Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 3

• 164 690
  • 995
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте, момичета, вече минаха 2 седмици от второто ми боядисване, но цветът никакъв го няма.  Първият път, цветът бе доста по-дълготраен, а сега успя да се задържи само една седмица.  Sad
Боята е българска и евтина, не изтощава, но все пак, не е приятно.

Ето веднага след боядисването: http://prikachi.com/images.php?images/202/8860202G.png

Моят естествен цвят е светло кестеняв и сега се чудя с коя боя да опитам, за да е горе-долу като това на снимката...  newsm78
При мен не се получава нищо с обикновени бои, но сигурно си има значение и основата. Аз използвам само професионални , но пък те са по-скъпички. С радост бих пробвала непрофесионална боя ако някоя от нас открие най-добрата в червената гама Simple Smile

# 211
  • Варна
Лонда Вулкано я няма вече,нали?Правеше ми уникален червен цвят!Това преди повече от 10г. де.

# 212
Лонда Вулкано я няма вече,нали?Правеше ми уникален червен цвят!Това преди повече от 10г. де.

Пробвай Wellaton Volcanic Red

# 213
  • Варна
Това сякаш е променената стара боя,или не newsm78
Спомените ми за Вулкано-то са,че беше гама от различни нюанси на червеното.Тогава се правех най-яркото,огнено червено.Сега сякаш,ако ще се правя то,ще е по-лилавеещо.
Оф,не мога да го измисля аз.Само мисля,мисля  Blush

# 214
  • София
Здравейте, при два неуспешни опита при фризьор да постигна винено червено или мерло както му казват, вчера на своя глава влязох в голяма търговска верига и разгледах боите, направи ми впечатление някаква нова боя Kolora харесах цвят №3,9 взех две опаковки и вкъщи започна цапането, еее най- после получих цвета който исках, получи се чудесен наситен с блясък цвят. Доволна съм, сега ще следя колко време ще издържи!

Доволна ли си от боята. Бързо ли се отмива?

# 215
  • София
Здравейте, при два неуспешни опита при фризьор да постигна винено червено или мерло както му казват, вчера на своя глава влязох в голяма търговска верига и разгледах боите, направи ми впечатление някаква нова боя Kolora харесах цвят №3,9 взех две опаковки и вкъщи започна цапането, еее най- после получих цвета който исках, получи се чудесен наситен с блясък цвят. Доволна съм, сега ще следя колко време ще издържи!

Доволна ли си от боята. Бързо ли се отмива?
Здравей, да за сега съм много доволна,  цвета е все така наситен и с блясък , но са минали едва десет дни от боядисването.

# 216
White_Black , ще покажеш ли снимка на цвета, който си постигнала? А какъв беше цвета ти преди боядисване?

# 217
  • София
White_Black , ще покажеш ли снимка на цвета, който си постигнала? А какъв беше цвета ти преди боядисване?
ще снимам и ще покажа, моят естествен цвят е тъмно кестеняв към черен, от пет шест години се боядисвам в шоколадово кафяво, и през последните месеци ми влезна идеята да се направя мерло, обезцветиха ме и ме боядисаха в студио, но цвета така и не го постихнах, цвета ми беше между, червено рижаво кафяво, мисля че окислителя,  който слагаха в боята беше с висок процент и за това се получаваше рижав цвят.

# 218
Здравейте, червенокоски. Hug
От скоро ми влезе в главата мухата за червена коса, ама наситено червено.
Малко история за косата ми. Дълги години се боядисвах черно. След това около 2 години се боядисвах я тъмно кафяво, след това смесвах една боя тъмно кафяво със средно кафяво. Постепенно косата поузсветля малко, но черното по дължините си остана.
И така, реших, че искам червено. Сложих първо един деколкоризатор и черното леко падна, после 2 пъти се боядисах с Лореал Преференс, цвят "интензивно тъмно червен". Има някакъв резултат, но дължините продължават да са по-тъмни и като цяло косата е още тъмна. Поръчах си сега боя L'oreal Majicontrast red, както и оксидант 9%. Боята по принцип е за кичури и изсветлява и боядисва едновременно, но не е така агресивна като блондора. Тия дни ще се мацотя. Гледах много клипчета в Youtube и боята хваща и на много тъмни коси, разбира се не става ярко червено, но резултата е повече от удовлетворяващ за червена боя без предварително изсветляване. Притеснението ми обаче е, да не стана с яркочервени корени и тъмни дължини. Имате ли някакъв съвет как да избегна това?

# 219
Здравейте, червенокоски. Hug
От скоро ми влезе в главата мухата за червена коса, ама наситено червено.
Малко история за косата ми. Дълги години се боядисвах черно. След това около 2 години се боядисвах я тъмно кафяво, след това смесвах една боя тъмно кафяво със средно кафяво. Постепенно косата поузсветля малко, но черното по дължините си остана.
И така, реших, че искам червено. Сложих първо един деколкоризатор и черното леко падна, после 2 пъти се боядисах с Лореал Преференс, цвят "интензивно тъмно червен". Има някакъв резултат, но дължините продължават да са по-тъмни и като цяло косата е още тъмна. Поръчах си сега боя L'oreal Majicontrast red, както и оксидант 9%. Боята по принцип е за кичури и изсветлява и боядисва едновременно, но не е така агресивна като блондора. Тия дни ще се мацотя. Гледах много клипчета в Youtube и боята хваща и на много тъмни коси, разбира се не става ярко червено, но резултата е повече от удовлетворяващ за червена боя без предварително изсветляване. Притеснението ми обаче е, да не стана с яркочервени корени и тъмни дължини. Имате ли някакъв съвет как да избегна това?

Ами от личен опит да ти кажа - има начин, ако свалиш изцяло боите от косата - има такива препарати и ако новата боря покрива добре. При домашна употреба обаче - едва ли ще се получи. При професионалните препарати може, но те изтощават доста. Като смесваш обезцветяване и боя в едно, пак ще стане на петна - някъде ще изсветлее повече, другаде по-малко. В корените нямаш натрупани черни и тъмнокафяви пигменти от боя и там ще се настанят червените.

# 220
Мерси за отговора.Решила съм първо да отрежа един тънък кичур от косата си и да видя как ще се боядиса. Очаквам да има по-тъмни и светли участъци, но стига да не е нещо фрапантно се надявам по нататък да се уеднакви косата с няколко боядисванета.

# 221
  • Somewhere far away
защо ще режеш ? Shocked
 това ми звучи ужасно , изнинявай . има си други начини, сто пъти по -добре е просто да боядисаш този кичур , не да го режеш.

# 222
  • Sofia
защо ще режеш ? Shocked
 това ми звучи ужасно , изнинявай . има си други начини, сто пъти по -добре е просто да боядисаш този кичур , не да го режеш.
   Много зависи колко дълга и гъста е косата ти. Аз не един, а 10 да отрежа, пак няма да е никакъв проблем. Laughing

Между другото, мен точно фризьор ме посъветва да процедирам така преди време. Peace

# 223
Чак пък ужасно....няма да си режа крак все пак Laughing а и имам много коса, едно кичурче няма да е проблем

# 224
  • Бургас
 Laughing така е,аз също съм с много гъста коса.Нещо,което расте...не ми е проблем да отрежа повече.

Общи условия

Активация на акаунт