Бебето се стряска

• 3 173
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте надявам се да ми даде съвет.Значи бебето си спи и по едно време се стряска или поне аз тека забелязвам стряска се и вдига ръце и след това се успокоява и после пак дали е притеснително?Бебето е на месец и половина дали като стане голям ще заеква или подобно?

# 1
  • София
Рефлекс на Моро.
Напълно нормално. Израства се.
Няма да заеква като порасне. Т.е. може и да заеква, но причина за това няма да е стряскането.

# 2
  • Стара Загора
Не се притеснявай и Виолета беше така.Ако вярваш на бабите  и дядовците,които баят заведете бебчо няма нищо страшно.Аз я закарах на един дядо и беше по добре,но всички бебета се стряскат.Моята баба ми викаше,че бебетата се стряскат,защото дяволчетата ги плашат. Laughing

# 3
  • Пловдив
yess ,съвсем нормално е.Всички здрави бебета го правят

# 4
  • София
Стряскат се, защото досега са били на затворено и изведнъж пространството им идва мнооого голямо - имали чувството, че падат. Отшумява бързо този рефлекс.

# 5
И моят бебо беше така,като малка скаридка си движеше ръчичките и пръсчетата, така някъде до 4-5 месец.. Grinning Grinning Grinning

# 6
Благодаря Ви.

# 7
Почти всички бебета го правят! Отшумява бързо!  Peace

# 8
До шестия месец детето не осъзнава, че когато възрастните не са с него, те продължават да съществуват. Смущаващо и плашещо е да си сам и напълно безпомощен в един чужд и непознат свят. Затова се опитайте да предизвиквате  позитивни емоции в детето , докато то бодърства - може да го гушкате, да го люлеете на ръце, да танцувате с него, да му пеете песнички, да му говорите нежно. Може даже да му четете стихчета - залъгалки и книжки за бебета. То не разбира думите, но усвоява ритъма на речта и звуците, а и обожава гласовете ви. Така лека полека позитивните емоции ще изместят негативните и проблемът ще отшуми. Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 14:32 от lullabie

# 9
  • София
Както вече са писали, това е съвсем нормален рефлекс. Моето бебе също го прави и даже се буди. Заради това започнахме да го повиваме вечер - ръчичките да са прибрани до тялото. При нас помага, пробвайте, ако искате.

Общи условия

Активация на акаунт