Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 285
  • 660
  •   1
Отговори
# 225
 да мина към по-правилно хранене. Не очаквам чудеса. Мисля да спра да купувам сладкиши, защото като се купуват и ги има у дома, се и похапват  Blush.
[/quote]
Много си права.Аз също съм сменила и изхвърлила всичко вредно и когато няма шоколад си правя банани с мед и сусам например.
Ивелина:надявам се да продължаваш с лунуването днес,аз се държа все още,пия вода ,ще изстискам лимон и мисля, че ще успея.
Дцуджето: няма невъзможни неща,м7сля че е трудно понякога , когато започне да се говори за режими или ограничения когато сме над сто и както някой от нас си признахме ,че обичаме да ядем или по скоро да се тъпчем и ни мързи ,макар че аз започнах да успявам до някаква степен. Наистина е хубаво да погледнеш режим или с планове какво ще ядеш утре,но по себе си съдя, че това не успява за дълго в някои случаи.Аз ,например ,и не само аз ,започнах ,ако си прочела по напред ,като смених и изхвърлих всичко от което си мисля че се дебелее.Хубаво е да започнеш да пиеш вода,с по големи КГ повече вода .да кажем 4 -5 л,и още докато се събудиш с литър..Сутринта имаме чувството че сме гладни ,но след като пробвах с вода установих че не е така.И например ако ядеш шоколади замени ги с десерти от диетичния щанд.колоото искаш в началото.Или банани с мед или ябълки или други поръсени с сусам,ленено семе ,притъпяват нуждата за сладко .Съдя по себе си
,отначало ядях колкото искам . Чипсовете замених с ядки(колкото искам,а газираното с вода и вода с лимон с мед ,чай .Отначало ти е малко гадно,но се иска и малко усилие ,понякога се получават нещата.Дано след няколко дена споделиш нещо ,което си успяла да промениш или замениш ,или си започнала режим .

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 11:49 от darinaxxx

# 226
  • постоянно
добро утро момичета,
 за закуска изядох едно цяло манго . Наситих се . Аз по принцип не закусвам.

Според моят хранителен  режим храните са разделени на
1) Free Foods - " свободни " храни
2) Foods with syns - храни с " грехове "

Към "свободните" храни спадат - всички пресни плодове и зеленчуци , всякакво месо ( постно без видима мазнина ) , всякаква прясна  риба ( без пушена и веяна ) , варива ( боб , леща, ориз, нахут...)
Към " грешните храни " спада всичко останало

Полагат се и две добавки всеки ден , които не се броят към дневната дажба с " грехове " , а именно
добавка А)- към която влизат млечни продукти - мляко, сирене , кашкавал . В зависимост от маслеността  се полагат в различно количество- от 150мл  пълномаслено мляко на ден до 450г ниско-маслено мляко на ден
добавка Б) - към която влизат всички корнфлейксове , хляб - на ден се полага 60г пълнозърнест хляб

На ден се препоръчва ограничаване до приемане на 15-20 " гряха "

Пример:

закуска
35г поридж  ( добавка Б )  с ниско маслено мляко 150мл ( част от добавка А ) - с банан , ябълка.....

обед :
свинска пържола на скара или печена без мазнина ( без видима сланина по месото )  със салата варени картофи, домати краставици . Ако искате да овкусите салатата използвайте 1сл олио която ще се брои като 5 гряха от дневната ви дажба от 15-20 гряха.

Вечеря :
пиле с ориз- стига да е приготвено без мазнина е абсолютно " свободно " ястие .

Безалкохолни газирани напитки - ако са зиро или  без захар са " свободни " . Други  се броят като грехове като примерно
една чаша портокалов сок 200мл  има 4 гряха
една чаша кока кола 250мл  има 5.5 гряха
една чаша вино 250мл има 8.5 гряха
един джин и тоник има 8 гряха

Броите си греховете и сами преценяте дали ще изпиете греховете си  , дали ще ги изядете  във формата на шоколад или ще ги използвате да сготвите нещо . Лично ваш избор.

Звучи объркано , но като се разбере и свикне с режима е лесно .

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 12:29 от her_76

# 227
  • Sofia
Не трябва да се гладува,а често и по малки порции да се приема здравословна храна.
Днес съм на млечни. До сега съм изяла 1коф.кисело мляко с годжи бери,няколко лъжици козя извара и 100гр.котидж сирене. Ще гледам и да изпия около 2л.вода до края на деня,че днес е и лунната фаза. Нямам много движение днес,около 1ч.ходене...болят ме колената Cry

# 228
Ъъъ, ще прощавате, че се намесвам, ама лично аз, ям ли бобови, ориз и картофи, не отслабвам грам...Мислите, че като са без мазнина, не са опасни, ама тя скорбялата си е там, а то тя е проблемът, не една лъжица олио.
Но, както разбирам, това са принципите на Slimming world, нали? Еми тогава не се меся, дано има резултат, ще ни държите в течение  Peace

# 229
  • постоянно
Сагита 16 ,
 противоречия ще има винаги - има толкова много диети , едни протеинови, други въглехидратни , трети ......... все ще има за какво да се спори и оспорва.
Дай боже да намерим този хранителен режим , които да помагне на всяка една от нас и да свали излишните килограми по един или друг начин.
 Hug

# 230
Да споделя моя опит.

Човек докато е млад и метаболично здрав - сваля от всяка диета.

Но ако е от хората, които от малки са дебели или са се качили на йо-йо влака (сваляш 10, качваш 15, сваляш 15, качваш 20), изпитваш постоянен глад - тук вече се иска сериозно преосмисляне на начина на живот. Няма да стане с диета, независимо как е формулирана (за месец, за 90 дена, на цикли), търси се начин на хранене, който да е доживотен. Различните хора по различно време го разбират това, а някои - никога.

След всякакви гаври с организма ми най-сетне стигнах до този етап. Проследих храните, които ме карат да се чувствам постоянно гладна, с ниска енергия. В моя случай това е захарта и въглехидратите, независимо дали бавни или бързи.

Какво означава това на практика: отиват си тестени, захарни, варива, плодове, картофи, оризи. С тях си отива и неестественият глад, с който някои от вас са добре запознати. Оттам и килограмите.

При особено сгафени метаболизми се налага и следене на калории. Дори и да ядеш полезни храни, порциите трябва да са с нужния размер, а той е много по-малък от представите на пълните хора.

Друго важно: емоционалното хранене. Тук нещата са много дълбоки. Ядене от тъга, от скука, по навик, запълване на празнотата с храна... могат да бъдат изписани хиляди страници. Иска се много честност и храброст да се рови човек в такива болезнени теми.

# 231
негативна,
+1

# 232
Проследих храните, които ме карат да се чувствам постоянно гладна, с ниска енергия. В моя случай това е захарта и въглехидратите, независимо дали бавни или бързи.

Какво означава това на практика: отиват си тестени, захарни, варива, плодове, картофи, оризи.
Зеленчуците (всички зеленолистни, кръстоцветните като зеле, карфиол, броколи и кореноплодните от типа на моркови, репички, цвекло, сладки картофи, алабаш и пр.) също са бавни въглехидрати, както и целите зърнени и псевдо-зърнените. А доматите, краставиците, тиквичките, чушките, тиквата, маслините са все плодове от ботаническа гледна точка.

Кои от тези източници на бавни захари си спряла?

Питам, защото както си го написала, момичетата ще се объркат.

# 233
  • постоянно
Аз пък спрях захарта, не използвам никаква мазнина като готвя , хляб ям макс 60г пълнозърнест на ден , плодове ( без сушени или от консерва)  и зеленчуци ям всякакви, месо - само чисто без мазнина и кожа.
Ако много ми се яде шоколад си хапвам няколко парчета тъмен.

# 234
( без сушени или от консерва)
Браво, че си спряла сушените и консервираните плодове. Много правилно! Те спадат към бързите захари.

# 235
her_76 благодаря,че сподели принципите на този режим! bouquet
Аз още не съм се ориентирала към конкретен режим,засега гледам да не ям сладко и тестяно.

# 236
  • постоянно
her_76 благодаря,че сподели принципите на този режим! bouquet
Аз още не съм се ориентирала към конкретен режим,засега гледам да не ям сладко и тестяно.

като готвиш не използвай мазнина или използвай  пулверизатор

# 237
  • постоянно
( без сушени или от консерва)
Браво, че си спряла сушените и консервираните плодове. Много правилно! Те спадат към бързите захари.

Благодаря Фея ,
 този път съм категорично настроена да слабея . Приемам съвет всякакви.  Hug

Ходя веднъж седмично на сбирки където ни теглят  индивидуално - обсъждаме , на кой с  какво му е било трудно и как да  му помогнем . Споделяме рецепти . Звучи малко като "клуб на анонимните алкохолици " , но помага - зарежда те със стимул и детърминейшън.

Зарежда с много позитивизъм след като видиш как някой се  е "стопил" пред очите ти.   Peace

# 238
Her, това със сбирките е великолепна възможност, до която би било чудесно да имат достъп повече хора. Осъзнавам колко много упорство, постоянство и решимост са нужни, за да се отървеш от толкова много излишни килограми. За съжаление не всички могат да участват в такава група, затова тази тема е от огромна полза.

Някой по-горе предложи създаването на затворена група във Фейсбук, където да споделяте снимки. Аз не ползвам Фейсбук (поради съображения за сигурност), но смятам, че това също би ви било от полза. Направете го. Отчитайте какво сте яли, било тук или там. Отчитайте и постиженията си.

Ако смятате, че ще ви е стимул, бих ви показала и мои снимки. Не съм била повече от 65 кг., но на моя ръст от 159 см. тези килограми стоят ужасно.

# 239
Здравейте и от мен Simple Smile От утре се включвам и аз към голямото отслабване с амбиция за -20 кг. Решила съм, че няма да спазвам строго определена диета, защото не мога да си придържам към диети и щом наруша някоя, дори малко се отказвам изцяло. За това се насочвам към здравословно хранене, но все пак с малки нарушения и спазване на някакъв калориен лимит за деня + леки физически упражнения Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт