Темата за СТИВЪН КИНГ - №13

• 81 784
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
dadka95, добре дошла! Радвам се, че не съм единствената, която прохожда със Стивън Кинг доста късно. Аз даже си бях на 23 Blush Гледам, че си захванала едно от най-леките книги на Кинг, та моят съвет е да продължиш с тези книги на Кинг, в които няма ужаси и постепенно да навлизаш в тях. Аз започнах с Мъртвата зона и те съветвам да продължиш с нея. Подпалвачката също била подходяща, казват, но аз не мога да преценя, понеже не съм я чела все още. Намери си и 22 ноември 1963, също е доста подходяща за начало.
Lucky Happyness, опитай с Огън. Макар да излезе официално през 2007, Кинг започва да я пише още през 1973 година. Би трябвало да присъства нещо седемдесетарско в нея.

# 241
Lucky Happiness, сега се сетих, ако не си чела Rose Madder (предполагам, че на български пак си е Роуз Мадър),  давай с нея. Разбрах ти идеята иначе, просто не схванах от 1вия път Simple Smile

Като цяло, започнах да чета Кинг на 13, и до към 25 годишна възраст бях прочела да речем 1/3 от книгите му. Тогава се амбицирах да прочета абсолютно всичко и тръгнат поред от годината на издаване. Съответно имам 2 години Кинг без почивка и се чувствах фантастично, защото бях тотално потопена в неговия свят и като озверяла започвах всяка нова книга. Това го казвам във връзка с поста на  dadka95 ,  че трябва почивка след негова книга - никак не съм съгласна Simple Smile След като изгълтах всичко издадено преди 2 години, започнах да чета всичко останало и така дълго отлагано, но от тогава насам всяка нова книга на Кинг е била приоритет. Вече нищо не ми остана и се наслаждавам на другата ми страст - science fiction жанра Grinning

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 20:46 от commala

# 242
И от мен глас за Роуз Мадър. Много силна книга!
За запознаване с творчеството на Кинг бих препоръчала "Зеленият път", "Изкуплението Шоушенк" или "Мъртвата зона". Или някои сборник с разкази. После може да се премине към по-хард романи като "Мизъри", "То", "Гробище за домашни любимци" и др.

# 243
О, да Роуз Мадър е страхотна и плаках на нея Peace а дали я има филмирана?
Сега отбелязвам, че не съм чела "Изкуплението Шоушенк" и май тя ще да е най-накрая.
Аз също почнах с Кинг като тийн, но май бях на 15-16.
Няма да забравя сериалът и книгата То (те ми бяха прощапулник)-майкоууу колко съм треперила нощем като трябва да ида до вц-то. Mr. Green

# 244
Лъки, да знаеш, че ако търсиш Шоушенк, е в книгата (колекция) Особени Сезони, където новелата е преведена като „Надежда за вечна пролет”.
На мен 1вият ми филм (mini series) по Кинг, беше Ланголиерите, да съм била на 10 когато го гледах, бях безкрайно впечатлена, много дълго имах сънища, свързани с ланголиерите. Години по-късно, след като прочетох новелата в оригинал (тя е част от 4 След Полунощ), ми е една от най-най-любимите произведения на СК Simple Smile
Роуз Мадър я няма филмирана и ми е много чудно защо, при положение, че има екранизации на много по-слаби негови книги

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 21:31 от commala

# 245
  • София
Lucky Happyness - цялата Особени сезони силно препоръчвам, може би ще ти пасне точно на каквото настроение търсиш...

# 246
  • София
Едно страхотно интервю на Краля и Джордж Мартин  Grinning

# 247
Благодаря на всички за препоръките  Hug
Това за почивката го бях написала , понеже някъде напред четох , че е хубаво ако искаме да редуваме Кинг с друг жанр книги.
След като си приключа книгата която чета сега ще се върна на Кинг Hug

# 248
Lucky Happyness - цялата Особени сезони силно препоръчвам, може би ще ти пасне точно на каквото настроение търсиш...

Ооо, тях не съм ги чела-много благодаря  bouquet

# 249
  • София
Long live The King!
Stephen King!!!

# 250
  • София
Честит рожден ден на Краля! (и на моята мила майчица). Най-хубавите хора са Девите.  Mr. Green (включително и аз).
И за да не е само спам зачетох Долорес Клейборн, интересна е.  bouquet
https://www.orangecenter.bg/stenik_author/author/view/url_key/st … n=stephen_king_25
Намаление на всички книги на Стивън Кинг по случай рождения му ден!

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 13:16 от Дидка-бандитка

# 251
https://www.orangecenter.bg/stenik_author/author/view/url_key/st … n=stephen_king_25
Само днес всички книги на Краля с 25% отстъпка

# 252
Благодаря, момичета bouquet...а поръчвали ли сте от този сайт, надежден ли е? С кои куриери работят?

Набелязах няколко книжки оттам Laughing

# 253
Това е една от големите вериги все пак, какво те притеснява? В сайта си пише, че работят със Спиди  Peace

# 254
Не ме притеснява, даже пуснах вече поръчка.
Не съм я чувала "тази верига", съжалявам. Ново е като име за мен Whistling

Общи условия

Активация на акаунт