Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 343
  • 660
  •   1
Отговори
# 150
Взех си,но докато се наканя да го приготвя се развали и го изхвърлих.
Как си смятала да го приготвиш? Ако искаш, мога да ти дам идеи, за да ти е по-лесно следващия път. Кейлът е страхотна храна!

П. П. Допълвам се, защото се сетих, че не писах за чорбата от леща:

Най-смешното беше, че един такъв и в Бг беше дошъл и после тържествено беше описал в книгата си леща чорба  Grinning като нещо свръх екзотично.
Ще покажа чорбата от леща през перспективата на въпросния изследовател, за да разбереш защо му се е сторило, че подобно просто ястие е екзотично.

Супата от леща тук е по-скоро като нашенска яхния. Същото се отнася за зеленчуковата супа, италианската сватбена, бобената или пилешката. Ето линк на една от най-популярните вериги, продаващи супа.

В този смисъл, българската чорба леща би се сторила точно толкова странна на един американец, да речем, колкото на българина му се струва странно дългото, воднисто американско кафе.

Не знам, естествено, дали авторът, за който говориш е американец. Но знам, че когато нещо е извадено от контекст, то не винаги има логика или смисъл.

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 03:10 от Фея Кръстница

# 151
  • Sofia
Фея,нямах никаква идея какво да го правя.Мислих да е на смути,както ти го ползваш....а и не знам какъв му е вкуса,дали е много "зелев" Rolling Eyes

# 152
.Също нямаме от прословутия кейл.Ако се появи кой знае на каква цена ще е.
Кейл има в Била.Не е скъп.В кутия го продават/като руколата/.
Супер, благодаря че сподели Peace Не пазарувам в Била, а по други места не съм виждала. Дали постоянно ще е в асортимента newsm78 Миналата година бях в Англия за месец и там е доста разпространен Peace

И да не забравя -хляба под всякаквите си пълнозърнести и "здравословни"  форми е бомба за инсулин, защото е с висок гликемичен товар и с ГИ по-висок дори от този на чистата захар. Т.е. няма смисъл да се мъчите да си пиете кафето без захар, ако след това се наградите с една пълнозърнеста филия с лютеница.
Може ли малко повече инфо за наистина пълнозърнените продукти newsm78 Тук много ме заинтригува Peace По принцип не консумирам въглехидрати, но в сегашния ми режим са включени и избирам именно пълнозърнестите Thinking

П.П. сега проверих и ръжения хляб е с ГИ 50, а кристалната захар с 65, но не мисля, че може да се сравни, защото би трябвало да се разглежда като цяло гликемичният товар, които те носят на организма, който за пълнозърнестия хляб е 24, а за захарта 70 Peace
Не знам дали съм права, но аз така си ги обяснявам нещата Crazy

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 17:03 от amarinova

# 153
Доли, изобщо не му е много зелев вкуса. Листата на кейла са значително по-меки от тези на обикновеното зеле, но са по-плътни от тези на марулята.

Можеш да го комбинираш суров както в смути, така и в салата с други зеленолистни - спанак, магданоз, маруля, стръкове целина... Каквото имаш. Можеш да му добавяш плодове (в смутито) или зеленчуци (в салатата). Можеш да ръснеш върху него семена или ядки.

Само не го готви, че става грозен и безформен. Аз лично не обичам да ям неща, които са грозни, безформени и в убити тонове. Sick

Амаринова, аз консумирам много пълнозърнести. Тези от типа на пшеницата, камута, спелтата най-често ги покълвам и добавям към салати (плодови и зеленчукови) или ги ям така, с шепи, като снак. Под такава форма пълнозърнестите са хем вкусни, хем хранителните им вещества са лесно усвоими, хем засищат страхотно.

Ям също овесени ядки, различни видове ориз, царевица...

Готово брашно не купувам. Меля си сама в блендера.

Не бих спряла да ям зърнени, защото те са чудесен източник както на белтъчини, така и на витамини (особено от В групата), антиоксиданти, желязо, мед, цинк, магнезий, сложни захари и фибри.

# 154
Ъъъъъъъ, Фея, американец от мексикански произход. Изобщо не се съмнявам, че леща чорба му е екзотична, но според него, ако я  ядем, се нареждаме на опашката за дълголетие. Отдъхнах си, щото тя си е традиционно наше ястие.

# 155
Ъъъъъъъ, Фея, американец от мексикански произход. Изобщо не се съмнявам, че леща чорба му е екзотична, но според него, ако я  ядем, се нареждаме на опашката за дълголетие. Отдъхнах си, щото тя си е традиционно наше ястие.
Едва ли това е било единственото нещо, което изследователят свързва с дълголетието.

Пък яденето на леща (покълнала или готвена) по принцип си е полезно.

# 156
Не, не беше единственото, изтъкваше се, че българите живеели в бедност, добър климат и принудителна физическа активност и туй, заедно с лещата, давало дълголетие. Такъв беше, впрочем, коментарът и за Хунза, но там чудодейните растения бяха други, не помня какви.

# 157
Такъв беше, впрочем, коментарът и за Хунза, но там чудодейните растения бяха други, не помня какви.
Били са кайсиите най-вероятно.

# 158
Еми тука и кайсии има, така че още точки в полза на българското дълголетие

# 159
Еми тука и кайсии има, така че още точки в полза на българското дълголетие
Кайсии и леща има почти навсякъде. Въпросът не е само в тях.

# 160
.Също нямаме от прословутия кейл.Ако се появи кой знае на каква цена ще е.
Кейл има в Била.Не е скъп.В кутия го продават/като руколата/.
През ден съм в ''Била'' Embarassedникога не съм го виждала.Рядко се спирам пред въпросният щанд,но вече знам. Simple Smile

# 161
Е и бедност, изолация от "цивилизацията"  и работа на полето, кайсии и леща и готово Joy

# 162
Е и бедност, изолация от "цивилизацията"  и работа на полето, кайсии и леща и готово Joy
Хайде де. Защо е нужно да омаловажаваш труда на хора, които са положили усилия и са отделили време да обобщят факторите на дълголетието?

"Изолация от цивилизацията" не е общ знаменател за всички групи с висока концентрация на дълголетно здрави столетници.

Докато НК-ВВХ, естествената физическа активност, хубавите човешки взаимоотношения и положителната настройка към живота са общи знаменатели за всички дълголетно здрави групи столетници.

# 163
Като махнем психологическите фактори, които не са за тая тема, остава едно НК от листа и плодове, от което съм си гладна. Дори и ядки да добавим, пак същото. Аз съм голям любител на плодове и зеленчук, но предпочитам да им добавя месце, яйца и сирене, за да съм сита 96 години, отколкото да съм гладна 100. Това ще ми допринесе много и за положителната настройка към живота Peace , която, току виж, ми добавила още някой месец  Joy

# 164
Като махнем психологическите фактори, които не са за тая тема, остава едно НК от листа и плодове, от което съм си гладна. Дори и ядки да добавим, пак същото. Аз съм голям любител на плодове и зеленчук, но предпочитам да им добавя месце, яйца и сирене, за да съм сита 96 години, отколкото да съм гладна 100. Това ще ми допринесе много и за положителната настройка към живота Peace , която, току виж, ми добавила още някой месец  Joy
Нека пак да обясня за НК-ВВХ.

При този тип хранене се консумират животински продукти. Ето ги и месото, и яйцата, и сиренето. И няма глад.

Може ли НК-ВВХ да се спазва без животински продукти? Може. Само че в най-разпространената си форма НК-ВВХ е режим основно от растителни продукти, но се консумират и животински. Това е и вариантът, който би изисквал прием на най-малко (или никакви) хранителни добавки.

Общи условия

Активация на акаунт