ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 33

• 83 475
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
 pow, ама чакай сега, болничния след раждането ти го пише твоето джи -пи. Освен това ако твоето дете няма избран л.лекар, то автоматично детето ти се записва на твоя личен лекар . Така е по закон!!!
Така че твоето некадърно джи-пи вместо да те плаши, да си свърши работата иначе я заплаши, че ще си търсиш правата! Къде и аз не знам. Може някой да се включи. Може би към Здравната каса.

А между другото това бебе няма ли си баби, та ще го мъкнеш в тази жега с теб. Остави изцедено млечице. Може да си го замразиш предварително и заминавай да се оправяш с джи-пито или където трябва.

# 91
  • Пловдив
pow, ама чакай сега, болничния след раждането ти го пише твоето джи -пи. Освен това ако твоето дете няма избран л.лекар, то автоматично детето ти се записва на твоя личен лекар . Така е по закон!!

Сигурно ли е?Къде да прочетем?
Не мисля,че бебе автоматично получава личен лекар.
ЛЛ на майката има право да напише 45 дневния преди термин със сигурност.По същата логика може да напише и изравнителния след раждането,но тъй като не  е писано черно на бяло,се дърпат

pow,почваш да обикаляш и питаш ЛЛ тата.Първо ще си честна и ще си кажеш всичко,ако удариш на камък,ще премълчиш някои подробности.В София имаш голям шанс да намериш ЛЛ,което няма против избора ти.В Прованса е по-трудно.Със сигурност селските ЛЛ та имат нужда от пациенти и едва ли връщат.Това като идея и краен вариант

# 92
Много честност и откритост не е нужна тук. Те честни ли са с нас като правят ваксини без да са те информирали дори за 1 страничен ефект. Крият ги листовките и информациите, нали.
Всяко джи пи по закон има право да отлага ваксина до 6 месеца.

Майката може да баламосва и да каже например: "Ще обмисля поставянето на ваксини на по-късен етап. Сега бебето е малко на килограми. Може да се е родило под 3 кг например. Или има колики, които ме притесняват. Тече му носа. Реве през нощта. Може да е болен/а"
Както те на нас, така и ние на тях. Учете се от враговете!

Хайде сега да оправим болничния, а после ще мислим по важния въпрос ваксините... Малко фантация се иска..

# 93
  • София
Записвам се и в тази тема. Не съм активен участник все още, но почнахме да си мислим за второ детенце и точно днес с ММ си говорехме, че ще трябва доста да почетем и да поговорим с близки, които слагат и такива, които не слагат ваксини - за да вземем единодушно решение. Имаме богат избор и от двете групи. За съжаление имам няколко познати с пострадали дечица, за едното съм сигурна, че е от ваксина (диагностицирано с аутизъм).

Дъщеря ми е на 6г., има всички ваксини за възрастта си, макар да ми беше много трудно с последната ваксина, която доста забавих (четенето тогава почна сравнително късно..).

# 94
Първо! Останах шокирана, че има цели 33 теми за вредата от ваксините! УАУ!  #Crazy

И второ, днес четох точно една статия по този повод и понеже е много различно, когато се изкаже по този повод компетентно лице, ето и статията.
http://www.bnews.bg/article/211982

Лично аз съм ваксинирана с всички ваксини, които е можело някога да се измислят, моите родители много държаха на тях. Но изчитайки по-голямата част от написаното и това в статията. Не съм много сигурна, че ще причиня същото и на моето бъдещо дете.

Или както казваше една приятелка-лекарка:"Напоследък лекарствата са станали метод не на лечение, а на икономика".

Въпреки всички 33 теми за тяхната вреда, съм изумена как още има лекари, които повтарят, че има позитивизъм в това да ваксинираме децата си.
Обърках се, наистина. Може и внушение да е, може и да ни внушават, а може и да има 3 ваксини, които да за задължителни, докато всички останали са вредни.

# 95
  • София
моля родителите, които не са ваксинирали децата си да споделят- боледуват ли техните деца по- рядко, отколкото другите, например сравнено с деца на техни познати семейства, които са били ваксинирани? Знам,  че това  се изтъква като едно от положителните страни на неваксинирането, но ми се иска да чуя реални отзиви, а не да чета статии newsm78

# 96
  • София
stelaartois, синът ми не боледуваше въобще до 13 месечна възраст (кърмен е до 8 месеца, ако е от значение). Има поставени всички ваксини без МПР+. След последния пентаксим се видях в чудо... фебрилни гърчове при всеки вирус, дразнеше го и светлина и шум и т.н. - няма да влизам в подробности. После се започна с ларингоспазми, бронхоспазми след всеки контакт с болно дете - дори и ако самият той не се заразяваше. Не зная дали и доколко всичко това е свързано с имунизациите по някакъв начин. От последния Пентаксим не е ваксиниран с нищо. Вече боледува много рядко и ако се случи, го изкарва за 1-2 дни като през тях пие само вит. Ц и биогая чат-пат. Пак казвам не зная доколко онзи период беше следствие от имунизациите, но все си мисля, че това момченце можеше и да си спести 4-те приема в болница и всички тези проблеми с дихателните пътища и тези ужасни фебрилни гърчове, ако му бях спестила поне част от ваксините... но няма как да съм сигурна.

# 97
Здравейте, момичета. Включвам се и аз по темата. Дъщеря ми е на 7 години и половина, а синът ми почти на 6 години. И двете ми деца са с очни проблеми открити на около 3 годишна възраст. След мои си проучвания и многобройни статии изчетени в нета, стигнах до извода, че очичкате им са увредени именно от ваксините. Не се намери лекар, който да го потвърди, напротив даже ме убеждаваха в противното, че не съм права и задължително трябва да си ваксинирам децата. Ваксината, която се поставя на 6 години, категорично отказах да я поставя, че дори заявих и за синът ми категоричен отказ. ЛЛ поиска да се подпиша на документ , че отказвам ваксинация, но аз и казах, че нито ще се подпиша, нито ще си ваксинирам детето.
Дъщеря ми онзи ден в неделя я ухапа кърлеж. Ходихме на дежурен лекар и той каза да и се постави тетанус. В момента задържам, за да видя дали ще има някаква реакция от ухапаното. Според вас трябва ли да се поставя ваксина за тетанус в случая?

# 98
  • София
И синът ми и аз сме хапани по 2-3 пъти от кърлеж (винаги са били махани от медицински лица) - никога никой лекар не ми е навирал тетанус под носа.

# 99
И синът ми и аз сме хапани по 2-3 пъти от кърлеж (винаги са били махани от медицински лица) - никога никой лекар не ми е навирал тетанус под носа.

моят 2 пъти, в Пирогов вадени  - също без "екстрени" "оферти". Вторият път, вече "открехната", отидох с кърлежа в Института по паразитология да го изследват - нямаше проблем (за Лаймска болест); може да питаш там за това какви изследвания и евентуално допълнителни манипулации и дали се налагат в случая.

# 100
Моя колежка миналата седмица намерила кърлеж на тялото на детето им, извадила го и на следващия ден го занесе да го изследват. Не съм я питала обаче за резултатите.  newsm78 Но в Института по паразитология й казали, че сега има някакъв бум на кърлежи заради дъждовете и влагата. Да не говорим, че май не е пръскано навсякъде против паразити.

# 101
моля родителите, които не са ваксинирали децата си да споделят- боледуват ли техните деца по- рядко, отколкото другите, например сравнено с деца на техни познати семейства, които са били ваксинирани? Знам,  че това  се изтъква като едно от положителните страни на неваксинирането, но ми се иска да чуя реални отзиви, а не да чета статии newsm78

Ще споделя само за един вид ваксина: противогрипната. Преди не слагах, боледуваше от грип веднъш годишно през зимата, винаги с усложнения от бронхит или пневмония. След като започнах да му слагам противогрипната ваксина, не е боледувал с висока температура, и не е имало усложнения като бронхит или пневмонии вече няколко години. Нямам идея какви са страничните ефекти на тази ваксина, но определено ни спести цял куп антибиотици, възпаления на белите дробове, безсънни нощи и притеснения.

# 102
Момичета, все още не съм стигнала до там да ваксинирам детето си,  но пък днес попаднах на още една статия по този повод и сметнах, че така или иначе е по темата, по-добре да ви я споделя.
http://www.bnews.bg/article/212306

Може би това ще отговори на част от въпросите на майките, които питаха по-горе в темата дали децата им боледуват по-рядко, в случай, че не са ваксинирани.
Моето мнение остава същото, че има 3 -4 задължителни ваксини, всички останали са ... икономика.

# 103
Сирена, като си толкова доволна от ваксината с най- малък статистически шанс за успех, но висок шанс за инжектране на химикали(справка информация достъпна за всеки,който чете и търси , а не вярва сляпо),  моля те направи си тема САМО ЗА ПОЛЗИТЕ  от ваксините и си пиши там, тук са изпатили майки с  пострадали деца и можем спокойно да споделяме негативи и мнения, няма нужда да спорим с платени поръчково включващи се протежета на фарма мафията. И по темата- детето ми има само ваксините в родилното, аз си знам как ги понесе и какво беше след тях, но вече на почти 4г. мога да кажа,че не знам що е то сопол, кашица, температура, може би ми предстои, но за мен засега това е стандарт за нормално -детето да е напълно здраво. За да съм честна - изкара една хепрангина с висока тампература за ден -два - не съм я сваляла умишлено с излишни препарати и това е- без антибиотици се справихме по мое настояване и всичко ни е наред. Едра шарка - без проблем- умишлено ги събрах децата.Сега си търся дребна шарка;) Кърмена до и след 3тата годинка - здраво и умно дете. Не съм правила избора да не ваксинирам, защото не целях умишлено детето ми да е кой знае колко видимо по-здраво, просто ме беше страх да не стане видимо  и невидимо по-болно ваксинирано. Здравето дойде бонус Simple Smile Няма как да ме убеди някой, че инжектирайки отрови и зарази в детето ми директно в кръвопотока и стигайки до мозъка, правя на-доброто за детето си. Не интернет, статийки и какво ли не ме накара да се замисля дали да ваксинирам,а моментът, в който държах аз накарана от сестрата и лекарката бебето си здраво да не мърда и те му биеха инжекции в единия и другия крак  и то ме гледа и реве и се зачудих- аз го държа, да му причиняват такава болка и дискомфорт със седмици и месеци да реве и да се дере нон стоп до изтощение, за да му инжектирам какво драгоценно за оцеляването му нещо?!  Влезнах  в интернет да прочета какво съдържа "нещото", защото нямаше кой да ме информира предварително или да ми даде листовка след  това да знам какво са инжектирали в детето ми, в този момент приключих с отровите от фарма мафията. Няма кой да ме убеди,че ваксините ги слагат  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за мое добро, при положение, че хепатитната ваксина, която слагат на всяко бебе  е уж нужна, ако майката имала хепатит Б, който се предава по полов път - ами изследвайте с едно просто лабораторно тестче всяка родилка, преди да роди! Не инжектирайте отрови ей така за всеки случай! Но фарма мафията е платила тлъсто на държавата ми да ме ЗАДЪЛЖИ, под официален предтекст, че аз нямам сексуална култура и задължително съм болна, като всяка една българка е под този знаменател. Е, аз не искам да съм обиждана и моята преценка да е подценявана - има си лабораторни тестове, щом ме подозират, а ако не ми дават да докажа,  че съм здрава,  е аз не им давам да ми бодат бебето! Основанията за прилагането на тази ваксина са едно единствено изследване в Тайван през '90те на 300 майки - е, аз сме имам за малко по-адекватна и образована от онази извадка на другия  край на света, която не знам как си изкарва хляба... И щом толкова лекомислено се бият ваксини за несъществуващ проблем, защо да им вярвам, че за   другите ваксини е по-различно  и че някой наистина мисли за моето здраве, а не за дебелата си фарма комисионна под и над масата, ако направи задължителна още една ваксина за хилядите български деца. Имаше един виц:" Една крава казала на друга:" Абе, имам подозрението, че ни хранят и отглеждат, за да ни цедят и изядат.." "Стига с твоите конспирации"- казала й другата"

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 14:16 от larisa sky

# 104
Момичета, все още не съм стигнала до там да ваксинирам детето си,  но пък днес попаднах на още една статия по този повод и сметнах, че така или иначе е по темата, по-добре да ви я споделя.
http://www.bnews.bg/article/212306

Може би това ще отговори на част от въпросите на майките, които питаха по-горе в темата дали децата им боледуват по-рядко, в случай, че не са ваксинирани.
Моето мнение остава същото, че има 3 -4 задължителни ваксини, всички останали са ... икономика.

Статията в посочения сайт е малко странна... Първо аз не виждам какво се е случило, прочетох, но заглавието звучи все едно ще гледаме нещо... Второ - не става ясно коя е ваксината, тъй като първоначално се твърди, че тя е от задължителните и се поставя 4 пъти през първата година от живота на децата, а след това се казва, че целта на имунизацията е превенция на РМШ, което означава, че детето трябва да е навършило поне 9 години за да му се прави подобна ваксина... Конкретно тези журналисти да си изядат дипломите...

Общи условия

Активация на акаунт