Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 247
  • 660
  •   1
Отговори
# 330
  • на острова на мечтите
Прочетох първата страница, последната също, разгледах и споделените линкове и  макар че не съм за тук  (имам 5кг за сваляне),ще трябва да ме приемете в групата,защото обмислям диета за мм. Той е с поне 20кг.отгоре и е много не дисциплини рано, а аз съм с много слаб коефициент на търпение Mr. Green Но понеже вече не може да се отлага след Великден ще организирам програма за него,
Аз съм на диета,ходя на фитнес, отслабвам бавно но съм решила за себе си,че няма да се предам на 5кг и толкоз. Много зле ми се отрази менопаузата  #Cussing out всеки грам ми се опъва като шипченски опълченец #2gunfire
Прочетох още 3 страници напред. И ми се прииска да споделя с вас, защото избрах за себе си фитнес. У дома имам 2 велоергометъра, топка джим, ластик, гирички, една друг уред за стягане,като  "Г" с равни рамена и колело също. Да де, ама имам също двадесет извинения да не правя нищо. Преди излизахме с колелета,ама групата се разпадна, а с мъже колоездачи не мога да се меря (има много стръмни склонове ). С велото не постигнах кой знае какви резултати.  Във фитнес залата обаче няма мърдане-60 минути яка тренировка и вече влизам в старите дънки. Виж,килата са друга приказка. За тях се иска повече време и ТЪРПЕНИЕ Crossing Arms

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 20:57 от danilu

# 331
Изграждаш си погрешно мнение ....  Peace
За кое по-точно? Че над 2ч. фитнес на ден, всеки ден (за мен) е вредно за хора със свръхтегло, че фитнеса е подходящ за всякакви хора или за нещо друго?

На мен не ми стана ясно, какво не ти е ясно на теб. Не си виждала дебели хора на колела ли?  newsm78
По начало велосипедистите въобще са малко.

Бягането с големи килограми не е възмжно за мен, но карането на колело е без проблем. Миналия декември си купих едно и се научих сама да карам. Няма проблем и не е така изтощаващо. Плуването също е леко. Но бягане - не и не. (за мен)
Обяснила съм го вече един или два пъти.

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 21:20 от Зизy

# 332

Обяснила съм го вече един или два пъти.

Сега, като прочетох пак, какво си писала, ти си противоречиш, а аз споря с половината ти мнение и се съгласявам с другата половина.  Laughing  
Учуди ме единствено коментара ти, че дебелите не могат да си намерят удачно колело.
Някъде четох, че повечето (вероятно слаби) хора имали грешна представа, какво е например 100 кг. и по разни анкети приемали, че даденият 100 кг. човек е 150.

Колелата поемат голяма тежест, не са бягащи пътеки. Аз исках да си купя такава, но на по-евтините наистина има ограничение 100 кг.  Laughing

На 110 с раница се качих на колело и още не съм го счупила.  Peace

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 22:22 от sinergon2

# 333
  • Кьолн
Днес съм много активна.Заради почивните дни може би.
 Грумче, да на системата съм.Но рядко влизам в темата.Няма ги " старите" момичета дето да ми дават стимул и сега само във фейса се разписвам.Остават ми около 30 кг за сваляне.Момичета докато сте млади се отървете от излишните кг.Че после много трудно.
 За протокола днес съм много режимна.Ама много.Макар че е празник не прегреших.
 Желая на всички бързо сваляне на излишните кг!

# 334
Добро утро. Извинявам се за въпроса, за който много от Вас тук сигурно ще ме критикуват, но как мислите, дали е възможно до месец юни според Вас да се свалят 20кг и как Simple Smile

# 335
  • на острова на мечтите
Добро утро. Извинявам се за въпроса, за който много от Вас тук сигурно ще ме критикуват, но как мислите, дали е възможно до месец юни според Вас да се свалят 20кг и как Simple Smile
малко трудничко 20кг  newsm78 Една проста сметка: имаш месец април,май и евентуално част от юни. Нормално се свалят 5 кг. на месец.
И сега нещо,което ме учудва за който много от Вас тук сигурно ще ме критикуват, този страх,или по скоро несигурност от нападки и критики,които са станали нещо обикновено из форума. Извинете Praynig

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 15:27 от danilu

# 336
Здравейте!
Изчетох ви от-до. Четох и съветите, и примерните менюта, и споровете Mr. Green
Фея, бях останала с впечатлението, че си вегетарианка, но беше заподозряна, че си веган. Каква си?
Lora64, много ме заинтригува твоя начин на хранене, доста е разнообразен, би ли разказала още нещо за режима? Не мога да схвана логиката-няма ясно откроен белтъчен ден или друг подобен, а всичко се яде всеки ден. Тогава порциите ли са много малки? Thinking

# 337

Най трудно ми е да спра кафето.....

А защо да се спре кафето? Ако е без захар на какво пречи?
Иначе и моите кг са много, ЕГНто и то.
Все по трудно е свалянето.
Но от 1 кафе без захар и със сметана не се отказвам.

Твърде високата консумация на кафе провокира отделянето на кортизол. Високите му нива пречат за изгарянето на мазнините и в определени случаи провокират натрупване на нови. Това, разбира се, не се случва от 1-2 кафета на ден, а от повечко, вече колко повече е според-зависи от това колко е силно самото кафе, как е приготвено - ако е домашно или разтворимо количествата кофеин в готовата напитка могат да варират.

# 338
  • София
Благодаря за отговора за кафето.
Все си мислех, че е заради захарта.
Ами ще се борим, няма лесно.

# 339
Фея, бях останала с впечатлението, че си вегетарианка, но беше заподозряна, че си веган. Каква си?
Не съм нито веган, нито вегетарианец. Храня се високовъглехидратно, но нискокалорично (НК-ВВХ). С други думи, основният ми калориен източник са въглехидратите (ок. 70-80%), а останалото се пада на мазнините и белтъчините.

Това съотношение се получава като ям основно цели растителни продукти, обикновено сурови. Готвя тези, които съдържат определени токсини (примерно картофи, повечето бобови и някои видове ядливи гъби) или се нуждаят от термична обработка (примерно печива, макаронени изделия). Рафинирани масла (зехтин, слънчогледово, сусамово) ползвам рядко и по малко. Предпочитам да консумирам мазнините както всичко друго: във възможно най-близка до естествената форма.

От животинските продукти ям редовно само кози кашкавал и сирене (по 1 или 2 с.л. седмично макс).

Въпреки, че не съм кусвала месо, субпродукти, желатин, риба, дивеч, пилешко, яйца и пр. от много време насам и не бих посегнала съзнателно да ги ям (еле пък да купя), ако се случи да хапна, няма да седна да си бъркам в гърлото или да се чувствам виновна.

Причината за това е, че според знанията и убежденията, които имам, животинските продукти сами по себе си не са вредни. Вредно е огромното количество от тях, което се консумира.

Обикновено за закуска пия по едно голямо смути, разбирай около литър. Понеже е високо концентрирана храна със сериозен обем, не го изпивам наведнъж, а в рамките на около 2-3 часа. Ако за обяд да кажем ям бобови, за вечеря ям салата и обратното.

Приготвям домашно суши с краставица, авокадо и сусам веднъж седмично (водораслите съдържат почти всички минерали, които са ни необходими, имат впечатляващ витаминен профил и са източник на биоактивни пептиди). Правя разнообразни кълнове, които добавям към салати.

# 340
Благодаря, Фея, за бързия и подробен отговор. bouquet
Моето хранене горе-долу се доближава до твоето, само да не бяха сладките изкушения и тук-там тестените, които винаги ме провалят. Rolling Eyes Но съм решила да прекъсна този порочен кръг, в който се въртя вече 5-та година.
Успех в свалянето на килограми, дами!

# 341
За периода в който започнах да спазвам определен режим и да се мъча да отслабна с 35 кг ,да не кажа повече ,от около месец и половина само 3 дена съм си позволила да ям всичко .След тези три дена се чувствах като предадена от най-добър приятел ,а всъщност от себе си .Понякога явно се случва да се предадем в борбата с КГ ,но ако намерим сили да продължим отново, се чувстваме като герои.За 3 дена ядох сладко ,тестено и готвено ,лесно се пристрастяваме и искаме още и още ,въпреки че виждах кожата на лицето си изморена и бях малко подута. Но се взех в ръце и отново започнах да ям плодове ,зеленчуци ,ядки ,месо,яйца,сирене (козе). Но вече 2 ден избягвам месото и яйцата и сирене не ям .Сутрин смути ,на обед голяма салата ,вечер смути и салата .,следобед ядки. Започнах да се интересувам за суровоядството.Мисля ,че е добра идея за сваляне на килограми ,макар че не знам  за колко време ще ги сваля,но при всички положения ще трябва да е до юли.

Фея много добре и подробно си описала как се храниш,много ми харесва начина, който си избрала ,макар че отначало ми беше малко странно и непознато,както повечето от нас немогат да приемат да си променят навиците въз основи и да се научат да свикнат с нещо ново и ,може би в повечето случаи ,по -добро.

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 18:18 от darinaxxx

# 342
  • Варна
За периода в който започнах да спазвам определен режим и да се мъча да отслабна с 35 кг ,да не кажа повече ,от около месец и половина само 3 дена съм си позволила да ям всичко .

А какъв е резултатът?  Flutter

Нещо се позагубиха някои момичета - напр. създателката на темата - Ивелина.
Аз съм - 8 кг, бавно и славно  Wink

# 343
Сега съм около 97,като започнах от 106. Но аз всъщност започнах още от януари да пия лимони ,уж се ограничавах като спрях тестеното и бялата захар,но прекалявах с други храни,докато един ден се ядосах на себе си ,отворих шкафа и изхвърлих всичко заедно със солта(смених я с хималайска).И така  -10кг почти ,но мисля че лимоните и спирането на хляба преди това явно са повлияли+това ходя на басейн,сауна ,джакузи много често и вървя доста.Не се радвам защото  мисля че това е само вода ,и тези 10 кг ги бях качила за 3 месеца преди това ,явно бързо качени,бързо свалени .Сега не свалям от известно време,затова започнах да ям всичко за 3 дена и после  само на плодове и зеленчуци,ядки и разни семена,като не стоя гладна ,ям постоянно нещо.Все още незнам по колко и как да се храня с тоя режим,но мн се надявам да започне да действа ,а най важното е че ми харесва.
Искам отново да кажа че съм супер безволев човек,лесно се отказвам и се поддавам пред храната,просто този път я гледам от друг ъгъл така да се каже. .

8 кг -мисля че е мн добре .Чудесно и не се отказвай .Надявам се и Ивелина да се включи отново .Темата е чудесна ,защото може да е в полза на някой.Тъй като преди да започна ,търсех подобна информация за сваляне на мн. КГ ,все не намирах достатъчно за това как например да се откажем от захар или тестено.
Извинявам се за дългия пост отново

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 01:20 от darinaxxx

# 344
Фея много добре и подробно си описала как се храниш,много ми харесва начина, който си избрала ,макар че отначало ми беше малко странно и непознато,както повечето от нас немогат да приемат да си променят навиците въз основи и да се научат да свикнат с нещо ново и ,може би в повечето случаи ,по -добро.
Истината е, че хората дотолкова се отъждествяват с хранителния си режим, че ако квалифицираш нещо като "вредно" или "неправилно", те твърде често се обиждат. Някои реагират толкова първосигнално, че даже стават агресивни. Достатъчно е да попаднеш в една тема за предимствата/недостатъците на различните видове хранения: бойно поле!

Така че промяната на хранителните навици е нещо доста трудно, ако не си убеден в това, което правиш.

Общи условия

Активация на акаунт