Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 3

• 164 767
  • 995
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,
И аз съм в клуба на червенокосите. Имам проблем, че корените ми много бързо израстват - на 15 ден и вече съм за боядисване. Пробвах какви ли не бои и резултата е на лице - косата ми е много, много изтощена и вече не расте.
След като се видях на една снимка я отрязах и вече 2 години седи до раменете Sad

Моля споделете какво правите с израслите коени. Как подхранвате и хидратирате косите си? Всичко което слагам с надеждата да я посъживя сваля цвета моментално.

# 286
Здравейте,
И аз съм в клуба на червенокосите. Имам проблем, че корените ми много бързо израстват - на 15 ден и вече съм за боядисване. Пробвах какви ли не бои и резултата е на лице - косата ми е много, много изтощена и вече не расте.
След като се видях на една снимка я отрязах и вече 2 години седи до раменете Sad

Моля споделете какво правите с израслите коени. Как подхранвате и хидратирате косите си? Всичко което слагам с надеждата да я посъживя сваля цвета моментално.
Не е хубаво да я боядисваш на 15 дена, каквотто и после да сложиш отгоре й за да я подхраниш , това често боядисване ще я убие. Намери начин - друг цвят близо до твоя или ако има мн бяла коса , нещо светло което да не си личи. Пробвай къна за известно време или някаква безамонячна.

# 287
  • Варна
Ариа, защо пак ще минаваш цялата коса с боята? Това е high lift боя, която едновременно повдига нивото на изсветляване и оцветява в желания цвят. Тоест силна боя е и може да направи доста щети върху структурата на косъма. Според мен ако вече си повдигнала нивото няма смисъл пак да си я гориш.

Всъщност като чета колко често си боядисвате косите и то с перманенти силни бои, направо се чудя как косите ви остават в добро състояние. Аз преди, когато се боядисвах лилаво черввно на всеки 3-4 месеца усещах разлика в състоянието на косата си, а не мога да си представя всяка седмица да я третирам. Има семи бои, които действат без оксидант и опресняват цвета без да се налага да се гори косата.
Каква е целта на толкова често цялостно боядисване?
Няма как да не я боядисвам цялата. Корените ги боядисвам, защото съм побеляла, а дължините, защото цветът е рижав на 20 ден. Опитвам се на месец по веднъж да я боядисвам. При червеното няма как да не поддържаш цвета ако искаш косата да е в ярки тонове. Просто другият вариант е да се откажа от ярките цветове и да премина към тъмно червено, но и такова хубаво не мога да намеря за момента.
Винаги има начин  Simple Smile
Пробвай семи боята на Афинаж имат ярко хубаво червено с лек виолетов подтон. Боята се казва Color Dynamics и не вреди. Можеш да я добавяш в маски/балсами и реално сама да си правиш тониращи продукти по тоя начин. Така ще си с постоянно наситен цвят, а косата няма да се изтощава даже напротив. Боята им подхранва косата и придава гланц.

Така е, щом има желание се намира и начин. Аз съм червенокоса над 10 години с малко прекъсване. За да поддържам цвета си между боядисванията използвам балсам оцветители, коректори, оцветяващи пяни и т.н. Правя си и експерименти като смесвам коректор и балсам оцветител и др. подобни смеси и се получават нещата  Wink

# 288
  • София
При мен проблема е не толкова поддържане цвета на дължината, колкото израстването на корена с бели коси. И аз слагам оцветяващи маски през две боядисвания, но корена не се оцветява. Към момента след две седмици с Афинаж, моята коса (където не е обезцветена) наситено ярко червено, по дължините ,където е изсветлявано стои вече доста по-светла.

# 289
Ами прави само корените с боя. Хем е по-икономично, хем по-лесно.  Peace

# 290
  • София
Аз не мога да си докарам лилаво-червения цвят, та си карам с тъмночервения.  Laughing
Миналият път нямах време да поръчвам боя и си взех garnier, е по-лошо нещо на косата си нямаше как да сложа - стана една твърда, суха като слама, трудно се поддаваше на обработка, абе ужас.  ooooh! Сега си се върнах пак на life color.

Къде се подстригвате в София на нормални цени? Искам да ми вземат само връхчетата, без всякакви други екстри.

# 291
  • Sofia
Къде се подстригвате в София на нормални цени? Искам да ми вземат само връхчетата, без всякакви други екстри.

Във всеки малък квартален салон биха ти взели не повече от 5 лв. за тази услуга. Peace

# 292
кой модел  ганиер си взе, аз ползвам сенсейшън-а и косата ми е супер мекичка и жива, а сега се боядисах с някаква професионална , стана суха и на това отгоре не ми покри белите косми Sad

# 293
Life color от къде си я купуваш?

# 294
  • София

От този сайт си я поръчвам.  Peace Не мисля, че се продава по магазините.

# 295
  • София

А с тази боя ярко червено ли става? Аз не искам да се отказвам от виолетовия нюанс и затова питам.

# 296
Я кажете някоя семи перманента ярко червена боя на по-прилична цена. Намерих само на Affinage Color Dinamics, но е 22.00лв.
Вече постигнах що годе червен цвят. Следващия път мисля да се направя с Affinage BRed, за да стане ярко червена и след това да правя само корените с нея, а дължините с семи перманентна, за да не се изтощава съвсен

# 297
  • София

А с тази боя ярко червено ли става? Аз не искам да се отказвам от виолетовия нюанс и затова питам.

Моята е 6.66, става тъмночервена, има леки виолетови оттенъци. Не е това, което искам, ама то и няма как, понеже моят естествен цвят е тъмнокестеняв към черен и ако си взема нещо виолетово, си личи само на слънце, иначе изглежда като черна.

# 298
  • София

Моята е 6.66, става тъмночервена, има леки виолетови оттенъци. Не е това, което искам, ама то и няма как, понеже моят естествен цвят е тъмнокестеняв към черен и ако си взема нещо виолетово, си личи само на слънце, иначе изглежда като черна.
А доволна ли си от трайност и качество на боята?

# 299
  • София
Като трайност ми държи месец и малко, цветът не се отмива бързо, омекотява ми косата и аз съм доволна. Имам коса до кръста, една тубичка ми стига.

Общи условия

Активация на акаунт