ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 33

• 83 498
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
E няма начин да е алергия. Те ваксините, освен хиперактивност, аутизъм, фанатизъм, импотентност, лош късмет, безпаричие и какво ли още не, предизвикват и астма. И всички останали болести, абе да знаете че ако е настинка, неврологично заболяване, рак, каквото и да е, все е от ваксина. Друго обяснение и причина няма.

# 151
  • Пловдив
Бени,не не сме махали сливиците.

Diana D,и аз така мисля...
Скрит текст:
всичко се случи след брохнит.Явно недоизлекуван.Водих го на пулмолог,която директно заключи астма на алерг. основа.Лечението което предписа се припокрива с това на алерголожката,поне за сега.Каза да правим инх. 7 дни и после тестуване.ма се мисля дали няма да е напразно ...като знам колко са вредни тия лекарства и ми се реве...

# 152
"Ти кажи как действа ваксината, защото явно с антитела не е много сигурно, че предпазва... Виждам не си прочела листовката, иначе щеше да го знаеш...  Laughing  А от ваксината се очаква да пази, не е ли така? Твърдят, че ще изкоренят болестите с ваксини и как точно ще стане това, ако ваксините не пазят? "

Сериозно ли ме питаш такъв идиотски въпрос? "Предизвиква образуване на антитела" значи "предпазва".Нямам особена нужда да чета листовката на ваксината, защото знам за какво става въпрос, а явно вие, дори да прочетете- не я разбирате.  Известен ми е механизма на заразяване и имунния отговор при вирусни заболявания- първоначален неспецифичен с производство на интерферон и вторичен специфичен с производство на антитела по модела на реакцията антиген- антитяло. Лекция по биология за 8 клас ли ви е нужна? Когато в организма навлиза инфекциозен агент / бактерия или вирус/ организма реагира със създаване на специфични антитела, които да свържат и обезвредят съответния агент. Антителата са специфични- т.е. за определен антиген / инфекциозен агент най-често/ се създава специфично антитяло. Организмът има нужда от време да създаде въпросните антитела- технологично време, кото включва време за разкодиране на антигена и създаване на съответно антитяло. Ако организмът веднъж се е срещал с този антиген, той има изработени не само антителата, но и технология за бързото им изработване в случай на среща с този антиген отново. Заболяванията, превентирани с ваксини са от типа, който след преболедуване, в организма се създава пожизнен имунитет към това заболяване и целта на ваксините е да "запознаят" организма и имунната му система със специфичната белтъчна структура на антигена, да го сенсибилизират и така да се постигне имунитет, без да се налага преболедуване на уличния вирус, което би създало имунитет от същия тип. Ваксината съдържа отслабен вирус или убит вирус, който се разпознава от организма и организма създава антитела. Бързо ги създава. Ваксината не е лекарство или магически щит- тя работи чрез стимулация на наличната имунна система в организма. Специфичен имуностимулатор е. Затова и при заболявания, предизвиквани от много бързо развиващи се вируси,или от много агресивни улични вируси, каквото е морбили например, независимо от добрия имунен отговор е възможно много слабо преболедуване при контакт с уличен вирус. Специално морбили е от този тип. Вариолата не е- там ваксинираните просто не заболяват. При полиомиелита ваксинираните също не заболяват. Целта на ваксините е да предовратят заболяване или да го направят леко и неопасно. Ако има ваксина против СПИН и тя действа така, че ако се заразиш да го изкараш за седмица на крак и да си продължиш живота, аз бих я нарекла много ефикасна.
Между другото,ваксините против грип са пълна глупост в този ред на мисли. Тъй като грипния вирус е изначално с нестабилна РНК структура и генома му се рекомбинира всяка година- почти невъзможно е да се създаде универсална противогрипна ваксина. Създават се такива против определени щамове на грипния вирус, но все още не са покрити всички възможни комбинации на РНК и ваксините са изстрел в мрака. Все пак действат, но го правят поради мобилизиране на неспецифичния имунен отговор, а именно синтеза на интерферон.

Да, да, точно този идиотски въпрос ти зададох и ти не знаеш отговора...  Laughing  Не, драга, антителата не означават предпазване...  Mr. Green

# 153
  • София
въпрос към Diana D-  след като си привърженик на ваксините, какво е мнението ти за нежеланите странични реакции от тях- смяташ ли, че ваксините нямат такива реакции и всичко е в главата на заблудените родители?Не се заяждам, просто ми е интересно мнението ти  Simple Smile

# 154
въпрос към Diana D-  след като си привърженик на ваксините, какво е мнението ти за нежеланите странични реакции от тях- смяташ ли, че ваксините нямат такива реакции и всичко е в главата на заблудените родители?Не се заяждам, просто ми е интересно мнението ти  Simple Smile
Смятам, че ваксините са необходимо по-малко зло, отколкото заболяванията, от които предпазват. Не мога да кажа, че съм луд привърженик на ваксините - не правя никакви ваксини извън задължителните, особено противогрипни - смятам, че при някои ваксини съотношението полза-риск не е изгодно. Не смятам, че ваксините нямат странични ефекти- имат, като всяко лекарство, като всяко чуждо тяло, внесено в организма. Просто преценявам за себе си съотношението риск от много рядка нежелана реакция- тежките и опасни реакции са доста редки- повече от една на 10 000 и по-малко от една на 100 000 приложени дози и риска от заболяване с много висока вероятност за усложнения и с доста висока смъртност. Това е мое лично решение. Знам за различните недостатъци на ваксините- примерно за ваксината против морбили френско производство, която се произвеждаше на клетки от миши мозък и независимо от високата степен на пречистване даваше алергични реакции поне на един от 5000 дози. Това не сме го преживели, тъй като по това време в България се е работело със съветската яйчена ваксина, но е имало проблеми- сега за всички ваксини против морбили се култивира отслабения вирус в яйца. Аз самата давам алергични реакции на ваксини в последните 15 години / вече съм дъртичка, но пробата Манту ме кара да се надувам като козунак например, както и инжекции с хиперимунен гамаглобулин/ и не правя ваксината против тетанус. Поставям си тетаничен анатоксин преципитат под лекарски контрол при нужда. Не одобрявам замяната на добрата жива полиомиелитна ваксина с тази убита , която се ползва напоследък- не смятам, че дава достатъчно имунитет, но това е мое лично мнение. При полиомиелита проблема с атенюирането на живия вирус/ 3-те щама/ е бил основен при създаване на ваксината, тъй като при пасаж през червата на ваксиниран му е създавал имунитет, без да го разболява, но после е придобивал качествата на уличния вирус отново. Правени са опити с ваксиналния вирус след пасаж и ваксината е била призната и разрешена за полеви тестове при доказано  стабилно отслабен вирус след 17 пасажа/ако помня добре/ на един и същи ваксинален щам.
Има и други неща, но принципно не смятам, че ваксините нямат странични ефекти и всичко е в главите на майките. Може би майчинското чувство преувеличава известния страх, което е нормално, а данни за друг страх на другата страна на везните в момента нямаме. Забравили сме, Слава Богу какво е епидемия от наистина опасна болест. Моят баща е роден началото на 1946 година. В началото на 1947 година е имало епидемия от дифтерит. От трите деца на баба ми, са се заразили двете по-големи и са починали в разстояние на една седмица. Баща ми е оцелял, после има породени брат и сестра. Баба ми би благославяла дифтет ваксината, ама е нямало такава. Че така....

# 155
  • София
Diana D, отговорът ти е доста изчерпателен, но какво да се каже все пак на родителите, чиито деца са преживяли опасни странични реакции от ваксините, включително сериозни неврологични проблеми? Съгласна съм, че рискът от такива е 1 на 100 хил. да речем, но случи ли са на нашите деца, рискът е 100%..?

# 156
Diana D, отговорът ти е доста изчерпателен, но какво да се каже все пак на родителите, чиито деца са преживяли опасни странични реакции от ваксините, включително сериозни неврологични проблеми? Съгласна съм, че рискът от такива е 1 на 100 хил. да речем, но случи ли са на нашите деца, рискът е 100%..?
никой не дава 100 % гаранция за безопасен и щастлив живот на никого за съжаление- за никое лекарство не може да се даде гаранция, че 1 на 100 000 няма да получи тежка реакция.Може да се случи с всяко лекарство.
Не мислиш, че аз съм отговорна за 100 % безопасност на ваксините, нали? Никой не гарантира нищо и аз отговорих за себе си и моето собствено решение за моето дете. Преценявам риска и си нося отговорността

# 157
  • София
никой не дава 100 % гаранция за безопасен и щастлив живот на никого за съжаление- за никое лекарство не може да се даде гаранция, че 1 на 100 000 няма да получи тежка реакция.Може да се случи с всяко лекарство.
Не мислиш, че аз съм отговорна за 100 % безопасност на ваксините, нали? Никой не гарантира нищо и аз отговорих за себе си и моето собствено решение за моето дете. Преценявам риска и си нося отговорността
ясно, разбрах те, само не разбрах тогава, щом всичко е лично решение, защо тогава така остро реагираш срещу противниците на ваксини..?

# 158
Diana D, познанията ти за ваксините са останали малко след ниво 8 клас биология...

Ваксините не са лекарства, а профилактика - нещо като витамините, спорта, чистият въздух и здравословното хранене...

Проба Манту не се прави на вече ваксинирани с БЦЖ хора... Така е по света, има причини за това, в България сме друга планета...

В темата преди години имаше жена, която е ваксинирани срещу дифтерия и я е преболедувала по време на някаква епидемия из Русия... Така че, с ваксина гаранция Франция...

Познавам живи хора, които са ваксинирани срещу вариола и след това са я преболедували, сами не могат да се начудят защо, нали ваксините пазели... Знам, знам, сега ще кажеш, че благодарение на ваксините са останали живи след вариола, но по-рано друго написа... В учебника от 8 клас може да си го прочела...

При полиомиелита ваксинираните също СЕ разболяват... Тези късметлии, ваксинирани с обичаната от теб (и Кунчев) жива ваксина се разболяват и от самата ваксина... Пък тези, ваксинирани с убитата се заразяват и с див и с ваксинален щам - няма пропуск - така казват от МЗ...

Едно от починалите от морбили дечица по време на морбилната епидемия в България е с доказано 2 дози морбилна ваксина - леко ли е преболедувало според теб?

Още през 1940 година е доказано, че антителата сами по себе си не означават защита... Производителите на ваксини се пазят от твърдения, че продуктите им защитават, ти защо го твърдиш?

Във ваксините, освен въпросните отслабени микроорганизми, има допълнителни вещества, адюванти или там кой каквото иска да ги нарича... Организма ни реагира с антитела и на тези вещества... При Церварикс например е доказано, че с повече адюванти се получават повече антитела, а такива като теб това търсят - антитела, на които да се уповават... От какво пазят тези антитела и пазят ли не е важно...

От листовката на Приорикс:
"В клинични проучвания при деца на възраст от 12 месеца до 2 години е доказана висока
имуногенност на PRIORIX.
Имунен отговор при деца на 12 месеца и повече
Ваксинацията с единична доза PRIORIX индуцира антитела срещу морбили при 98,1%, срещу
паротит при 94,4% и срещу рубеола при 100% от ваксинираните, серонегативни преди
ваксинацията.
Две години след първичната ваксинация нивата на сероконверсия са 93,4% за морбили, 94,4% за
паротит и 100% за рубеола.
Въпреки че, няма данни относно протективната ефикасност на PRIORIX, имуногенността се
приема
като показател за протективна ефикасност
. Данните от някои проучвания обаче сочат, че
ефективността срещу паротит може да бъде по-ниска от наблюдаваните нива на сероконверсия за
паротит.
"

Надявам се няма нужда да ти разяснявам какво пише в листовката... 8 клас по биология е достатъчно високо ниво за да разбереш сама...

# 159
  • София

Моля всички участници да спрете да се обиждате така долнопробно и да гадаете кой как и с кого живее и кой какво образование има или няма. Няма как да ги знаете тези неща и звучите смешно.

Нека темата си остане по същество и в нея да се обсъждат и дискуртират въпросите малко по-културно и ако е възможно подкрепено с фактология. Иначе темата се обезмисля.

По повод ваксината срещу морбили (+паротит и рубеола) болест срещу която аз лично съм била имунизирана като дете и само нея не съм карала от шарките, хората са си направили труда да проучат ефективността й: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X00001390. Аз лично се радвам, че рубеолата съм си я изкарала - леко и без да съм ваксинирана - тогава е нямало ваксина в ИК срещу тази болест. Ваксинирало се е само срещу морбили.

Има и други подобни медицински статии/проучвания, които свързват ваксината с отключването на редица заболявания, вкл. болест на Крон. Който има желание ще ги намери.

Аз самата не съм краен противник на идеята "имунизация", но все още ровя и търся информация за да си обясня какво точно причиних на първородния си син и да намеря някакви писмени доказателства за това, което само устно ми беше потвърдено от детски специалист, завеждащ отделение в детска инфекциозна болница.

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 20:57 от Tatti

# 160
  • София
Diana D, опасявам се, че сте в грешка. Никого не защитавам, с никого не се асоциирам. Грубият и просташки език са ми еднакво противни, независимо от коя страна идват. Докладвам постовете не за да напудря темата, а за да се преустанови този вид комуникация.
Не ви познавам лично, разбира се, пък и не смятам, че съм ви нападала или обиждала. Нито съм защитавала когото и да е. Отскоро съм в тази тема, за да имам каквито и да е пристрастия. Но темата си има име, което е недвусмислено. Защо не отворите нова тема - дискусионна - за ползите и рисковете от масовото и на конвейер поставяне на ваксини? С удоволствие ще я проследя. Всяка обоснована и подкрепена с конкретни факти информация ми е интересна, а изводите ще си направя сама.

# 161
  • София
зачетох се по- обстойно в съставките на Енжерикс и Приорикс- не видях да са споменати като такива живак, тежки метали, формалдехид, а само безобидни  като натриев хлорид, сорбитол и др. Да не би съставът им вече да е по- изчистен последните години, в противен случай производителите не са ли длъжни да посочат всички влагани съставки? Thinking

# 162
  • Пловдив
зачетох се по- обстойно в съставките на Енжерикс и Приорикс- не видях да са споменати като такива живак, тежки метали, формалдехид, а само безобидни  като натриев хлорид, сорбитол и др. Да не би съставът им вече да е по- изчистен последните години, в противен случай производителите не са ли длъжни да посочат всички влагани съставки? Thinking

Зависи коя листовка гледаш
От разширената на Енжерикс
 Какво съдържа Енжерикс B 10 micrograms/0,5 ml.Една доза (0,5 ml) съдържа като активна съставка:Hepatitis B surface antigen, recombinant DNA (повърхностен антиген на вируса на хепатит В, ДНК рекомбинантен)* -10 микрограма.адсорбиран върху алуминиев хидроксид в количество, отговарящо на общо 0,25 mg Al3+и произведен в рекомбинантни дрождеви клетки (Saccharomyces cerevisiae).
Кратката Какво съдържа Енжерикс В 10 микрограма:
Една доза съдържа като активна съставка:
Hepatitis B surfase antigen, recombinant DNA - 10 микрограма.

В опаковката на ваксината е разширената листовка

# 163
  • София
Нямам достъп до разширените листовки,чета само тези в нета,явно там са кратките.Т.е. още се влагат тежки метали, така ли се оказва?  ThinkingИ още един въпрос ми се появи-твърди се, че някои страшни болести от миналото са изчезнали не заради ваксините, а заради по-добрите условия на живот. Какво точно се има предвид, нали тенденцията е обратна-по-замърсена вода, по-лошо качество на храната / с много консерванти и добавки/ и т.н.?

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 07:18 от stelaartois

# 164
Има се предвид, че хората си мият ръцете със сапун сега.

Общи условия

Активация на акаунт