговарят лекари към нарушение по служба, както и се чувстват оправомощени да изнудват директори на детски заведения да нарушават служебните си задължения в защита на измислените им права. Най-активните проповедници нямат нито медицинско, нито юридическо образование, но смятат, че могат да дават валидни препоръки в двете сфери. Това, което се опитвам да направя е да насоча хората, които имат нужда от отговори и знания да ги получават от хора, които могат да им ги дадат. Медицината и правото изискват доста задълбочено образование именно , за да могат лекарите и юристите да тълкуват материята правилно. Иначе всички закони са написани и всеки грамотен може да ги чете- ако това е равно на разбиране и прилагане, защо се учи право? Защо се учи медицина, щом всяка майка-домакиня без образование може да претендира по-добри знания и умения от лекар? Става дума за децата ни- информирайте се, но си преценявайте източниците! От глупав непознат няма да вземете парче хляб да дадете на децата си,защото не знаете качеството му, защо би трябвало да приемете съвет за лечение? Информирайте се, но не от ЕЖК- не всеки има познанията да прецени истинността на факти и заключения, поднесени в статия.
Относно дозите на ваксините- те се определят не на килограм тегло, а на минимално количество инфекциозен агент, който би предизвикал имунен отговор. По презумпция количеството, което се поставя е минимално необходимото. Затова на бебе 2 кг, на бебе 8 кг и на възрастен се поставя еднаква доза.

# 227
  • Стара Загора
Много интересно ми беше обяснението за начина по който микробите атакуват организма, споделен в тази тема, как пълзят навътре през телесните отвори, които им се съпротивляват, докато достигнат имунната система, която се намира в стомаха/ корема???????По-голяма глупост не бях чувала. А тези неща се учат и в гимназиалния курс.

Диана, а ти какво точно разбираш под въздушно-капков път??? Или не знаеш, че повечето болести, бактерии и вируси, попадат първо в храносмилателната система на човека, а не директно в кръвта, както става при ваксините??? За майките-домакини просто нямам думи, повярвай ми всяка от нас е имала живот и преди детето, образование, работа, житейски опит и мозък в главата, който не изчезва от нея с появата на дете! Явно не си разбрала, че тук всеки споделя личните си преживявания, а не хвърля просто така догадки в пространството да се намира на приказка.

# 228
Много интересно ми беше обяснението за начина по който микробите атакуват организма, споделен в тази тема, как пълзят навътре през телесните отвори, които им се съпротивляват, докато достигнат имунната система, която се намира в стомаха/ корема???????По-голяма глупост не бях чувала. А тези неща се учат и в гимназиалния курс.

Диана, а ти какво точно разбираш под въздушно-капков път??? Или не знаеш, че повечето болести, бактерии и вируси, попадат първо в храносмилателната система на човека, а не директно в кръвта, както става при ваксините??? За майките-домакини просто нямам думи, повярвай ми всяка от нас е имала живот и преди детето, образование, работа, житейски опит и мозък в главата, който не изчезва от нея с появата на дете! Явно не си разбрала, че тук всеки споделя личните си преживявания, а не хвърля просто така догадки в пространството да се намира на приказка.
какво общо има въздушно-капковият път на заразяване с местонахождението на имунната система в корема????? Или факта, че някои бактерии и вируси попадат в човека по орално-фекален път на заразяване, т.е. през храносмилателната система. Това е път на заразяване, а не местонахождение на имунната система?
Относно майките не съм казала, че остават без мозък след раждане, а казах, че раждането не ги прави лекари или юристи, ако преди това не са били такива. Или греша?
И още един въпрос имам- коя е тая ваксина, която попада директно в кръвта, че не ми е позната? Ваксините се прилагат подкожно или вътрекожно. Не съм чувала за практика, при която ваксини се прилагат директно в кръвта, т.е. венозно. Или ваксината отива направо в кръвта, а инфекция с тетанус след убождане на кожата и подкожните тъкани отива в стомаха при имунната система и заобикаля кръвта? Няма инфекция, която да не попада в кръвта, както се изразявате. Всички инфекции се преборват от организма с агенти, пренасяни по кръвен път /левкоцитите, специфичните антитела и интерферовите неспецифични реакции/. Като имате въздушно-капкова инфекция, защо си изследвате левкоцити или      С-реактивен протеин в кръвта?
Всъщност какво ли се хабя Simple Smile Peace

# 229
Последните два отговора много ме впечатлиха и за това малко яснота

Това което съм казала назад в темата е част от научна статия, а именно :
Всяко така наречено чуждо тяло може да навлезе в организма през няколкото отвора които съществуват , а именно уста, нос, влагалище, анус. Останалата част от тялото е облечена от най големият орган кожа. Та в тези отвори има лигавици. В тези лигавици се намира първата бариера на имунната система. И когато навлизащото чуждо тяло незвисимо дали е топче или вирус влезе се предизвиква силно увеличение на лигавичната течност с цел то да бъде изхвърлено. Започва кихане кашляне и т.н.  в случай че не бъде изхвърлено то отива към гърлото, където всички знаем са сливиците и лимфните възли. Ако бъде преодоляна и тази бариера отива в стомаха. Там от своя страна защитните механизми са поврЪщане и разтройство. И ако  и тази трета бариера бъде преодоляна  тогава има навлизане в кръвта. Та за мен лично тази три степенна защита на  организма ми се струва логична. Разбира се аз съм човек уважаващ мнението на всеки и за това не налагам моите възгледи, просто ги споделям.

Що се отнася до майките домакини.

Ако ни срещенеш на улицата с малкото ми дете, ще каже ей каква прекрасна малка дама......на колко е ?
И когато аз ти оттоворя че тя е на 4г и 3м ще се стъписаш и няма да знаеш какво да кажеш в ПЪрвИте минути.
Защото детето изглежда като 6 7 месечно бебе. И не само физически , но и психически така стоят нещата.
Тя не може да седи без опора, не говори, не ходи. От скоро се опитва да разбере че около нея има някакъв свят.
Съгласно законите на държавата тя има 100% инвалидност с придружител съгласно решението на телк
НО
Не е освободена от ваксинация съгласно реда и начина за освобождаване.

От друга страна ваксина се поставя на здраво дете за което мисля че спор тук няма

Та понеже аз съм тъпа, проста и малоумна домакиня, пишеща в някаква едва ли не сектанска тема въпРосът ми е
моето дете болно ли е или е здраво..........?

Не знам как би отговорила на този въпрос, но за сега лекарите нямат отговор.

И след като не е сигурно детето дали е здраво, кой ще поеме отговорността да го ваксинира ?

Това което се опитвам да ти кажа е че в бг законодателството има безкрайно много пропуски и неуредици. И моето дете според едни закони е 100% инвалид, според други е 100% годно и здраво за ваксинация. И повярвайми макар че професията ми е такава че не само съм изчела и работила с много закони , но и неволята ме е научила в подробности да се запозная в детайли с много дялове на медицината включително и съпътстващите я админисхративни правила и норми. Просто защото навсякъде ми бутат разни декларации за информерано съгласие и всеки гледа да избяга от отговорност.

Искренно ти пожелавам да не изпадаш в ситуация като моята, както и на много майки пишещи тук, за да разбереш че ние не сме кухи лейки. И единственото което правим е да споделяме опита си за да може ако някой иска да се информира да не допуска грешки, които ние сме допуснали спрямо децата си. Защото за съжалиние в повечето случаи нещата са непоправимо катастрофални.

# 230
Настоящи майки. Имам нужда от вашата помощ. Няколко месеца след Приорикс детео ми спря да говори, а аз спрях с поставяне на ваксини. Днес сме на 4 и все още се борим с последствията от ваксините. Когато навърши 3 - направих изследвания за тежки метали и алуминият е над 2 пъти над нормата, а живакът над 4 пъти. Педиатърката ми подпечата картон за детската градина с непопълнени ваксини. Моля за съдействие и разбиране и молба майка с попълнени ваксини в картона да съдейства и пише на лични.

# 231
antee, доколкото разбирам искаш съвет как да ти попълнят и подпечатат картона, че детето е ваксинирано, когато не е.
Аз също спрях да ваксинирам, защото смятам че ваксини са причина за тумора и аутистичните черти на детето ми. Убедена съм, че никой не може да докаже, че не са. Но и през ум не ми е минавало да моля лекар да прави това с картона. Първо защото не е етично към лекаря и второ, защото в даден момент може да се окаже вредно за детето в някаква извънредна ситуация в която лекарите взимат под внимание информацията в здравния картон за да му спасят живота. При постъпване в детската градина имаше ваксините до момента. След като престанах да ваксинирам се аргументирах и пред лекарите и пред сестрите в детската градина и училището защо повече няма да ваксинирам детето. Всички ми казаха, че това е мое право. Медицинските сестри даже съвсем открито ми казаха /на 4 очи разбира се, че постъпвам правилно/, а лекарите с половин уста казаха, че според тях ваксините няма да навредят за това което се притеснявам, но не гарантират нищо и аз съм майката и аз взимам решение. В крайна сметка за себе си избрах този начин и до момента не съм срещнала неразбиране именно защото всички те са медицински лица, учили са повече от мен и прекрасно ме разбират и подкрепят решението ми.

Усмихнелка  Hug Heart Eyes
Прекрасно си обяснила всичко. Само ще те допълня, че когато медиците ни не могат да поставят диагноза и да решат проблема на детето ти щеш не щеш забиваш нос в екрана на компютъра и четеш. Макар и чрез интернет се образоваш малко или много медицински и тогава вече не си куха домакиня, а майка която е готова информирано да защити живота и здравето на детето си. Когато в болницата мълчат, лъжат, отказват да поемат отговорност и я стоварват върху раменете на майката какво друго й остава освен да я поеме с цялата й тежест.

Диана, в Пирогов в ситуация на пълно информационно затъмнение от лекарите, които дори не влизаха при нас на визитация, защото не знаеха какво да ми кажат, един ден ми се съобщава, че на другия ден ще правят биопсия на детето от сестра без да съм виждала доктора в последните 1-2 дни, който в деня на предполагаемата биопсия ни подмина по времето на визитация и аз го гоних по коридора. Когато го настигнах се държа нагло и безочливо като дори ми каза, че аз съм се натискала за биопсията, а май момента не бил подходящ. Настоях да извикат другия лекар, единствения в това отделение който уважавам и ценя с който обсъдихме ситуацията доколкото той самия в този момент имаше яснота и ме оставиха аз да решавам да правят ли биопсия на 3г. ми дете или да се изчака което май било за предпочитане в момента.

Та толкова за лекарите, медицинските сестри, медицинското образование и неинформираните кухи домакини - майки.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 08:13 от Рори72

# 232
В България няма закони! България не е държава! За какви глупости спорите?

# 233
Противозаконно?  Може да се спори сериозно , но сега няма да посветя време. Това, че административни недоразумения на процент списват наредби е временно явление. Бивш министър (един от многото, д-р Мирослав Ненков)  на здравеопазването многократно обяви, че "задължителното" ваксиниране с произтичащи от него санкции ще падне. Въпрос на време и правилен адвокатски колектив.
Същият този министър коментира в ефир по повод Хексацима,  че се радва за дъщеря си, която вече е достатъчно голяма за тази ваксина.  Радва се? Но за децата на не - министри тя е задължителна,  с произтичащи при отказ санкции.
Лицемерно и опасно.
Къде и кои ваксини са задължителни в Европа е твърде достъпно, за да спорим:

# 234
Може да превъртите на 24-25 мин.
От министър приел Хексацима:
"Добре, че порасна!" - за дъщеря му!
 " За мое най-голямо съжаление не мога да кажа какво мисля по този въпрос,  защото не мога да го докажа".
* В случай, че ликът не се отваря, може да напишете във vbox7.com   "за и против задължителните ваксини".

# 235
dobra, благодаря за таблицата!

Точно нея исках да приложа и аз Peace

# 236
  • Пловдив
http://spodeli.eu/tseliyat-svyat-praznuva-ofitsialno-diabetat-ve … ticles-11170.html
Диабетът вече бил лечим и то чрез ваксина!

# 237
  • Стара Загора
Специално за тези, които са останали назад с информацията, цитат от текста - "Хипократ е казал, че всички болести започват в червата, а днес знаем, че 80% от имунитета ни е свързан с червата."
http://www.magipashova.com/2016/09/zdrave-prez-esenta/

# 238
Така де, така де, ние го знаем. Но в медицинския "колеж" в Русе не ги учат Wink

# 239
Вие знаете доста неща от агенция ЕЖК и да, тези "факти" не се учат в никой медицински колеж. Ползват ги разни нутриционисти, пропагандатори на детокса, ароматерапиите, лечението на рак с молитви по пълнолуние и прочие баячки и други видове продавачи на пенкилери.

Общи условия

Активация на акаунт