~~Идва март с копнеж, за АПРИЛския бебевалеж!~~ №6

• 54 111
  • 770
  •   1
Отговори
# 270
Ralll, радвам се за теб! Не остана Simple Smile
Добро утро, дано това да са ни проблемите после, къде да отидем на разходка и с каква сладка дрешка да облечем мъниците.
Първото ми беше с ужасни колики и съм в тих ужас да не се повтори картинката.

Е,няма. Ще минем на диетата ,която избягва колики. Забравила съм,но беше нещо без бобови ,без ципи,без кафе,без шоколад...и още доста без... hahaha но пък чай от копър на корем  Joy

# 271
Ralll, честита дата! Браво за положителното мислене, аз ако имам насрочена дата за секцио ще изперкам Mr. Green

# 272
Добро утро, съмнявам се, че това помага. Много бебета и на АМ имат колики. Иначе за храната педиатъра беше ми казал без ограничения, само чесън да избягвам, че се усеща през кърмата и може да не иска.

# 273
Момичета има ли сред вас такива с болки във венерения хълм? От три дни умирам и едвам ходя. Имам усещането, че бебка ще дойде по-рано от очакваното. Утре съм на тонове, пък да видим какво ще каже моята докторка.

# 274
Какво е венерения хълм?
Мен ме боли от няколко дни срамната кост, но само от едната страна  newsm78
Чак след седмица ще ходя на преглед и ако продължава ще попитам доки, но мисля че просто се разширява таза.

# 275
Мен от няколко дни като стана ме боли мнооого ниско долу, незнам срамна кост ли е, венерен хълм ли е, за мен си е горната част на триъгълника ( от кола маската се сещам). Сега само лежа...и без това са ми забранени всякакви разходки и други движения

# 276
Венерен хълм е точно тази част над триъгълника. Много ме боли, сега лежа на лявата или дясната страна. Ако реша да се обърна и ме боли.

# 277
И аз съм с такава болка от около месец, тогава беше доста силна сега поутихва, но си я има при преобръщане в леглото и ставане. Моята лекарка каза, че е нормално защото бебето расте с бързи темпове към края и се успокоих Simple Smile

# 278
  • Нейде из лудите гори...
Рали, не останало , 20 дни  Hug Нека ти бъде такава насгласата до края, а после и бързо възстановяване ти желая.  Hug

Всичко ме боли, когато ставам през нощта. През деня не могада се оплача, а сега като влязох в 9 вече съвсем смело се разхождам. Но таза, кости , всичко ме боли през нощта от обездвижване и тежест. Вижда му се края, ще се преживее.  Whistling

Тези дни си мисля за менюто след раждане, трябва да си припомня кое се ядеше и кое не.

Минкова, разбирам, че си ми отговорила , но за съжаление, коментара ти не го виждам. Жива и здрава бъди!

# 279
Моите болки в срамната кост са сигурно още от 7-мия месец. Сега в 9-тия са по-силни и при мен всичко е вечер при обръщане, ставане и лягане. Но обръщането ми е много трудно Simple Smile.
 Днес гледах лекцията за кърмене, която беше постнала тук една мама, съжалявам, че не запомних името. В нея относно храненето по време на кърмене се казваше, че може да се яде всичко. Същото казаха и на училището за родители. Естествено има някакви алергени и други храни, които трябва да се съобразяват прясно мляко, кофеин и т.н., но като цяло храненето следва да продължи такова, каквото е било по време на бременността. Аз за себе си ще се опитам да не ям толкова сладко, колкото ям сега  Sad С другата храна нямам проблеми. Нямам проблеми и с хемоглобина, въпреки, че не ям месо.

# 280
Bubolita88, и ние сме така. Казала съм да дойдат на изписването, но после всеки у дома си. Не приемам за грубост да кажеш как на теб ще ти е най-удобно, напротив. А сърденето кой да идва и да не идва, също и на кой ще си кръстя детето, въобще не мога да го осмисля и да го възприема. Това е моето бебе и аз решавам, а бабите и дядовците само ще слущат и изпълняват, после, живот и здраве, колелото ще се завърти и аз ще слушам и изпълнявам Sunglasses

Точно с това колело се оправдава майка ми. По скоро с това ме заплашва. Че като съм станела майка, щяла да съм разбрала какво е да се тревожиш за детето си.

# 281
Момичета, не знам дали сте чували, че заслугите на спанака като зеленчук с много желязо, се дължи на печатна грешка и той реално не е толкова богат на него? Ето една интересна статия за храненето през бременността, макар че вече сме към края, там разказват и за спанака Wink
http://www.mama.no-meat.org/link_pregnancy/anemia/

# 282
Венерен хълм е точно тази част над триъгълника. Много ме боли, сега лежа на лявата или дясната страна. Ако реша да се обърна и ме боли.

И аз имам болки там, най вече когато след дълго заседяване стана и почна да ходя. Нощем също като ставам да ходя до тоалетната и всичко ме боли. Опашката също ме боли като стоя седнала дълго време, с две думи накрая е доста дискомфортно.

# 283
Едно уточнение, Венериният хълм е самият триъгълник( окосмената част над големи срамни устни до симфизата- там където се свързват двете срамни кости, ориентировъчно на нивото, на което вече няма окосмяване...). Болките там са именно заради това, че тялото се подготвя за раждането. Самата анатомия се мени още от зачеването, което не винаги се усеща толкова болезнено, защото в началото всичко става по-плавно и не са толкова драстични промените. При някои  родилки с по-широк ханш, тази болка може да е по-слабо изразена, при някои пък болка има и в тазобедрените стави и опашната кост. Което пак си е индивидуално, зависи и от прага на болка. jump
Колкото до бабите и аз съм на менени, че няма за какво да се сърдят. Аз ли да се радвам на 1ва рожба или да се притеснявам да не засегна някой? Когато имам нужда от помощ ще са добре дошли, но иначе не мисля, че трябва да се пазят чувствата на бабите и да си съсипваме нервите, което неимоверно ще се отрази на бебетата. ylinfant
Да, колелото ще се завърти... Това, че на времето са имали едни порядки и нашите майки са "търпели" едва ли не да им се месят във всичко, не мисля че е причина сега ние търпим, това за което те са  нямали глас.... Всеки да си знае мястото!
Всички повтарят иначе как ние сме най-важните как всичко за нас и бебето...ама ако се замислите, май всичко е за тях и бебето....  Joy...или по-точно само за бебето.
Нито сега нито преди съм позволявала на някой да ми дава нежелани съвети и да ми се меси! Благодарна съм на родителите си, че са ме възпитали така, че да имам собствено мнение и да не чакам друг да решава вместо мен...може да са ми дали живот, но са ми го дали именно за това да го живея както сметна за добре.  Naughty И от това ме е страх най-много, да не съм прекалено обсебващ родител, да не залитна така, че да направя детето едно нерешително, залепено за полата на майка си човече......

# 284

И аз имам болки там, най вече когато след дълго заседяване стана и почна да ходя. Нощем също като ставам да ходя до тоалетната и всичко ме боли. Опашката също ме боли като стоя седнала дълго време, с две думи накрая е доста дискомфортно.
И аз имах болки в тази зона около триъгълника. Попитах докторката и тя каза, че е от разширяванено на таза и от увеличаването на натоварването там. Било абсолютно нормално.
Болка на опашката след дълго седене също изпитвам, но тя е като натъртено от увеличената тежест, която костите носят в последните месеци.  Simple Smile Стискайте зъби, мами, малко остава!

Общи условия

Активация на акаунт