Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 268
  • 660
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Не съм съгласна,че със спорт не се отслабвало...колкото и да се ограничава човек,ако няма някакво движение пак ще качва.
Днес съм доволна от себе си-плувах 1,5ч.,ходене 1,5ч.,и яденето ми беше плодово-млечно.

# 286
Разира се, че се отслабва, но и с определени ограничения/ промени в храненето.
За фитнеса - учудвам се, че има нормални инструктори, които са се съгласили да работят с вас.
Моето лично мнение е, че е най-добре да се започне с бързо ходене или бавно тичане/ ако килограмите го позволяват/.
Личен опит: ограничаване на тестено и бяла захар + бавно тичане всеки ден.  В началото по 6 минути, като почивах на всеки 2.  След месец 30-40 минути, често без почивка. Спокойни мисли- най- важното според мен във всяко отношение. Peace

# 287
Моето лично мнение е, че е най-добре да се започне с бързо ходене или бавно тичане.
Съгласна съм. Даже бих препоръчала просто по-продължително ходене с нормална крачка като за начало, особено при тегло с 30-40 кг. над оптималното.

# 288
За фитнеса - учудвам се, че има нормални инструктори, които са се съгласили да работят с вас.
Това защо? То бързото ходене и леки силови упражнения (които могат да се правят от Ден 1 дори и при хора със свръхтегло) могат да се правят и във фитнеса. Да не говорим, че е много по-добре дори бързото ходене да се наблюдава от инструктор, защото жените сме склонни да се претоварваме и да се докарваме до травми в стремежа си по-бързо да получим резултати.

За темата, която сте подхванали за фитнеса и отслабването - ако човек е водил заседнал начин на живот и започне фитнес ще сваля дори да продължи да се храни по същия начин. Да, ако промени хранителните си навици резултатите ще се появят по-бързо, но дори и само с промяна на физическата активност би имало резултати в началото Peace

# 289
Зизу, не е добра идея да се ходи или тича на бягаща пътека, защото натоварването върху тялото е неестествено. При нормални условия ние се движим спрямо земята, а на бягаща пътека е точно обратното.

Бягащата пътека трябва да е вариант Б.

# 290
Съгласна съм с Фея с единственото уточнение, че освен на пътеката отслабващия няма място във фитнеса докато не свали нежеланите килограми.

# 291
Във фитнеса няма само бягаща пътека.
Има велоергометри (като в повечето има и хоризонтални, които според мен са по-добрия вариант за хората с прекалено много килограми), има кростренажори ... Все неща, които са подходящи за кардио и раздвижване на краката. Да не говорим, че човек не трябва да натоварва само краката си, а и останалите части от тялото си.
За мен е глупост човек да чака да отслабне и чак след това да отиде на фитнес, но разбира се всеки има право на мнение Peace Та ще се радвам ако gerka ми обясни, защо според нея отслабващите хора нямат място във фитнеса докато все още имат излишни килограми?
Не се заяждам, интересна ми е гледната точка. Аз самата във фитнес не съм стъпвала от 14-15 годишна ама това е по-скоро, защото хората ми влияят зле на концентрацията Peace

# 292
  • Кьолн
Момичета днес е Благовещение и не искам да всявам смут. Аз лично наистина се боря.
 Не знам дали ще отслабна с фитнес,но имам такава енергия.Винаги след работа бях като пребита.А сега сякаш летя.Стана ми болно за това че упрека беше само към мен.Не исках да бъда рязка.
 А сега да споделя. Спазвам си Системата.Пия вода,макар хич да не я долюбвам и вечерям рано.Хляба макар и малко го хапвам само сутрин. Смятам че ще успея. Желая много успехи на вас момичета които като мен се борите за да бъдете здрави и красиви! bouquet

# 293
За мен е глупост човек да чака да отслабне и чак след това да отиде на фитнес, но разбира се всеки има право на мнение Peace
Аз пък оставам на мнението, че особено при хора със сериозно наднормено тегло и дългогодишен заседнал начин на живот е по-добре да се започне с много леки, но естествени натоварвания. Ходенето е най-добрият вариант. Друга възможност е плуването. Или карането на колело. Не на велоергометър, а на колело. Движението на открито е в пъти по-приятно, полезно и естествено. Ако е интервално - още по-добре.

Натоварването и интензитета на тренировките трябва да се увеличава постепенно. В противен случай може да се стигне до аритмия, ставни увреждания, протъркване на кожата, затруднено дишане.

Физическата активност е жизнено важна, но при неправилно хранене тя се превръща в наказание за "прегрешения", а не в удоволствие. Оправете храненето!

# 294
Зизу,

Фитнеса може да изгради мускули, обаче тези мускули са невидими под слой мазнина.
Най- правилно според мен е да се изгаря повече калории отколкото се приемат.- Това ясно. И горенето по възможност да става с джогинг + плуване. В определени случаи бързо ходене. Там причините е изяснила Фея.
Не очаквай от мен да ти прилагам сайтове и други доказателства. Това е лично мнение./ изградила съм мнението си на база личен опит и разговори с хора, които смятам, че разбират повече от мен и мога да им се доверя/

Един спомен. Миналата зима, студ, сняг, не мога да тичам в парка и една приятелка ме навива да ходим във фитнеса. С 300 зора се навих . Знаех си . Отивам и обяснявам, че не искам да правя маса, да ми дава леки упражнения с много повторения. Това на инструкторката, която се чувстваше задължена да ни диша във вратовете и да работи с нас. Е, не. като ни почна с едни клекове, с едни тежести...2 седмици след това не можех да се качвам по стълбите без да вия като вълк. И това при положение, че не съм 20-30 килограма отгоре и съм сравнително добре тренирана. Тоест спортувам.

# 295
  • София
Хайде и аз тук  Grinning
Записвам се при вас с 20 кг наднормено тегло, което си нося вече повече от 10 години.
Между първа и втора бременност имах кратък период на нормализиране на теглото, но толкова кратък, че не си заслужава броенето. След втората бременност не успявах да мръдна нито грам надолу- нито с диети, нито с чист глад, нито след стресови периоди (все неща, които са работили преди).. нищо! Подозирах хормонален проблем, но в общи линии всичко излизаше в норма.

Неотдавна попаднах на тази тема и я прочетох много внимателно, че дори и записки си водих  Laughing
Намирам, че е предложена изключително ценна информация и няколко много добри идеи, споделени от различни хора. Насоките, дадени от Феята и особено от Water_Lilly , ми бяха изключително полезни. Основно поработих върху контрола на инсулиновите нива- то е много логично, когато имаш непрекъснат глад за сладко и тестено, но кой да се сети.
Съобразявайки се главно с това, от началото на март до момента съм 2.5 кг назад, което за мен си е истинско постижение  Simple Smile

# 296
Дори джогингът може да доведе до ставни увреждания при хора със силно наднормено тегло. Малкото, което съм гледала от тренировките в The Biggest Loser ме ужасява. Горките хора...

# 297
Фея, по принцип тичането може да доведе до ставни проблеми. Така е. Всеки спорт крие своите рискове. Но тук говорим за съвсем различни натоварвания. Laughing Изрично писах бавно тичане или бързо ходене.
Аз тичам от години, погрижих се за що годе прилични обувки и да чукна на дърво не съм имала проблеми. Все пак не съм професионален маратонец и тичам доста по- малко. Laughing

# 298
Аз мисля, че ходенето на фитнес дори и при наличие на много килограми за сваляне не е вредно. Ако се чувстваш добре след тренировка - тренирай. Ако - не, спри тренировките за известно време или ги прави пак, но да са по - малко натоварващи. Има разлика от тренировка до тренировка. Ако тренираш 3 пъти в седмицата по 90 минути (тренировка на цяло тяло) натоварването е много по - голямо отколкото, ако тренираш 4-5 седмично по 40 минути, но само част от тялото (кардио, крака, ръце+гръб или корем). За тези, които тренират е важно да имат и по - голям прием на калории, за да имат енергия за упражненията в сравнение с тези, които са на малко калории и диетата им се състои предимно от глад. Аз лично като тренирам се усещам, че не правя упражненията правилно или изцяло, ако 1,5-2 часа преди това не съм яла (но аз не ходя на фитнес, а карам велоергометър вкъщи, правя зумба или някакви други упражнения от клипчета в ютуб или ходя в зала за народни танци). Друго нещо, което съм забелязала от себе си е, че от тренировка от тези по 40 минути (във фитнес) не усещам такова изтощение като при тренировка със собствено тегло (тае-бо например). Всеки, който тренира не трябва да приема тренировката си като мъчение, което трябва да направи и днес, за да достигне до желаните килограми. Тренирайте, ако се чувствате добре. Ако нямате желание за тренировка - просто не я правете. Отново да напиша за себе си, че аз ако правя 3 дни подред някаква тренировка (дори само 20 минути) на 4-тия ден тялото ми си иска тренировката. В никакъв случай не съм от тези, които тренират, дори напротив нямам толкова активен физически активен живот, но щом след 3 дни тренировки искам да направя и 4-ти ден, това означава, че може и да се приспособим към здравословна физическа активност. Ако тренирате и се чувствате "тежки" отслабнете 2-3 кг. и пак направете същата тренировка. Ще се чувствате по - добре, защото може и да се справите малко по - добре от първия път, в който тренировката не е била чак толкова приятна. Освен това, ако правите всеки път една и съща тренировка след седмица тази тренировка няма да е чак толкова трудна за изпълнение и ще се почувствате доволни от себе си, че напредвате.
Аз лично не мога да издържам на жесток глад и дори да имам сериозни нарушения в диетата (шоколад, принцеси и др.) след 20 минути велоергометър се чувствам доста по - добре, отколкото без него. Правете полезни неща за себе си. Ако тренировките във фитнеса Ви карат да се чувствате добре - тренирайте. Още нещо, на което трябва да се обърне внимание е, че хранителният режим и спортът трябва да продължат и след достигане на желаните килограми. Здравословните хранения и физически усилия трябва да са завинаги, а не само "аз да отслабна, пък после ще го мисля".
За да успеем с голямото отслабване трябва да мислим позитивно и резултатите сами ще дойдат, да живеем пълноценно и да се радваме на това, което правим за себе си - да изглеждаме и най - вече да се чувстваме по - добре Simple Smile

# 299
Здравейте! Диетата, която правих аз, заедно с половинката. Използвани - ябълков оцет, диетична сол-само в салатите, при готвенето на храните - нормална сол, но в малко количество, мед, стевия, ръжени сухари, пълнозърнест хляб, зехтин, чер шоколад с над 70 % какао, кока кола лайт. Изключени - сирене, кашкавал, картофи, сладкиши, захар, макаронени изделия, тестени изделия, бял хляб, газирани напитки. Менюто си съставих сама, след напътствия от холистичен център и направен вега тест - моя кръвна група 0. Съветите от центъра: предимно домашно готвена храна, варена и печена, пържена - не - понеделник, сряда и петък - готвен зрял фасул, зелен фасул, леща, пълнени постни пиперки, готвено зеле, спанак с ориз, ориз с гъби, бамя яхния, постен грах, постни лозови сърмички. Вторник, четвъртък, събота и неделя - риба-печена или варена, телешко месо, пуешко, пилешко, козе. Салати - марули с пресен лук и краставица, салата зеле с червена пиперка, целина, краставица и моркови, салата домати и краставици с лук. Варени зеленчуци или на пара - броколи, карфиол, червено цвекло, тиквички, подправени с лимон и зехтин. Плодове - всякакви, ядки - сурови бадеми, орехи. Може също извара и безсолни маслини. При приготвянето на варивата не добавяме мазнина, добавяме в чинията при сервиране 1 ч.л. зехтин, салатите, също с 1-2 ч.л. зехтин. Хранения 5 пъти на ден, 30 мин. ходене пеш. Хляб ядем само на обяд и то в дните за варива, месото и рибата само със салати.
Примерно меню за една седмица
ПОНЕДЕЛНИК
08.00 – КАФЕ + ½ Ч.Л. МЕД + 2 СУХАРА + 2 РЕЗЕНА ПУЕШКО ФИЛЕ
10.00 – 1 ЯБЪЛКА+ КАНЕЛА + 2 ОРЕХА
13.00 – ГОТВЕН ГРАХ + 1 Ф.ПЪЛН.ХЛЯБ + САЛАТА ДОМАТИ С ЛУК
16.00 – 1 ЯБЪЛКА + КАНЕЛА + 4 СУРОВИ БАДЕМИ
19.00 – СЪЩОТО КАТО НА ОБЯД, НО БЕЗ ХЛЯБ
ВТОРНИК
08.00 – 2 БР. ВАРЕНИ ЯЙЦА, 2 РЪЖЕНИ СУХАРА, КАФЕ С МЕД
10.00 – 1 КИВИ + 1 КИСЕЛО МЛЯКО 2 % + КАНЕЛА
13.00 – 2-3 ТЕЛ. КЮФТЕТА + САЛАТА МАРУЛИ С ЛУК И КРАСТАВИЦА + 3-4 БЕЗСОЛНИ МАСЛИНИ
16.00 – 1 КИВИ + 1 ОРЕХ
19.00 – СЪЩОТО КАТО НА ОБЯД, НО 2 КЮФТЕТА
СРЯДА
08.00 – КИСЕЛО МЛЯКО 2 % + КАФЕ С МЕД
10.00 – КРУША + 3-4 СУРОВИ БАДЕМА
12.00 – ПЪЛНЕНИ ПОСТНИ ПИПЕРКИ + САЛАТА ЗЕЛЕ + ЦЕЛИНА + ЧЕРВЕНА ПИПЕРКА + КРАСТАВИЦА
16.00 – КРУША
19.00 – СЪЩОТО КАТО НА ОБЯД
ЧЕТВЪРТЪК
08.00 – 2 РЪЖЕНИ СУХАРА С 2 РЕЗЕНА ПУЕШКО ФИЛЕ + КАФЕ С МЕД
10.00 – 1 БЛОКЧЕ /ОКОЛО 25 ГР./ ЧЕР ШОКОЛАД
12.00 – ПЕЧЕНО ПИЛЕ БЕЗ КОЖА + САЛАТА МАРУЛИ + ПЕЧЕНИ ПИПЕРКИ
16.00 – 1 ПОРТОКАЛ +1-2 МАНДАРИНИ
ПЕТЪК
08.00 – 2 СУХАРЧЕТА + ОМЛЕТ ОТ 2 ЯЙЦА + КАФЕ С МЕД
10.00 – 1 ЯБЪЛКА+ КАНЕЛА + 2 ОРЕХА
13.00 – ГОТВЕН ЗРЯЛ ФАСУЛ + САЛАТА ЗЕЛЕ + ЦЕЛИНА + ЧЕРВЕНА ПИПЕРКА + КРАСТАВИЦА + 1 Ф. ПЪЛН. ХЛЯБ
16.00 – 1 ЯБЪЛКА+ КАНЕЛА + 3-4 СУП.ЛЪЖ. КИС.МЛЯКО
19.00 – СЪЩОТО КАТО НА ОБЯД БЕЗ ХЛЯБ
СЪБОТА
08.00 – КИСЕЛО МЛЯКО 2 %
10.00 –1 КИВИ + 1 ОРЕХ
13.00 – 1 КУПА САЛАТА МАРУЛИ, ПРЕСЕН ЛУК, МОРКОВИ, КРАСТАВИЦИ, ЛИМОН, ЗЕХТИН, КОНСЕРВА РИБА ТОН ВЪВ ВОДА, 2 НАЧУПЕНИ СУХАРЧЕТА
16.00 – 1 КИВИ + 1 ОРЕХ
19.00 – 1 ВАРЕНО ПИЛ. ФИЛЕ + САЛАТА
НЕДЕЛЯ
08.00 – 2 СУХАРЧЕТА + 50 ГР. ПУШЕНА СЬОМГА + КАФЕ С МЕД
10.00 – КРУША + 3-4 СУРОВИ БАДЕМИ
12.00 – ПЕЧЕНА РИБА + БРОКОЛИ + ТИКВИЧКИ + САЛАТА ЗЕЛЕ + 3-4 БЕЗСОЛНИ МАСЛИНИ
16.00 – КРУША
По 1-2 пъти в седмицата за закуска правя следния МИКС ОТ 1 СУП.Л. ОВЕСЕНИ ЯДКИ НА ЛЮСПИ + 3-4 СТАФИДИ, 4-5 ГОДЖИ БЕРИ, ½ ОРЕХ + 2 СУРОВИ БАДЕМИ + ½ Ч.Л. СМЛЯНО ЛЕНЕНО СЕМЕ + ½ Ч.Л. БЕЛЕН СЛЪНЧОГЛЕД + 1 СУШЕНА КАЙСИЯ +1 СУШЕНА СИНЯ СЛИВА + ½ 1 Ч.Л. МЕД + ½ КИСЕЛО МЛЯКО 2 % + КАНЕЛА. Също може и чай + 1/2 ч.л.мед, следобедното кафе - със стевия.
При така спазваната диета - аз - за 1 месец и половина -7.5 кг., половинката -11 кг. Менюто е от спазваната от нас диета, като за всяка седмица си правим ново, като се стараем да включваме разнообразни храни.
Дано да съм била полезна на някого! Успех на всички!!! Simple Smile
P.S. Можеш лесно да бъдеш диетолог сам на себе си, нужно е само твърдо решение!

Общи условия

Активация на акаунт