Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 3

• 164 706
  • 995
  •   1
Отговори
# 225
Аз след малко отивам да се мацам с една нова италианска боя  Crazy

Кестеняво с леко червеникав оттенък, че през лятото ми изсветлява косата и само червеното ми седи прекалено ярко. Ще дам отзив дали е хубава, и дано не се отмива и не ми прави косата опърпана, че си я пускам дълга.

# 226
  • Пловдив
Мерси за отговора.Решила съм първо да отрежа един тънък кичур от косата си и да видя как ще се боядиса. Очаквам да има по-тъмни и светли участъци, но стига да не е нещо фрапантно се надявам по нататък да се уеднакви косата с няколко боядисванета.

Аз също бих препоръчала да боядисаш кичура без да го режеш. Някакъв вътрешен, за да видиш дали ще стане разлика между светлия корен и тъмната дължина. Иначе трябва да отрежеш кичур съвсем до кожата и да мацаш там, където трябва да е светлия корен и пак няма гаранция, че ще се получи това, което ще стане в последствие на главата ти.

# 227
Абе как ще си режеш кичур заради едната боя  Laughing Няма никакъв смисъл да го режеш, защото скалпът реално има най-голямо влияние в по-светлия цвят в корена. Тъй като отделя топлина по този начин ускорява процеса на повдигане на нивото на цвета. Затова когато боядисват фризьорите за по-светъл цвят първо правят дължини и накрая корените. Намажи си един кичур, но гледай да не е мн тънък че нищо няма да видиш и разбереш. Намажи го от корена до върха и прецени дали става по-светло. Със сигурност обаче ще стане, едно че заради топлината от скалпа, второ там косата е детствена, а надолу е била боядисвана. Независимо дали си свалила боите преди това разлика ще има винаги. Остават остатъчни пигменти, които не се виждат с просто око, но променят резултатите при химическите процеси при последващи боядисвания. Най-добрият вариант по мое мнение е да нанесеш по дължините, да изчакаш да останат 10-15мин или 20 в зависимост от промяната на цвета при престоя и да нанесеш в корените за последните 10-20мин.

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 23:18 от Анонимен

# 228
Прави сте. Няма да режа  bouquet

# 229
  • София
Мацка, ползвала съм мажирела, да ти кажа по-вероятно е да ти стане доста ярка в основата и по-тъмна в дължината. А аз я използвах на изсветлена коса и пак там, където е моя нетретирана коса стана по-ярко. Не си режи , направо мажи. Имай предвид, че не е особено щадяща боя и то с окислител 9%. Успех. И да се похвалиш после Simple Smile

# 230
  • София
Аз пък реших да пробвам някакви нови бои Schwarzkopf LIVE Color XXL 91 . Има ги в една от веригите козметични магазини, но конкретно този цвят го няма и си го поръчах от UK. Няма окислител, само боя е и затова се води Semi Permanent. Ще видим колко ще издържи цветът върху дължините.

# 231
Мацка, ползвала съм мажирела, да ти кажа по-вероятно е да ти стане доста ярка в основата и по-тъмна в дължината. А аз я използвах на изсветлена коса и пак там, където е моя нетретирана коса стана по-ярко. Не си режи , направо мажи. Имай предвид, че не е особено щадяща боя и то с окислител 9%. Успех. И да се похвалиш после Simple Smile

Мисля да се мажа два пъти, като втория само дължините без корените, за да се уеднакви.
Ясно ми е, че е силна боя и изтощава, на ми се струва по-добрия вариант да се постигне приличен червен цвят отколкото да се обезцветява първо.
Пробвах с нормални червени бой, и то тъмно червени като начало, но освен лайнян(с извинение Blush) четвен оттенък на слънце, друго не се получава.  Cry

# 232
  • София

Мисля да се мажа два пъти, като втория само дължините без корените, за да се уеднакви.
Ясно ми е, че е силна боя и изтощава, на ми се струва по-добрия вариант да се постигне приличен червен цвят отколкото да се обезцветява първо.
Пробвах с нормални червени бой, и то тъмно червени като начало, но освен лайнян(с извинение Blush) четвен оттенък на слънце, друго не се получава.  Cry
Знам, че е така. И аз преминах през това, но без обезцветяване при мен не се получи. Пробвай какво ще стане с мажирела, но имай предвид, че и бързо се отмива цветът.

# 233
Аз съм със семи перманентна боя само че лилаво към розово омбре. Върху предварително изсветлена основа 9ка като ниво. Много бързо се измива. Но не се получват отвратителните нюанси, които избиват при нормалните трайни бои. Тези са си един цвят, който просто избледнява. Но на мен ми харесва как става пстелно. Изобщо не мога да кажа, че е грозно.

# 234
  • София
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1471267636g.jpg
Ето така е със semi permanent. Ще я видим до колко измивания става.

# 235
  • Пловдив
Ариа, пак много хубав цвят си докарала. И страхотен блясък. Аз пък все мислех, че тези ХХЛ много горят и не съм ги пробвала.

# 236
  • София
Благодаря, но за съжаление не е трайна тази боя. Започна след второ измиване да пада цветът, особено там където косата е обезцветявана. Тези семи перманентните са без окислител, те са само боя.

# 237
Момичета моята фризьорка ми каза, че за да не стават корените по светли трябва да се слага в боята и малко от друга, която е като естествен цвят/тъмно русо, нат.кафяво....нещо от сорта/. Аз имам бяла коса и боядисвайки ме по този начин добре се получава в корените, почти няма разлика с останалата коса надолу.

# 238
Някой да препоръча боя от дрогерийните, която не изсушава косата и не цапа после?

# 239
Някой да препоръча боя от дрогерийните, която не изсушава косата и не цапа после?

Рубелла по-луксозната серия Simple Smile На мен не ми цапа след второто измиване, но си изсушава като всяка боя. Не колкото други, ако я подхранваш правилно. Но имам спомен, че опаковките бяха малки и едва ми стигаха само за корените.

Общи условия

Активация на акаунт