~~Идва март с копнеж, за АПРИЛския бебевалеж!~~ №6

• 54 109
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
Аз също не се притеснявам за самото раждане. Колко жени са минали по тоя ред, та аз ли няма да мога?! Crazy Mr. Green
Сега си взех изследванията и по-късно ще ги нося при доктора. Хемоглобинът ми е 113 при норми 110-180. Дали ще трябва да го вдигаме? newsm78

# 376
  • Нейде из лудите гори...

Мамите от Варна, случайно да имате представа кога има ден на отворените врати в Окръжна?

Варна

МБАЛ „Света Анна-Варна” АД, бул. Цар Освободител 100
За записване: Силвия Русева, ст. акушерка, тел.: 052/ 821 597, 052/ 821 238
31 март, 14:30 ч.

СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов – Варна” ЕООД, бул. Цар Освободител 150
За записване: ст. акушерка Стефанова, Родилно отделение, тел. 052/ 613 792
9, 23 март, 13:00 ч.

Криси, добре ти е хемоглобина  Peace

# 377
Какво ще купувате за почистване носа на бебето? Физиологичен разтвор, помпа за нос...? На мен най ми допадна идеята с памучно тампонче да се оберат секретите от носа, но четох, че така може да попаднат части от тампончето в носа и да предизвикат някаква реакция Thinking

# 378
Бягащата, благодаря  Peace

# 379
Бягащата с вълци, и аз се успокоявам, че поне е над минимума.

addicted2U, за в началото знам, че помпите за нос не са препоръчителни, а и май нямало кой знае каква нужда от тях, защото нослето все още не отделя секрет.

# 380

Мамите от Варна, случайно да имате представа кога има ден на отворените врати в Окръжна?

Варна

МБАЛ „Света Анна-Варна” АД, бул. Цар Освободител 100
За записване: Силвия Русева, ст. акушерка, тел.: 052/ 821 597, 052/ 821 238
31 март, 14:30 ч.

СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов – Варна” ЕООД, бул. Цар Освободител 150
За записване: ст. акушерка Стефанова, Родилно отделение, тел. 052/ 613 792
9, 23 март, 13:00 ч.

Криси, добре ти е хемоглобина  Peace

Само че телефоните в АГ не отговарят. Трябва на място да се отиде.

На мен също ми е интересно с какво точно е по-добре да се почиства нослето  Thinking Thinking
и от каква възраст може да се използват тези помпички?

# 381
  • Нейде из лудите гори...
Телефона на регистратурата на МЦ към АГ е този 052 607 754, ако не друго ще дадат актуален за записване.  Peace

Не помня да съм почиствала нослето с физиологичен разтвор или помпа, първият път когато се разсополиви имах вакуумна помпа - за мен е изключитлно непотрбен този уред. След това взех на Маример, но и той нещо не се справяше реално с хремата, добър е за пътуване. Накрая взех Бейбивак, но не мисля че е подходяща за новородено, все пак факт че единствено тази помпа върши работа.  Peace

# 382
Момичета аз вчера бях на преглед и се шашнах отново... Бебчо вече е заел позиция с главичката надолу, но лекарката ми каза че конкретно главата вървяла с + две седмици напред.... Сега си прегледах миналите измервания и там всичко си отговаря точно. При последните две обаче наистина е измерена в плюс. Дали ехографа не дава отклонение при тази поза или може да е нещо притеснително??

# 383
Спокойно, това е доста често срещано и не е проблем. Моето бебе вчера като го мериха по глава и бедро излезе с 2 седмици напред, а по коремче-2 назад. Като ги калкулира апарата числата бебето си отговаряше на седмиците. Лекарката каза, че е нормално.

Носле не съм почиствала профилактично, а хрема малкият имаше чак към годинка и ползвах Бейбивак.

# 384
 Бейбивак е това, дето работи с прахосмукачката, нали? Не е ли...страшно? Crazy

# 385
Криси, долните граници на хемоглобина принципно са 120 ... С твоите 113 май си под долна граница!
През бременността е нормално уж, но все пак Wink
Аз съм с 122.

# 386
Бейбивака е с прахосмукачката, да. За мен не и страшно, за бебето не знам.  Laughing Предполагам може да ги уплаши самия шум от прахосмукачката, иначе не ги боли.

За хемоглобина различните лаборатории имат различни референтни граници- щом си в тях, значи си е ок. За моят доктор хемоглобин 116 за бременна в девети месец жена, без да пие допълнително желязо,  е перфектен. 120-140 хемоглобин е стойност за здрав, небременен  Crazy човек.
Соулче, ти си супер! Пиеш ли нещо за него?

# 387
Тоя хемоглобин е чудесен, както писа Зеленоочка и наистина е спрямо стойностите на лабораторията.
Помпата за прахосмукачка е безценна, много време й се дърпах, че ми се струваше глупост, но е най-добрата. За здраво, малко бебе, обаче в ненужна. Нищо няма да му стане, няма как да боли. Баровете на налягането са съобразени от 0+. Здраво бебе с тампон с ограничител, при хрема имах от другите помпи и те вършеха работа.

# 388
Не, нищо не пия. Не ям месо, нито спанак, лапад и всякакви такива неща ....
Хемоглобина ми тръгна от 128, мина през 124 и последно беше 122 Grinning

# 389
Занесох си резултатите на доктора - каза, че били като на олимпиец  Grinning Питах го дали да пия нещо за хемоглобина и каза, че няма нужда. И нали все се притеснявам, заради тоя мой диоптър -1 и мислих да ходя да си взимам направление за офталмолог, докторът каза, че може да имам притеснения, ако диоптърът ми е над 5,защото тогава вече имало предпоставки за високо очно налягане и съответно за отлепване на ретината Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт