Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 344
  • 660
  •   1
Отговори
# 135
Вероятно всички пресни  риби в БГ са от ферми,хранени съответно с разни смески ,подобни на тези за бройлери,крави и т.н.Т.н "дива риба" е по 90 лв /кг.Но БГ не произвежда сьомга ,лаврак и ципура ,така че същата риба се яде някъде в Европа.Най-големият производител на сьомга е Чили,също от ферми.Е,нашата едва ли е чилийска.
Сигурна съм ,че причините за дълголетието са комплексни и не са само до вида диета :
1.калории ,които не надвишават дневните нужди
2.физическа активност
3.проста местна храна,може и отглеждана лично,а не купена от огромни супери ,отглеждана екстензивно и дошла от всички краища на света.
4.консумиране на естествена храна,а не сладкиши,подсладени напитки и т.н подобия на храна
5.прост живот с по-малко стрес ,повече движение,работа на открито

# 136
 С моновиетата на Ваня Червенковс при мен нещата не вървят. 13 дни и само 4 кг. И то защото правих 1 лунен ден на вода и от там свалих доста. Май ще я оставям тази диета, започвам от утре на японското чудо. С нея миналият път за седмица свалих 5 кг. и ми е по лека и разнообразна. Тука с този цикък по 2 дена едно и също 3 пъти на ден ми е много досадно. После след японската ще мина на някой режим да запазя постигнатото. Успех на всички диетуващи.

# 137
Това изобщо не е малко,не знам защо не си доволна и се отказваш.Тази диета по принцип е моно диета и си работи,Сега,ако влезеш в някакво изнервящо плато,прилагането на друг режим ще раздвижи метаболизма.Ето,например,ти лунуваш и това играе същата роля.

# 138
Пет килограма за седмица звучи като "Бързам да отслабна заради даден повод, пък после нека се връщат и двойно ако искат!" Whistling
А монодиетите действат, но е важно и количеството храна, което човек приема. Ако на ден приемаме по 2000+ калории е ясно, че не само няма да сваляме, а и бавно ще качваме. Докато ако човек приема по-малко от дневните му нужди ще сваля.

# 139
Фея благодаря ти! bouquet
И мойте не харесаха тукашното авокадо.Първо се чудеха,че е зелено,кората.Там било с кафяв цвят.Айде може да е до сорт.Аз до момента не бях яла.Виждала съм по тв,че всички го пюрират.Мойте хора го режат на ситни кубчета по мексиканска рецепта.Там не са го яли като пюре.Също нямаме от прословутия кейл.Ако се появи кой знае на каква цена ще е.От вредностите са категорични,че европейските шоколади са по-вкусни.

# 140
Понеже стана въпрос за сьомгата - тази от фермите изобщо не е по-бъкана с гадости, защото се храни с изкуствена храна - т.е контролирана. Дивата сьомга се храни с по-малки от нея риби, които плуват в мръсния океан и които се хранят също с малки замърсени риби. Т.е. дивата риба е много по-замърсена с тежки метали. Единствената разлика между дивата и питомната сьомга е в цвета и твърдостта на "месото".

За японците искам да кажа, че дълголетието им съвсем не се дължи на сладките картофи, а на много други фактори - например голямата употреба на зелен чай, но техните сортове зелен чай, а не този, който ни пробутват по суперите в Европа, както и на много други специфични за тях храни - гъби, водорасли, подправки.... Оризът, който ядат там няма нищо общо с нашия ориз хибрид с висок ГИ... Ние също имаме полезни храни по нашите земи и също можем да живеем дълго ако не се храним с това, което излиза от хранителната полуфабрикатна промишленост.

И да не забравя -хляба под всякаквите си пълнозърнести и "здравословни"  форми е бомба за инсулин, защото е с висок гликемичен товар и с ГИ по-висок дори от този на чистата захар. Т.е. няма смисъл да се мъчите да си пиете кафето без захар, ако след това се наградите с една пълнозърнеста филия с лютеница.

# 141
С моновиетата на Ваня Червенковс при мен нещата не вървят. 13 дни и само 4 кг. И то защото правих 1 лунен ден на вода и от там свалих доста. Май ще я оставям тази диета, започвам от утре на японското чудо. С нея миналият път за седмица свалих 5 кг. и ми е по лека и разнообразна. Тука с този цикък по 2 дена едно и също 3 пъти на ден ми е много досадно. После след японската ще мина на някой режим да запазя постигнатото. Успех на всички диетуващи.

Всички отпадъци, които организма не успее да евакуира от тялото - пестициди, диоксини и всякакви химии от ежедневието, се складират в мастните клетки за да се изолират от кръвта и органите. Като отслабнеш с 5 кг за седмица, с мазнината и водата, която освобождаваш от мастните клетки, ти освобождава и всички отрови. Черният дроб и бъбреците не могат да изчистят всичко това наведнъж. И понеже си създала условия за ненатрупване на подкожна мазнина защото слабееш, тези отрови отиват на склад на друго място, в което има около 60 % мазнина - мозъкът.

# 142

Всички отпадъци, които организма не успее да евакуира от тялото - пестициди, диоксини и всякакви химии от ежедневието, се складират в мастните клетки за да се изолират от кръвта и органите. Като отслабнеш с 5 кг за седмица, с мазнината и водата, която освобождаваш от мастните клетки, ти освобождава и всички отрови. Черният дроб и бъбреците не могат да изчистят всичко това наведнъж. И понеже си създала условия за ненатрупване на подкожна мазнина защото слабееш, тези отрови отиват на склад на друго място, в което има около 60 % мазнина - мозъкът.

Ъ?

# 143
По едно време преди десетина години книжният пазар беше залят от книги на тема здравословно хранене на разни народи и техните столетници, няколко такива още се търкалят из къщи. Авторите отиват в някой затънтен изолиран край на Земята, изнамират там някое селце със 100% столетници, проучват с какво, аджаба, се хранят тия хора и после с пионерски ентусиазъм ни го препоръчват като панацея. Тая мода май че мина вече. Най-смешното беше, че един такъв и в Бг беше дошъл и после тържествено беше описал в книгата си леща чорба  Grinning като нещо свръх екзотично. Приветствам търговската им находчивост, защото тия книги се продаваха добре, но смятам, че всички тия Хунзи, Хималаи и далечни острови със специфичен климат и храни не могат да ни бъдат от особена полза - твърде големи и непреодолими разлики има между нас и тях. Но няма проблем - авторът ще обвини мен, че не съм достатъчно старателна хунзианка или окинавка, та за туй вераятно няма да стигна 100.

# 144
  • Sofia
... отиват на склад на друго място, в което има около 60 % мазнина - мозъкът.

Човешкият мозък съдържа около 74 - 90% вода
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0% … D0%B7%D1%8A%D0%BA

# 145

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0% … D0%B7%D1%8A%D0%BA

60% от останалото е мазнина.

# 146
  • SA
Цитат

По начало тялото на хората съдържа 70-80% вода, в зависимост от възрастта. Това не е характерно единствено за мозъка.

# 147

60% от останалото е мазнина.

И къде е тази мазнина? В невроните ли, къде? Tired

# 148
Понеже стана въпрос за сьомгата - тази от фермите изобщо не е по-бъкана с гадости, защото се храни с изкуствена храна - т.е контролирана.

За японците искам да кажа, че дълголетието им съвсем не се дължи на сладките картофи...
От въпросната контролирана храна сьомгата от ферми е толкова пълна с токсини, че не се препоръчва за консумация от деца, подрастващи и бременни...

За дълголетието факторите са много, разбира се. Но ако разгледаме общото между столетните групи, то храненето основно с растителни и ниската консумация на животински продукти е един от обединяващите фактори (заедно с естествената физическа активност и здравите социални връзки).

# 149
  • Sofia
.Също нямаме от прословутия кейл.Ако се появи кой знае на каква цена ще е.
Кейл има в Била.Не е скъп.В кутия го продават/като руколата/.
Взех си,но докато се наканя да го приготвя се развали и го изхвърлих.

Общи условия

Активация на акаунт