Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 3

• 164 760
  • 995
  •   1
Отговори
# 270
Ариа, защо пак ще минаваш цялата коса с боята? Това е high lift боя, която едновременно повдига нивото на изсветляване и оцветява в желания цвят. Тоест силна боя е и може да направи доста щети върху структурата на косъма. Според мен ако вече си повдигнала нивото няма смисъл пак да си я гориш.

Всъщност като чета колко често си боядисвате косите и то с перманенти силни бои, направо се чудя как косите ви остават в добро състояние. Аз преди, когато се боядисвах лилаво черввно на всеки 3-4 месеца усещах разлика в състоянието на косата си, а не мога да си представя всяка седмица да я третирам. Има семи бои, които действат без оксидант и опресняват цвета без да се налага да се гори косата.
Каква е целта на толкова често цялостно боядисване?

# 271
  • София
aria_82 Много благодаря  Hug
Последно-какъв % оксидант използва?
Ще чакам снимките  Sunglasses
6 %.

# 272
  • София
Ариа, защо пак ще минаваш цялата коса с боята? Това е high lift боя, която едновременно повдига нивото на изсветляване и оцветява в желания цвят. Тоест силна боя е и може да направи доста щети върху структурата на косъма. Според мен ако вече си повдигнала нивото няма смисъл пак да си я гориш.

Всъщност като чета колко често си боядисвате косите и то с перманенти силни бои, направо се чудя как косите ви остават в добро състояние. Аз преди, когато се боядисвах лилаво черввно на всеки 3-4 месеца усещах разлика в състоянието на косата си, а не мога да си представя всяка седмица да я третирам. Има семи бои, които действат без оксидант и опресняват цвета без да се налага да се гори косата.
Няма как да не я боядисвам цялата. Корените ги боядисвам, защото съм побеляла, а дължините, защото цветът е рижав на 20 ден. Опитвам се на месец по веднъж да я боядисвам. При червеното няма как да не поддържаш цвета ако искаш косата да е в ярки тонове. Просто другият вариант е да се откажа от ярките цветове и да премина към тъмно червено, но и такова хубаво не мога да намеря за момента.

# 273
# 274

Няма как да не я боядисвам цялата. Корените ги боядисвам, защото съм побеляла, а дължините, защото цветът е рижав на 20 ден. Опитвам се на месец по веднъж да я боядисвам. При червеното няма как да не поддържаш цвета ако искаш косата да е в ярки тонове. Просто другият вариант е да се откажа от ярките цветове и да премина към тъмно червено, но и такова хубаво не мога да намеря за момента.
Винаги има начин  Simple Smile
Пробвай семи боята на Афинаж имат ярко хубаво червено с лек виолетов подтон. Боята се казва Color Dynamics и не вреди. Можеш да я добавяш в маски/балсами и реално сама да си правиш тониращи продукти по тоя начин. Така ще си с постоянно наситен цвят, а косата няма да се изтощава даже напротив. Боята им подхранва косата и придава гланц.

# 275
  • София
http://prikachi.com/images.php?images/128/8902128f.jpg
Няма лошо да се използват семи бои , но грам не ми покриват корена , а за белите коси никакъв шанс. За поддръжка между две боядисвания ще е добре, но за трайно боядисване няма как да ми се получи, защото не само , че бързо ми израства косата , но е и побеляла.

# 276
А виж за белите коси не се сетих... Иначе цветът ти е прекрасен на всички снимки, които съм ти виждала от темата, всичките са ми харесвали  Heart Eyes

# 277
  • София
А виж за белите коси не се сетих... Иначе цветът ти е прекрасен на всички снимки, които съм ти виждала от темата, всичките са ми харесвали  Heart Eyes
Благодаря Simple Smile Ще си продължа засега с Афинажа с по-малко количество оксидант, за да видя какво ще се получи другия път.

# 278
  • Бургас
Aриа,направо разби страшно яка си,а цвета ти е...приказен. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 279
  • София
Aриа,направо разби страшно яка си,а цвета ти е...приказен. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Благодаря Simple Smile За яка, бях някога на 20 и...Simple Smile Сега се тунинговам с бои за коса Simple Smile) Ще кача снимки след две седмица, за да видим дали има цвят косата. А ако някой открие червената, не измиваща се и трайна боя да споделя Simple Smile)

# 280
  • Popovo

reni1111  Препоръчвам ти да вземеш по-тъмна боя за корените и по-светла за дължините. Така ще тушираш разликата в цветовете. Явно изправянеето е изсветлило косъма в корените. Трябва да вземеш амонячна боя, защото те са по-трайни.  Даже и тези от дрогериите ще станат.

Благодаря   Hug.
Ще пробвам още утре, че така не мога да се гледам.Ужасна съм. Blush

# 281
  • София

reni1111  Препоръчвам ти да вземеш по-тъмна боя за корените и по-светла за дължините. Така ще тушираш разликата в цветовете. Явно изправянеето е изсветлило косъма в корените. Трябва да вземеш амонячна боя, защото те са по-трайни.  Даже и тези от дрогериите ще станат.

Благодаря   Hug.
Ще пробвам още утре, че така не мога да се гледам.Ужасна съм. Blush
И да качиш снимка, за да правя сравнение Simple Smile

# 282
  • Пловдив
Сега започвам да се вапцам с това - .

Това също много ми хареса -

Препоръчаха ми я като много добра и трайна червена боя.
Ще покажа после резултата.

# 283
  • Пловдив
Ето ме - пак не стана каквото исках. Вече не знам с какво да се вапцам - все не става пустото ярко червено.
Скрит текст:

# 284
Здравейте !

От няколко месеца съм червена и за огромно мое съжаление стигнах до извода, че L'oréal Professionnel, които продават в Бг (или поне този от златната рибка), няма ама никаква връзка с това, което съм ползвала, когато живеех във Франция. От боята закупена във  въпросния магазин, косъмът ми изтъня, започна един косопад, верно, цветът стана хубав, но имах усещането, че съм се боядисала с някаква боя от 3 лв.
Искам да попитам, някой може ли да препоръча сериозен чудестранен сайт с оригинални бои на луксозните марки и който да доставя до България?
Аз използвах Majirouge 6.60, исках да го смеся малко с majicontrast, ала уви, не го намрерих в търговията. Пък и след горчивия опит с българските версии на тези марки, вече не искам да ескпериментирам.

Мерси ако някой може да сподели откъде да поръчам оригинални бои за коса.

Общи условия

Активация на акаунт