Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 265
  • 660
  •   1
Отговори
# 300
gerka, аз и не искам статии Peace Интересно ми беше да чуя чуждо мнение Simple Smile

Аз също говоря за фитнеса на база постиженията на хора около мен. От тези, които са имали по 20-30 и нагоре килограми за сваляне и са ходили на фитнес от самото начало само една нещо се беше контузила  и то, защото тренирала без инструктор, изпълнявала някакво упражнение грешно и накрая се стигнало до логичния завършек.
Съседка на 40+ свали около 50кг. за 9-10 месеца само с промяна на хранителния режим (мина на ВМ-НВД като преди това наблягаше на тестените неща) и фитнес по 3 пъти на седмица по 40мин. Никакво друго движение няма - работи на бюро, придвижва се с кола, а време за излизане навън почти няма заради работата си (частен бизнес като заради големите си амбиции почти не почива).

Каза се нещо за каране на колело - да, хубаво е ама ако говорим за хора, които наистина имат много за сваляне не знам как точно ще го карат това колело Thinking Иначе е ясно, че е хубаво човек да излиза навън, да се движи ама това не означава, че фитнеса трябва да е тема-табу за хората с наднормено тегло ... според мен Peace

# 301
Всеки има своята история + на близки.
Хубаво е да ги споделяме, пък хората си решават според характера, условия на живот, нагласа...какво ще предприемат.
Най- важното е- Нещо да се предприеме обаче! Успех!

# 302
Съседка на 40+ свали около 50кг. за 9-10 месеца само с промяна на хранителния режим ... преди това наблягаше на тестените неща...

Каза се нещо за каране на колело - да, хубаво е ама ако говорим за хора, които наистина имат много за сваляне не знам как точно ще го карат това колело.
Т.е. тестените са били проблем за съседката ти. Драстичното им намаляване или пълното им спиране вече беше препоръчано неведнъж, защото със сигурност дава положително отражение при стремеж към намаляване на калорийния прием.

Седалката на колелото по какъв начин е различна от тази на велоергометъра? Или според теб хората с наднормено тегло загубват способността си да пазят баланс? Моля те за малко повече уважение към тези дами.

# 303
  • Варна
Тренирайте, ако се чувствате добре. Ако нямате желание за тренировка - просто не я правете.  Здравословните хранения и физически усилия трябва да са завинаги, а не само "аз да отслабна, пък после ще го мисля".
Абсолютно съм съгласна.  Peace
Пълните хора не са някакви инвалиди, които не могат да се движат. Въпреки излишните ми килограми, аз не съм обездвижена. Не харесвам фитнеса, защото ми е скучен, но обичам да ходя пеш и на пилатес и каланетика или си ги правя вкъщи. Освен с режим трябва да се правят и упражнения за стягане на мускулите. Аз имам около 25 кг наднормено тегло, но не съм отпусната, а набита. Но всеки трябва да си "слуша" тялото и да намери спорт, който му доставя удоволствие, а не да е мъчение.

# 304
Любим пример ми е с Дуейн Джонсън, който според стандартните таблици се води тежко затлъстял тип. ИТМ не значи нищо. Килограмите не значат нищо. Значение има съотношението мускулна маса-мазнини.
Отслабващите трябва да имат физическа активност. Вече каква да бъде, трябва да се съобрази с възможностите и индивидуалния вкус, спорт, който е възприеман като задължение просто няма никакъв смисъл. Трябва и да е под наблюдението на квалифицирано лице, за да може да се следи техниката на изпълнение и да се подберат най-подходящите движения и натоварвания спрямо теглото.

# 305
Фея Кръстница, какво общо имаше начина й на хранене с факта, че дори с 50+ килограма за сваляне е ходила на фитнес от самото начало и не е имала проблем с това?
Аз уважението към хората си го имам, както се вижда от подписа ми самата аз искам да сваля доста килограми. А това за колелото го казах, защото аз лично не съм виждала човек с толкова много излишни килограми нито да кара колело, нито обикновен велоергометър. Но тук говоря за хората, които описвате и които според вас не трябва да стъпват във фитнеса, а само трябва да ходят повече, защото всякакви други натоварвания биха им причинили дискомфорт. За мен такива хора са тези, които имат да свалят наистина много (като съседката, че дори и по-зле от нея) - да се разбира хора (по-точно жени), тежащи над 100кг.
За хора от 120кг. нагоре колелета се намират трудно, защото продаваните в нисък ценови клас (до към 300лв.) масово са с ограничение от 110-120кг. максимално тегло на колоездача. Разбира се ако човек има желание и средства винаги би било по-добре да е сред природата (ако и не изпитва някакъв дискомфорт от самото каране). А във фитнесите за хора с толкова излишни килограми има хоризонтални велоергометри, които едва ли са създадени безпричинно Peace

# 306
Зизу, хоризонталните велоергометри са създадени със съвсем друга цел и нито една от тях не е свързана конкретно с хората с наднормено тегло.

Пък и пълните хора също могат да карат колела. Гугъл е много услужлив при намирането на снимки.

Дали ще се ходи във фитнес или не е личен избор. Аз само искам да съм сигурна, че дамите в тази тема са запознати с рисковете от прекалени натоварване и интензитет при физическа активност, преди теглото да е влязло в граници, които да са по-поносими за скелета и за целия организъм.

Лора64, поздравявам те за упорството и решимостта! Нека ти и половинката ти сте здрави и щастливи!

# 307
Фея Кръстница, то в Гугъл има и снимки на 150+ килограмови жени, които блъскат по 2 часа в залата, което за мен е неправилно ... Та, предпочитам сама да си изграждам мнението за карането на колело, фитнеса за хора с прекалено много излишни килограми и т.н. Peace А и аз не казвам, че е не невъзможно - не знам защо четеш без да ми разбираш думите?
Статията не съм гледала - после ще я погледна, но това което съм чела и знам за тях е, че подобни уреди във фитнеса към днешна дата се ползват (защото понякога едно е за какво първоначално са създадени и съвсем друго, за какво масово се ползват) от хора с проблеми в гърба, с намалена подвижност (което включва и обездвижване в следствие на заседнал начин на живот), с наднормено тегло, по-възрастни хора и т.н.
И не знам защо смяташ, че ходенето на фитнес задължително означава "голямо и интензивно натоварване"? Във фитнеса могат да се правят и съвсем леки тренировки за начинаещи и обездвижени хора. За сметка на това ако човек реши да си тренира сам вкъщи/навън пак не е невъзможно да се пренатовари. По мои наблюдения дори именно хората, трениращи сами (дори да не са с наднормено тегло) се пренатоварват много по-лесно, защото в стремежа си да видят бързи резултати по време на тренировка адреналина им идва в повече, тренират повече, а на следващия ден пишат по темите тук, че са със зверска мускулна треска и няколко дни ще ограничат движението си.

Дали ще се ходи във фитнес или не е личен избор. Аз само искам да съм сигурна, че дамите в тази тема са запознати с рисковете от прекалени натоварване и интензитет при физическа активност, преди теглото да е влязло в граници, които да са по-поносими за скелета и за целия организъм.

С това съм съгласна Peace Важното е човек да "усеща" тялото си, а не само да мисли за желанието си по-бързо да влезе във форма.

# 308
 За мен такива хора са тези, които имат да свалят наистина много (като съседката, че дори и по-зле от нея) - да се разбира хора (по-точно жени), тежащи над 100кг.
 Само до преди месец и половина аз бях над сто ,и не ми пречеше да вляза в фитнес ,имам целогодишен договор ,но въпреки това използвам само басейна ,сауната .Предпочитам при тези килограми да вървя по 1 час навън и да въртя велоергометър 8 мин вкъщи понякога. А ако вляза в фитнеса ще въртя колело 8 мин. ,ще вървя на пътеката 10-15 мин (защото вървенето на пътеката в фитнеса и навън е наистина различно) и ако се кача на степера още 4 мин. ще се изморя и ще ме яд че съм влязла в фитнес за 25 мин.Да не пропускаме и това че някои от нас малко ни е срам да влезем в фитнес,като се има в предвид всеобщото мнение на обществото и червосаните мадами в фитнесите в БГ ,които ще те гледат като втрещени.
Да помислим наистина реално ,защото дори и да имаме да сваляме много винаги си мислим че тези над сто са зле както казаш .И дори и да бях над сто не съм била толкова зле ,макар и да осъзнавам че имам голям проблем,но не съм отпусната ,нито без енергия (ясно е че нямам енергията на човек с оптимално тегло,но не мога да кажа че съм се застояла) .Мисля че разходките навън за сто пъти за предпочитане пред фитнеса при хора над 95 кг. Аз продължавам да вървя навън ,започнах да правя пилатес (незнам колко е подходящ,но ми харесва )Ако след известно време достигна до тегло 85кг може да се замисля да вляза в фитнеса ,но с кг над 93 да бъдем реалисти наистина фитнеса не е мн. подходящ.

# 309
Под "зле" в поста ми трябва да се разбира "хора, имащи да свалят над 50% от телесната си маса", което съвсем не означава, че всички в това положение страдат от липса на енергия, обездвижване и т.н. (макар, че по-горе се говореше точно за обездвижените хора).
И да, много по-добре е човек да се движи навън, но това не означава, че ако има да сваля едни 40-50% телесна маса, то той не може да посещава фитнеса при желание и че едва ли не ако стъпи в залата, то задължително ще се сдобие с някаква контузия или друг проблем Peace
Между другото във фитнеса няма само крос, вело и пътека. Там могат да се правят и леки упражнения с малки тежести. Такива упражнения могат да се правят и в домашни условия, та не знам защо всички пишете само за ходене, но явно си е въпрос на разбирания и усещания Peace
За мен една "тренировка", включваща само ходене/плуване/колоездене не е удовлетворяваща, но за други явно е повече от достатъчна Simple Smile Всеки с мнението и вътрешното си усещане.

# 310
На мен вървенето с крачкомер/ мин 10км на ден/ и упражнения с тежести в къщи ми помага повече в свалянето на кг, фитнесът е по=скоро за поддържане на тегло и оформяне на мускули.

# 311
Изчетох всичко, което сте написали за фитнеса, но въпреки това се заемам с каланетика и йога. Да, кошмарно е, не можеш да се сгънеш, не можеш да си вдигнеш д-то от пода, като ви чета част от вас ще изпаднат в естетически шок, като видят някой като мен да се опитва да си вдигне телесата. Но това е моят избор. Ще помоля тази вечер да ме снимат, да си имам снимка от "преди". Ако има някой на моя акъл да пише.

По отношение на мястото на тренировка - някои от нас имат да прибират деца от градини, училища, след работа, така че ходенето на фитнес или каквито и да са други тренировки е малко проблемно и единствената възможност остава у дома или като се позатопли още малко вечер по детските площадки.

# 312
  • София
vanibo, и аз  на това се спрях Peace
Носи ми удоволствие, а в голяма степен и по лекарска препоръка ( заради проблеми с гърба, идващи главно от наднорменото тегло).

# 313
Здравейте , има ли някой с 40 килограма за сваляне ? Аз почвад диета от утре и си търся другарчета....

# 314
  • Велико Търново
Здравейте , има ли някой с 40 килограма за сваляне ? Аз почвад диета от утре и си търся другарчета....

Сериозни килограми, желая ти много постоянство и търпение HugИзбрала ли си как ще се храниш?

Общи условия

Активация на акаунт