Темата за СТИВЪН КИНГ - №13

• 81 787
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Да се похваля с новата си придобивка:

Никога не съм слушала книга, това ще ми е за сефте. Ще следя и текста за по-голям ефект. Някой има ли опит в това и ако да какви са му впечатленията?

# 226
  • София
Това едва ли ще види български пазар  Sad
Нямам идея какво е да слушаш аудио-книга.
Но ще ми е интересен отзивът ти после  Hug

# 227
Плеяда преиздават Клетка. Книгата излиза на българския пазар на 12 септември и ще струва 22 лв. Корицата я оставям без коментар. То си е традиция при тях вече.

# 228
И цената, и корицата са без коментар  Twisted Evil

# 229
Играта на Джералд ще се сдобие с филмова адаптация newsm43 newsm43
http://www.avclub.com/article/stephen-kings-geralds-game-film-ha … ng-netflix-242516

Според мен резултатът ще е кошмарен. Книгата е толкова дълбока, че не виждам как би могло да се получи сносна екранизация.

# 230
Хвана ме страх само като си го представих  newsm43

Иначе и "Зеленият път" е изключително дълбок, а филмът е уникален. Но няма да е лесно.

# 231
Действието в Играта на Джералд през повечето време е застинало и резултатът по-скоро ще бъде един скучен и отегчителен филм.

# 232
Действието в Играта на Джералд през повечето време е застинало и резултатът по-скоро ще бъде един скучен и отегчителен филм.
Не мисля.  Джеси има доста спомени, които определено ще раздвижат филма, а краят могат да го направят бая напрегнат и впечатляващ. Дано се справят.

# 233
Да, но и "Мизъри" е подобен, а е брррр....

# 234

Джойленд ми беше изключително приятна за четене. Препоръчах я на доста познати.
Последно от Краля четох  "Зъл мрак, угаснали звезди". Всички разкази ми харесаха много. Най-много ми допаднаха "Щастлив брак" и "Големия шофьор".

Сега чета "Понякога те се завръщат". Има разкази, които не съм чела.

Извинявам се , сега виждам мнението , понеже скоро открих темата , може ли да се намери някъде електронно да се прочете Големият шофьор , че в читанка не я открих  Embarassed

# 235
Дадка, има го разказа в Читанка. Част от сборника "Зъл мрак, угаснали звезди", вторият по ред.
https://chitanka.info/book/7117-zyl-mrak-ugasnali-zvezdi

Не съм чела "Играта на Джералд". Разбирам, че е ужас и си заслужава. Ще му дам шанс, ще прочета всичко, което мога от Краля. Simple Smile

# 236
Аз чакам да свърша една книга и почвам "Страшни сънища за продан".
Момичета, ако някой му се занимава може ли да ме светне кои са още  от "носталгичния седемдесетарски Кинг"?
Чела съм в този стил: Сърца в Атлантида, Зеленият път, Мъртва зона, Сиянието и Д-р Сън,То, Подпалвачката, Роуз Мадър, Гробище за дом. любимци, Зъл мрак угаснали звезди.
И пак такова след като изчета заплануваното ми се иска.

# 237
Лъки, ти доста различни стилове Кинг си чела, та не мога да разбера точно какво ти се иска. Каквото и да хванеш, няма да сбъркаш. Щом искаш нещо от седемдесетарските, прочети Кери, Сейлъмс Лот, Гняв,  Сблъсък, Дългата Разходка.. След това минаваш на осемдесетарските и т.н. Simple Smile

# 238
Ох, не съм се изразила добре-исках с две думи да обясня, ама не стана. Blush

Цитат
Кери, Сейлъмс Лот, Гняв,  Сблъсък, Дългата Разходка
и тези съм ги чела  уви Peace
И нещо в този дух ми се чете  newsm78
Ще огледам списъка значи, благодаря  Peace

# 239
Цвети мерси
Аз едва сега на близо 22 прохождам в творчеството на Кинг
Прочетох Джойленд , хареса ми
В момента правя задължителната почиека от Кинг с други 2-3 книжки