Детски градини Варна-прием 2016

• 117 456
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 60
Бележка за данъци не се изисква! Миналата година когато записвах големия в градината тъкмо го бяха въвели и никого не са върнали, защото не го носи. Проверката се прави по служебен път.
Кога се вземат най-късно децата си го решават във всяка градина и ясла. Веднъж съм вземала големия към 6 часа и беше в сборна група, но беше останал само той от неговата група. По принцип можеш да се обадиш по телефона в градината и да попиташ как е при тях, за да си знаеш като подреждаш желанията.

# 61
Как стои въпросът с почасовото отглеждане в целодневни групи и изобщо приемат ли деца за полудневна форма и къде?

# 62
  • Варна
За бележката за данъци и аз така знам, че вече не се изисква, но копирах правилата такива каквито са в сайта.. Обаче няма такова нещо всяка градина да решава кога най-късно се вземат децата - каквото и да решава градината е извън всякакви правила, норми, негласни, неписани "закони", свързани и с неспазване на работното им време...

# 63
А дали ще е проблем документите да са от името на бащата, но аз да ги подам в градината? Тъй като аз съм по- свободна, но той отговаря на нужните условия.

# 64
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Полудневно отглеждане има само в яслите.В градините още не съм срещала обявени места.

# 65
  • UK
Полудневно отглеждане има само в яслите.В градините още не съм срещала обявени места.

Това е нещо ново и за момента е ,все още, във формата на предложение. Не е гласувано на този етап. Иначе и аз, съм "за" тази форма и ще следя, от кога ще се въведе, евентуално  Peace

# 66
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да,много шум за нищо.Както беше случая със яслите.Незнам в момента съществува ли тази практика?Идеята на полудневното обучение беше,че нямаха места за спане.Но примерно 20бр. за цял район ми е малко малко смешно.Примерно за район Одесос имаше само две ясли(не е по темата ама същата работа).Поне на мен ми беше от полза детето да ходи 4 часа на ясла,да е сред деца на фона на това да си стои вкъщи.Потенциално замисляли ли сте се къде може да се приложи тази абсурдна практика.При това,че групите са със поне 30 официално приети деца.,40 деца ли ще натъпчат във една стая?Абсурдно,чешат си езиците само.Толкова празни терени има,а градини не се сещат да направят,все се осланят на това,че в България не се раждат деца.И на практика,уж малко деца,а пък местата в яслите и градините по район не стигат.

# 67
Здравейте, включвам се с няколко  въпроса-
1. ако подам документ за ЦДГ, дори и да не съм вписвала филиал - възможно ли е, ако детето е прието - да го разпределят в някой от филиалите на основната сграда?
2. кога е началото на срока за подаване на документи? 1.04 ли?  bouquet

# 68
Здравейте, включвам се с няколко  въпроса-
1. ако подам документ за ЦДГ, дори и да не съм вписвала филиал - възможно ли е, ако детето е прието - да го разпределят в някой от филиалите на основната сграда?
2. кога е началото на срока за подаване на документи? 1.04 ли?  bouquet

По т.1 и на мен ми е интересно да разбера.
по т.2 Да, от 1.04 до 10.05

Аз сега като се замисля,филиали вписват ли се в желанията или е въпрос на късмет дали ще са в основната сграда или във филиал? newsm78

# 69
До колкото съм чувала от майки от предни години - на късмет е. Също ми казаха, че това може да се коментира с директорката и евентуално при възможност да се съобрази, ако детето бъде прието там. Става дума още на подаване на документите. Отбелязвали си дали във филиала е по- удобно или в основната сграда. Но не е задължително да се случи. И разбира се ако тази година няма промяна. Също съдейки по това, че един филиал изрично е упоменат, че за него се посочва отделно, като желание, то явно за другите - не.

# 70
Ако кандидатстваш в градина с филиал винаги можеш да се окажеш приет във филияла. По принцип гледат адреса и съотношението момичета момчета като преценяват кой къде ще е. Така ми обясниха на мен миналата година защото исках да пиша само две градини, защото другите имаха филияли. В крайна сметка го приеха по първо желание и не знам дали наистина се съпбразяват и с какво. По принцип след като се запище детето може да търсите размяна а друга градина която ви е по-удобна ако сте приети във филиял които не ви устройва.

# 71
Специално за така желаната градина Слънчо, шанса да приемат детето във филиала на автогарата е по голям, отколкото в централата....

# 72
  • Варна
И в нашата градина се кандидатства като цяло за ОДЗ-то и след това може да те разпределят във филиала. Децата се разпределят спрямо адрес, брат/сестра в основната сграда или филиала съответно, пол, родени първо второ полугодие и като всичко в България сигурно и връзки.  Mr. Green

# 73
  • Варна
Здравейте, някой има ли отзиви за ОДЗ Палечко?

# 74
  • UK
А, аз искам, да ви попитам, къде виждате обявените приеми за този година. Не мога да разбера, старите списъци, защо не ги сложат в някакви дневници, а всичко е омешано ooooh!
Аз никъде не виждам, за тазгодишния прием да е изнесено нещо, къде и колко свободни места  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт