Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 193
  • 660
  •   1
Отговори
# 420
смехотворно звучи твърдението, че при ВМ-НВХ трябвало да се пият една камара добавки Peace
каква според теб е разликата между написаните от мен "трябва" и "препоръчва се"?

Скай, вит. D3 се синтезира от тялото ни.

Вит. D има и в тофуто, и в гъбите, и в повечето растителни млека на пазара.

С това приключвам уточненията за добавките при веган храненето, защото темата е посветена на друго.

# 421
  • SA
Аз все пак да уточня,че веган- храненето предполага доста недоимъци и е добре хората,решили да следват този начин на хранене да се информират по-обстойно. Вит.Д се синтезира основно под въздействие на слънчевите лъчи с участието на достатъчно холестерол. Ако тези два елемента не са достатъчни, направо прибягвайте към добавки, трудно се доставя само с храна.
Не разбрах и в какъв смисъл е цитирано и предходното ми мнение. ВМ-НВХ, когато се осъществява както е редно, е доста богато на повечето макро и микро- нутриенти. Нещо което изобщо не може да се твърди за веганство - суровоядство.

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 19:24 от Kameloth

# 422
  • USA

Скай, вит. D3 се синтезира от тялото ни.
Вит. D има и в тофуто, и в гъбите, и в повечето растителни млека на пазара.

Точно така, синтезира се от слънцето, което все още е еднакво за вегани И месоядни.
Аз не те питах в кои вегански храни е ДОБАВЕН вит Д3, а къде го има натурално, защото и в кравето мляко е добавен... а, и гъби ядем също Laughing

Кам, цитирала те е заради "трябвало", пък тя била написала, че се "препоръчва".
Но разбира се всички останали ще прочетат точно каквото и ние с теб, а именно, че веганското хранене води до много по-малко липси. И тази пропаганда на Фея я четем не в една или две теми, пък после "С това приключвам уточненията за добавките при веган храненето, защото темата е посветена на друго."

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 19:54 от SkyBlue

# 423
...веганското хранене ... И тази пропаганда на Фея я четем не в една или две теми, пък после "С това приключвам уточненията за добавките при веган храненето, защото темата е посветена на друго."
Ох, не се ли уморихте да пишете измишльотини и лъжи по мой адрес?!

Посочи едно място в тази тема, в което съм препоръчала веган хранене. Едно-едничко.

И моля да намериш логика в това да направя подобна препоръка, но взимайки предвид факта, че аз самата не съм веган.

Огромни извинения към всички, четящи тази тема. Обещавам ви повече да не отговарям на глупави заяждания като на SkyBlue и това на Зизу:

Фея, нужно ли е през 5-6 дни (в най-добрия случай) да ни обясняваш и натрапваш своя режим? ...масово са твои с обяснения за веганството ...

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 21:07 от Фея Кръстница

# 424
Фея, нужно ли е през 5-6 дни (в най-добрия случай) да ни обясняваш и натрапваш своя режим? Пусни си тема, поддържай си я, вероятно ще имаш съмишленици, които ще оценят безкрайната ти информация по темата, но тук многократно те помолиха да се спреш ... Досадно е, наистина.
Влизам в темата има-няма по един път на 5-6 дни, когато се натрупат повечко мнения, и масово са твои с обяснения за веганството. Аз нямам нищо против хората, които спазват подобен режим на хранене, но наистина няма нужда от подобно натрапване ... С него няма да ни превърнеш във вегани, нито помагаш по някакъв начин на хората, които са в темата защото искат да "Отслабнат заедно с -20,-30,-40кг" Peace

# 425
  • USA

Ох, не се ли уморихте да пишете измишльотини и лъжи по мой адрес?!

Посочи едно място в тази тема, в което съм препоръчала веган хранене. Едно-едничко.

Ако ти не виждаш препоръка в това, че на веганите им трябва само В12, а на другите "магнезий, вит. Е, ALA, вит. D3, калций, вит. С, калий, CoQ10, вит. В5, цинк, неразтворими фибри... даже и добавки на ... омега 3 и карнитин"..., то здраве му кажи!  Peace
И как пък толкова хора го виждат и ти го казват, само ти не можеш? Това определено не е наш проблем, а твой Фея.
Зизy, тя си пусна тема за столетниците, ама там си я поддържат, като си благодарят за благодарностите Joy

# 426
  • Варна
Фея е добронамерена, но вижте заглавието на темата: "Хайде да отслабваме заедно".

Нe виждам хора, които да пишат по темата, а си пишат общи работи, за които има теми във форума.

Вече съм - 9кг, спазвайки Системата минус 60. Отделно си купих витамини срещу пролетната умора. Питах аптекарката, така че не търся консултация тук дали трябва да пия това или онова. Ще пиша по-нататък как се чувствам. Мисля, че за лекарства, добавки и т.н. трябва да се пита специалист, а не да се пие ей-така.

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 21:07 от gpym4e

# 427
Нормално е хората да не пишат като през страница се спори за това, колко "по-по-най" е веганството ...
Аз лично след първите 1-2 страници бях запалена да пиша и тук (нищо, че има обща тема за свалящи, в която пишем все хора с различни режими), но след като едно 40+ процента от мненията са на тема "Колко е полезно да си веган" и са написани от човек, когото многократно (аз поне се сещам за 3 молби, но може да са повече) помолиха да се спре, някак е трудно другите да се пише по самата тема ...
По-назад се предложи да отстъпим тази тема на Фея, а ние (които не искаме да ставаме вегани и да ни се натрапва техния начин на живот и мислене) да си направим нова такава. Дори авторката изяви подобно желание, след което уж се обеща, че въпросните постове ще спрат, но уви не се случи и всеки забегна нанякъде. Защо ли ...?!

# 428
вижте заглавието на темата: "Хайде да отслабваме заедно"

202uu   И поздравления за -9кг!

Още нещо, което може да помогне е да гледате мотивационни видеа в стил "преди и след" на хора, които са тръгнали от сериозно тегло и са постигнали желаната форма. Бавно, постепенно, упорито.

В някои от тях хората споделят за собствения си път до целта, за трудностите и предизвикателствата, които са срещнали.

Както е видно, не сте сами. Важното е да запазите мотивацията си.

Аз най-накрая мога да се похваля с няколко трайно свалени килограма и не са вода. Въпреки че имах някои прегрешения напоследък, но просто не издържах, кантарът показва 4 кг по-малко и без да се тегля си личи.
Само така, Спринг!

Предлагам ти обаче да следиш преди всичко това как ти стоят дрехите, защото килограмите не винаги са добър ориентир.

# 429

Аз най-накрая мога да се похваля с няколко трайно свалени килограма и не са вода. Въпреки че имах някои прегрешения напоследък, но просто не издържах, кантарът показва 4 кг по-малко и без да се тегля си личи.
Само така, Спринг!

Предлагам ти обаче да следиш преди всичко това как ти стоят дрехите, защото килограмите не винаги са добър ориентир.
Фея, при мен кантарът много бавно мърда, първо промяната се забелязва по дрехите. Това донякъде ме отчайва, защото другите споделят много свалени килограми, а при мен много трудно става, кантарът показва все сходни числа, а не някакъв драстичен напредък.  Това не мога да си го обясня, защото е очевидно, че отслабвам, тялото ми се прибира, а като килограми буксувам.

# 430
Spring is my season, на показателите от кантара се радват само хората, които бързат или състезателите, които трябва да се вместят в определен клас.
Всички други гледат сантиметрите, дрехите и цялостната си визия, така че не се отчайвай Peace
Аз с моите -7/9кг. съм с 2 размера (да не кажа 3) по-надолу от преди. Миналата година на сегашните килограми бях същия размер, какъвто бях и при 82кг. Peace

# 431
  • София
Ако спортувате яко може би трупате мускулна маса. При един и същ обем мускули и сланина, мускулите тежат 4 пъти повече.

# 432
първо промяната се забелязва по дрехите. Това донякъде ме отчайва, защото другите споделят много свалени килограми, а при мен много трудно става, кантарът показва все сходни числа
Bulb Тогава ти пък отчитай сантиметри и по-малки размери дрехи.

Това не е надпревара с другите. Правиш нещо страхотно за себе си. Наслади се на малките победи по пътя към крайната цел!

# 433
Добро утро сладурки, имам едно питане и ще се радвам ако ми отговорите. От няколко дни съм на един режим имам да свалям доста килца, та питането ми е кога е подходящия момент да започна да се занимавам със някакъв спорт, (въпреки че ми е малко трудно) или пък да опитам с йога? Чудя се и се мая дали ще има стягащ ефект от йогата или си трябва яко кардио и потене Simple Smile

# 434
Това, че само кардио действа за отслабване е мит и легенда.
Потенето няма пряка връзка с горенето на мазнини.
Йога не е лека задача и ако няма кой да ти покаже правилното изпълнение на асаните, рискуваш контузии. Това не е просто някакъв си стречинг, изисква се сила и мобилност. Ако все пак не ти се посещават занятия в клас по йога, разгледай канала на Кино Макгрегър.
Веднага е удачният момент да започнеш някакво движение, но ако имаш много за сваляне, не се впускай в бяганета, въжета и подобни. За тях може да помислиш, когато свикнеш да се движиш и теглото ти няма да ти разкатае ставите. Може да правиш лицеви опори, коремни преси, клекове, изкачване на стълби и ходене.

Общи условия

Активация на акаунт