ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 33

• 82 049
  • 735
  •   1
Отговори
# 570

Вместо да хванем гората и чукарите,можем да отидем в грамотна държава,в която ваксините не са задължителни.
А да си се замислила защо въпреки незадължителния характер на ваксините повечето хора в тези грамотни държави са ваксинирани? От неграмотност ще да е...

Защото лекарите са ги убедили, че е нужно да се ваксинират или са ги излъгали, че е задължително... И ние искаме да се убедим, че е нужно да се поставят... Какво пречи? Като родители не заслужаваме ли информация и право на избор? В листовките страничните реакции са сериозни понякога, вкл. е възможна анафилактична реакция, колкото и рядка да е тя... Когато един от вариантите е здравото ти дете да бъде убито вместо предпазено най-нормално е да си уведомен и да си съгласен да поемеш този риск... Ти да не би да си нам мнение, че родителите не трябва да знаят и не трябва да изберат? Ако твоето дете получи сериозна странична реакция, вкл. умре от ваксина също ли ще си на мнение, че е по-дборе да не си имала информация и избор?

# 571
Точно! Не вадят такава извадка колко високо е ваксинирането в държавите със свободен избор, защото не им изнася. А все едно у нас някой ги е спрял. Решили да не ваксинират, едва ли страдат от морална драма, че ще извадят фалшива бележка за ясла/градина.

Темата не е за неваксиниращи, а за врдата от ваксините... Имаш ли какво да кажеш по този въпрос?

# 572
За вредата от антиваксърите имам. Ще ме докладваш ли?
П.С. От вчера размяташ това умиране след ваксина, спри се моля те, че прекаляваш! В Бг НЯМА смъртен случай от ваксина! Като ще си против, дай по друга линия!

# 573
П.С. От вчера размяташ това умиране след ваксина, спри се моля те, че прекаляваш! В Бг НЯМА смъртен случай от ваксина! Като ще си против, дай по друга линия!

Има докуменитрани 15 смъртни случая след вариолна ваксина... Поне те са признати, непризнатите няма да ги признаеш, докато не се случат лично на теб... Твоя си работа...

# 574
Прощавай къде са отразени официално? Вашите приказки не са официален документ, нали знаеш? Иначе по вашите сайтове си ги цитирате смело, но невярно.

# 575
  • София
Има докуменитрани 15 смъртни случая след вариолна ваксина... Поне те са признати, непризнатите няма да ги признаеш, докато не се случат лично на теб... Твоя си работа...

Дай линк към официален източник, ако може, че ми стана интересно.
Вариолата е изчезнала като болест преди много години, благодарение на ваксинирането на населението на Земята.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%80%D0%B0_%D1%88%D0 … D1%80%D0%BA%D0%B0
Едрата шарка (позната още от латински: Variola vera или Вариола) е силно заразна вирусна болест, засягаща само хората. Причинява се от два вида вируси, наречени Variola major и Variola minor. Първият вид причинява по-смъртоносна форма със смъртност при 20 – 40% от инфектираните, докато вторият убива само 1% от жертвите си. Много от оцелелите ослепяват частично или напълно поради възпаление на роговицата, а по кожата остават типични за шарката белези. Средно изчислено в периода на 20 век, вариолата причинява 300 – 500 милиона смъртни случая. Само през 1967 г. Световната здравна организация (СЗО) изчислява, че от 15 милиона души заразени от болестта 2 милиона умират същата година. Последните случаи на едра шарка са регистрирани през 1977 г., а през 1980 г. СЗО обявява окончателното унищожаване на вируса в природата.

И спират да ваксинират.

# 576

Ето два случая с мои близки:

Ваксината срещу морбили паротит и рубеола се слага на 13 месеца. Десетина дни след поставянето й на детето на братовчедка ми то умира внезапно. Преди ваксината е било напълно здраво, а след нея спира да се храни и залинява. В болницата не й позволяват да е с него. Само й честитят новата .... година с вестта, че бебето й е починало. В смъртния акт пише - атипична пневмония. Братовчедка ми обаче е убедена, че ваксината е убила детето й. Просто е видяла как след поставянето й здравото й дете угасва.

Двете бебета близначетата на моя приятелка бяха заразени с полиомиелит чрез жива ваксина в болницата и бяха отписани от лекарите. Оживяха като по чудо благодарение на борбената им майка.

# 577
  • София

Ето два случая с мои близки:

Ваксината срещу морбили паротит и рубеола се слага на 13 месеца. Десетина дни след поставянето й на детето на братовчедка ми то умира внезапно. Преди ваксината е било напълно здраво, а след нея спира да се храни и залинява. В болницата не й позволяват да е с него. Само й честитят новата .... година с вестта, че бебето й е починало. В смъртния акт пише - атипична пневмония. Братовчедка ми обаче е убедена, че ваксината е убила детето й. Просто е видяла как след поставянето й здравото й дете угасва.

Двете бебета близначетата на моя приятелка бяха заразени с полиомиелит чрез жива ваксина в болницата и бяха отписани от лекарите. Оживяха като по чудо благодарение на борбената им майка.

Така написано, излиза че оцеляването на бебетата зависи единствено от борбеността на майката, което е абсурдно!
Нали не вярваш, че първата не е била борбена и затова детенцето не е оживяло?

Никой родител не бива да преживява смъртта на детето си, но скръбта не се тушира с убедеността в нещо.
Прави се аутопсия, има резултати, които показват какво се е случило.

Така че, грехота е да се използва човешкото нещастие за подкрепа на собствена теза.

# 578
Рори, това е много несериозно. Съжалявам за трагичното развитие при децата, но с нищо черно на бяло си остава в предположенията.
Спекулира се ужасно с последствията от ваксина. Един баща скоро беше казал в предаване, че за болното им дете няма данни да е от ваксина, но по този начин се събират повече средства. Жалко е.
В Гърция, в града, в който живея неваксинирани деца почти няма. Няма антиваксърски движения и няма пострадали от ваксини. В Бг се вдига много шум и това е, заради нечии интереси.

# 579
  • София - Рим и обратно
Темата е за какво? Колко са вредни ваксините? Няма как да ми забраниш да пиша, където поискам. Смятам, че тук точно е особено важно да има кой да ви опонира налудните идеи от време на време, защото излагате на риск сума ти лековерни майчета и невинните им деца.
 А модератор явно изобщо не се занимава с тая тема, иначе не би трябвало изобщо да я има.

# 580
  • Пловдив
И защо да я няма Thinking Преценили са,че могат да дадат свобода на словото по тази наболяла тема ...Както има ЗА,така има и Против за всеки един въпрос в тая държава!И ти няма да ни казваш как да отглеждаме децата си Stop Аз съм решила за себе си...ти,пишейки тъпотии тук как точно ще ми навиеш да ида да ваксинирам???
п.п.Има хиляди пострадали от ваксини...но просто нямат смелост за извикат това!

# 581
Защо само в България няма официални обявени смъртни случай от ваксини и има-най малко обявени странични реакции?В Америка даже има фондации обезпечаващи семейства пострадали от ваксини.Тук ли са най-качествените ваксини с най-малко странични реакции?Направо се чувствам някак привилегирована.Безплатни ваксини няма,те струват милиони на държавата,а държавата сме ние.Теорията,че някой има интерес да създава антиваксърско движение си е също в сферата на конспирациите.Не ме вълнува колко точно хора са ваксинирани в грамотните държави,нито какви са им причините,важното е че им е дадено право на избор,каквото тук няма и като гледам изказванията на някой,няма и да има.

# 582
От цялата тема, поне откакто я следя, аз получих сух отговор на въпросите си и спрях да задавам, защото трябва сама да се информирам. Това е ясно, но като майки, които уж си помагат взаимно, никой не ми даде надоки къде да търся информация,  на базата на която да езема информирания си избор за ваксините. И така ли тук няма поне една майка, която не ваксинира и праща детето си на държавна ясла и градина, та да ми беше отговорила на въпроса как става това, като неваксинирани деца не се допускат. Ами ако нямам възможност за частна такава, или родителски кооператив, или да си седя в нас да си гледам детето?!  Откакто писах тук преди няколко седмици, се разменят само нападки и то на много "високо" ниво, меко казано е грозно и не прави чест и на двете страни. Да не говорим, че не е от полза за никой като мен.

# 583
  • Пловдив
Кети...абсурд е ти да следиш темата Naughty иначе до сега да имаш 100 пъти отговор на твоите въпросчета!

# 584
Прощавай къде са отразени официално? Вашите приказки не са официален документ, нали знаеш? Иначе по вашите сайтове си ги цитирате смело, но невярно.

Прощавай, можеш ли сама да си търсиш информацията? На какво основание твърдиш, че в България няма починали от ваксина?

Дай линк към официален източник, ако може, че ми стана интересно.
Вариолата е изчезнала като болест преди много години, благодарение на ваксинирането на населението на Земята.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%80%D0%B0_%D1%88%D0 … D1%80%D0%BA%D0%B0
Едрата шарка (позната още от латински: Variola vera или Вариола) е силно заразна вирусна болест, засягаща само хората. Причинява се от два вида вируси, наречени Variola major и Variola minor. Първият вид причинява по-смъртоносна форма със смъртност при 20 – 40% от инфектираните, докато вторият убива само 1% от жертвите си. Много от оцелелите ослепяват частично или напълно поради възпаление на роговицата, а по кожата остават типични за шарката белези. Средно изчислено в периода на 20 век, вариолата причинява 300 – 500 милиона смъртни случая. Само през 1967 г. Световната здравна организация (СЗО) изчислява, че от 15 милиона души заразени от болестта 2 милиона умират същата година. Последните случаи на едра шарка са регистрирани през 1977 г., а през 1980 г. СЗО обявява окончателното унищожаване на вируса в природата.

И спират да ваксинират.

Понеже отново си извън обхват, съвсем неадекватен пост си написала... Първо, въпросът не е колко е опасна вариолата, а има ли смъртни случаи от ваксини в България... За тези 15 смъртни случаи има публикувана официална, призната информация... Второ, съвсем ясно в другата тема ти дадох информация, че вариолата не е изчезнала, само така са си мислили - и са сбъркали... И като се набута в темата, ще ми кажеш ли кой вирус от двата е изчезнал? Кой вирус е бил във ваксината и ако е бил само един, как са изчезнали едновременно два вируса от природата? И последно, като вариолата е изчезнала, защо в доклад на СЗО пише, че деца са се заразили с нея от прерийни кучета?

Никога не съм твърдяла, че вариолата не е опасна болест... Единият, по-страшният вирус на вариолата, който причинява т.нар. черна шарка е бил смъртоносен в голям процент... Другият, причиняващ кравешка шарка е използван за ваксинация, тъй като било забелязано, че преболедувалите кравешка шарка придобиват доживотен имунитет... Разликата е, че в началото т.нар. ваксиниране си е било чисто заразяване с по-леката болест и няма нищо общо с днешните ваксинации, които уж изобщо не допускат боледуване... Също така, разликата е, че те заразяват с един вирус за да не боледуваш от друг, сега твърдят, че ваксината пази само от щама на вируса, който се намира във ваксината... С други думи, създаването на имунитет, вкл. колективен е било на базата преболедуване на голяма част от населението, както по принцип се създава колективен имунитет и няма нищо общо с днешните твърдения за създаване на колективен имунитет чрез ваксиниране... Ваксината срещу вариола също не е била от най-леките, причинявала е увреждания и смъртни случаи... Вероятно е била по-опасна от настоящите или по онова време в България все още са признавали, че се случват и трагични неща от ваксина... Сега никой не иска да признае официално, малцина са тези с епикризи, в които пише, че проблемите са настъпили от ваксина... За смъртните случаи още по-трудно ще си признаят... Много от лекарите, които признават връзка между ваксината и последващите здравословни проблеми го правят неофициално и темата е точно за това... Тук пишат много родители с пострадали деца, които се налага сами да се борят с жестоките последствията от медицински манипулации, които иначе трябваше да пазят децата им от болести...

Общи условия

Активация на акаунт