Темата за СТИВЪН КИНГ - №13

• 82 053
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
На мен ми хареса екранизацията по разказа Кадилакът на Долан.

# 391
  • София
Обратно на всеобщото мнение тук, аз харесах повече филма "Сблъсък", отколкото книгата  Blush
Неща, които в книгата ми се бяха сторили алогични, във филма бяха изпипани.
Въпреки че не е високобюджетен или популярен, съвсем приличен се оказа  Peace

Към двата филма, посочени от Angel_Dust, бих наредила и "Сияние" с Джак Никълсън.
От там правя аналогия и към "Мизъри", който си беше съвсем приличен.
Друг никак лош филм е "Apt pupil" по новелата "Добрият ученик" (филмът май е преведен "Прилежен ученик", от 1998)
"То" - в двете си серии от 1990
"Кристин"
Имаше и едни серийки по разкази, но все забравям по кои. Първата си спомням, че беше по онзи разказ, в който оживяваха пластмасовите войничета за игра и обявиха стопанина си за враг  Crazy

# 392
Аз освен тези и "Подпалвачката" харесах  Peace

# 393
  • София
Аз тъкмо попитах за End of Watch и скоро след това се появи в сайта на Пледа
http://www.pleiadbooks.com/books/13-/141-

Учудващо ще е в един том книгата Mr. Green Сигурно ще струва 30 лв.
е, стига де, в колко тома да е? Simple Smile Аз все пак се радвам на новината Simple Smile

А филмите...може мен нещо да ми има, но общо взето по Кинг са ми смотани, Зеленият път се харесва от адски много хора, дори такива, които не са Кинг фенове. Та за това го споменах, Иначе за мен Шоушенк е единственото Simple Smile

# 394
Няколко други екранизации, които на мен лично ми харесват са -  Таен Прозорец (Secret Window), Big Driver, Мъглата (The Mist) и 1408 

# 395

От там правя аналогия и към "Мизъри", който си беше съвсем приличен.
Доста добър е за мен филма, а и за него Кати Бейтс взе Оскар за най-добра женска роля.
2-ри том на "Страшни сънища за продан" вече може да се сваля.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 11:15 от Меган

# 396
Angel_Dust, щом успяха сборника Страшни сънища за продан да го разделят на две части, вече няма да се учудя, ако и тази беше в два тома. Не знам дали си забелязала, но в последно време Плеяда използват изключително едър шрифт, само и само книгите им да са по-дебели и с повече страници да струват повече. Отдавна се канех да снимам няколко страници от Джойленд само и само да покажа нагледно и едва вчера успях да снимам. Прилагам демонстрация
1
2
В оригинал книгата 288 страници, у нас е 350.
Сега гледам, че Краят на дежурството е 432 страници, а в оригинал е 492. Да не е съкратена случайно? newsm78

# 397
  • София
Хахаха...  то така малко не си личи, трябва да е сравнен шрифта с друг. Не съм забелязала, защото не купувам книги на Плеяда.
А за страниците... може на български да е по-малко думи или да се различават във формат, шрифт, оформление.

# 398
Екранизациите, които са правени по книги на Кинг и ми харесват са:

"Изкуплението Шоушенк", "Зеленият път" , "Мизъри", "Мъглата", "Долорес Клейборн", "Ланголиерите", "То", "Неизживени спомени" (или Полезни неща), "Проклятието".

Гледала съм и други, но не са добри. "Сиянието" не можах да го харесам.

# 399
  • Варна
"Сиянието" има версия с Ребека де Морни, който също е много добър:
http://www.imdb.com/title/tt0118460/?ref_=nv_sr_3
 Кинг не харесва "Сиянието" на Кубрик, бях чела, че според него в книгата Джак Торънс полудява постепенно, а Никълсън си е луд в самото начало на филма Simple Smile
Тази екранизация на "Торба с кости" също е добра:
http://www.imdb.com/title/tt1212452/?ref_=nv_sr_1
По разказите му има хубави филмчета, бяха в общо заглавие събрани, но не го помня

# 400
  • София
Angel_Dust, щом успяха сборника Страшни сънища за продан да го разделят на две части, вече няма да се учудя, ако и тази беше в два тома. Не знам дали си забелязала, но в последно време Плеяда използват изключително едър шрифт, само и само книгите им да са по-дебели и с повече страници да струват повече. Отдавна се канех да снимам няколко страници от Джойленд само и само да покажа нагледно и едва вчера успях да снимам. Прилагам демонстрация
1
2
В оригинал книгата 288 страници, у нас е 350.
Сега гледам, че Краят на дежурството е 432 страници, а в оригинал е 492. Да не е съкратена случайно? newsm78
Факт. Но в Плеяда, от самото издателство, ако си купиш книгите, винаги са с 20-30% отстъпка от коричната цена.

# 401
Ама онлайн не става...преди време се регистрирах, пуснах уж поръчка....и ни вест, ни кост Rolling Eyes

# 402
  • Варна
На Плеяда съм запомнила, че доставката им беше много скъпа и се отказах да пазарувам онлайн от тях

# 403
Аз им писах тогава да разбера колко е доставката и кой доставчик ползват, но не ми върнаха отговор..От сайта не ставаше ясно колко е доставката...тъпо.

# 404
Да, помня, че някой се беше оплакал, че цената на доставката е 7 или 8 лв, което за мен си е безумно много. Явно нарочно пускат тази въдица, за да може колкото се може повече хора да се хванат на нея и после да излезе, че да си купиш книгата на нормална цена всъщност ще ти излезе по-изгодно дори. Добре, че се намират хора, които да предупреждават останалите да не се опарят и те. После да не се чудите защо не обичам да пазарувам онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт