Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 230
  • 660
  •   1
Отговори
# 450
Ако си яла прекалено големи количествата от храната за деня е нормално да не сваляш.
Съгласна съм със Сиска - пробвай да се храниш 2 пъти на ден по едно и също време. Ако нямаш проблеми със здравето може и един прочистващ и разтоварващ ден да си направиш само на течности.

# 451
Охоо! Влизам в темата и какво да видя - пак престрелка с Феята  Joy
По темата, ето нЕкои съображения:
-за да е качил човек 20,30 и 40кг, това  е станало за не по-малко от година, а в доста случаи и много повече. Свободното консумиране на евтината, достъпна и увличаща захарно-нишестена храна е довело до изкривяване на метаболизма до степен вече каквото и да хапнеш и както и да го ограничаваш, да продължаваш да качваш равномерно. На движението и спорта не можем да се надяваме, щото с това тегло и желание няма, и резултат
-но най-важното в този процес е това, че храната е свързана в мозъка с удоволствието. В един момент обаче превес взима дискомфортът от нарушеното здраве и огледалото и човек решава да счупи стереотипа.
Предстоят дълги седмици и месеци "диета"...Предлагането е огромно, избира се някаква и почват ограниченията...и абстинентният глад "за сладко", за "тестено" и т.н. Много скоро "диетата" започва да се свързва в същия този мозък с мнооого неприятни емоции, дълги часове упражняване на волята, безпокойство и глад, глад, глад. Има ли глад постоянно, ти си вече абониран за срива, той рано или късно ще настъпи, абсолютно разбираемо и човешко е.
Какъв е изводът: Трябва да се направи така, че избраният режим да се свърже с удоволствие в процеса.
Как да се постигне: По време на отслабването НЕ ТРЯБВА ДА СИ ГЛАДЕН.
Повечето т.нар. "монодиети" се целят там - с надеждата от еднообразната храна да ти писне и да загубиш интерес. Само че всички включват Вх дни и ми се струва, че хитрият организъм използва момента да си навакса. И дори да не го направи, тия диети са ограничени във времето - 24 дни, 90 дни, 10 дни. А на 11-тия какво правим?
Друг извод: Трябва да се избере храна, от която не огладняваш бързо - от Вх коя е тя? Мммм, може би бобът, това "Асо пика" на вегетата. Друга? Не се сещам...
Лично за мен най-печелившият вариант се оказа безобиден безскорбялен зеленчук плюс мазнини и белтък - никога не си гладен, късаш порочния кръг " малко захар с голямо желание за още" и си отваряш портите за други мисли - за повече движение, за нови дрехи, по-елегантни обувки, изобщо, минаваш на друга дрога  Joy И удоволствието е налице!
П.П. Доказано провалени тактики за хора с много наднормени кг: "От всичко по малко" и "Често по малко", ако някой се интересува, ще обясня защо.  

# 452
  • София
Напълно споделям мислите от последния пост  Peace.
И аз постепенно стигнах до този извод. Но чисто за мен като човек, имащ да сваля между 25-30 кг. поне и от много време поддържащ 100+, е по-добре първо да потръгнат нещата с някакъв режим, точно за да попревключа на другите удоволствия - като например да ми стават дрехи, които пробвам, да мина на по-малък номер и тогава да превключа на този тип хранене - примерно нормален обяд от обилна салата - да речем зеле и моркови и нещо основно - примерно порция мусака, или пържола, или риба, или каквото и да е, стига да не е кроасан примерно  Wink.

# 453
Искам да отслабна с около 10 килограма . Здрава тренировка - в момента правя 21 day fix extreme  https://www.beachbody.com/product/fitness_programs/21-day-fix-extreme.do
След 7 така или иначе не ям .. А аз лично мисля че точно с това ядене 2-3 пъти на ден си прецаках организма. За сега продължавам тренировки и смятам да ям 5 пъти на ден по малко. Това забързва метаболизма . За жалост поредна диета не прави нищо за мен Sad

# 454
  • на острова на мечтите
Не съм с наднормено тегло. Имам да свалям 4 кг. Вероятно съм стигнала на етапа задържане. И това ще мине.
Успех на всички в диетата която са избрали  bouquet

# 455
  • Велико Търново
Искам да отслабна с около 10 килограма . Здрава тренировка - в момента правя 21 day fix extreme  https://www.beachbody.com/product/fitness_programs/21-day-fix-extreme.do
След 7 така или иначе не ям .. А аз лично мисля че точно с това ядене 2-3 пъти на ден си прецаках организма. За сега продължавам тренировки и смятам да ям 5 пъти на ден по малко. Това забързва метаболизма . За жалост поредна диета не прави нищо за мен Sad

Без да изпадам в излишни коментари ще кажа само, че аз през последните 2 години всеки Божи ден си водя дневник кога, как и по колко съм яла, как съм се чувствала и как съм тренирала. Сама достигнах до извода кое, как и защо мога или не мога да си позволявам.
Имам платени режими от Румяна Илиева, Любомир Иванов и невероятната jabot. Търпелива съм изключително много и не искам 5 кг. за 10 дни. От години ходя на фитнес, но видях, че това, към което се стремя няма да мога да го постигна сама и за това освен, че поръчах рецепти за 21 дни паралелно с това започнах и индивидуални тренировки 3 пъти седмично. В залата оставям всеки месец съвсем съзнателно по един 50 мл. Шанел/обожавам парфюми/, но целта ми е по силна и от хобито ми/парфюман съм/. В заключение искам да кажа, че всеки сам трябва да разбере кое му понася и кое не/професионалната помощ е бонус към собствените ни усилия/

# 456
zazu1, на това хранене - салата плюс месо и/или яйца плюс масло, можеш да превключиш веднага.
Аз лично не препоръчвам дни наред на плодове и мед примерно /чиста захар, само ще влоши нещата/, после дълги измъквания/захранвания, до пълно объркване какво и как. Аз от шоколада се отказах постепенно в течение на месец, но може и от раз!

# 457
  • Бургас
Тайничко чета и накрая реших да се включа Simple Smile
В търсене съм и аз на моя режим, следя какво ям и как ми се отразява.Искам да кажа,че в никъкъв случай храната не е цел на ежедневието ми ,тоест не съм чревоугодник.Храня се здравословно според моите възгледи де ( ограничени до минимум,въглехидрати,плодове,млечни.Изключени: бяло брашно,газирани напитки,скове,фрешове,всичко в лъскави опаковки) използвам качествени продукти за готвене (голяма част успявам да открия и от производителя- баби на село). Днес си направих и кръчни изследвания включващи и хормоните на щетовидната жлеза,холестерол, Б-12 всичко в норма,даже и хемоглобина ми е добре предвид,че съм с таласемия.
Спазвала съм и аз изготвени спец. за мен режими на Румяна Илиева,Белчев,90-дневна,монодиета,ходя на Зума от почти 3г 4 пъти седмично и последната година кантара е спрял,а имам да свалям поне 10кг,а може и повече, къде греша не мога да разбера ако някой има идея моля да я сподели:0

# 458
Как са ти порциите? Ако приемаш същото количество храна, което си приемала и в началото докато още си била с повече излишни килограми е нормално сега нещата да се случват по-бавно. Колкото по-малко килограми сме, толкова по-малко калории са ни нужни за да ги задържим.

# 459
  • Бургас
Ами последния месец хапвам по 2пъти на ден.Веднъж на обед около 200г слалата и 150г месо,риба,яйца,сготвени зеленчуци следобед не винаги около 30г ядки,вечеря до около 20ч по-рано няма как същата като обяда или само салата,отвреме на време парченце черен шоколад или лъжица тахан.

# 460
Ядеш малко. Мисля, че това те спъва.

# 461
  • Варна
Наистина ядете малко. Защо пък два пъти на ден? Чела съм доста книги и навсякъде казват, че трябва да се яде поне 3 пъти на ден, за да не се забави метаболизмът. Препоръчвам да погледнете методът на д-р Папе. Има такава тема във форума.

# 462
Това колко пъти ще се храни човек няма отношение към отслабване/качване. Важно е КАКВО и КОЛКО. За да не се забави метаболизмът, трябва дефицитът да е разумен. След 72 часа глад се забавя, а надали някой ще гладува толкова.
В противен случай нямаше да има толкова успешно отслабващи с циклично хранене.

# 463
  • Бургас
Аз напоследък със се зачела за ензимите,които са хиляди и участват във всички жизнени функции на организма, та там се препоръчва да не се яде по малко и начесто,защото при всяко хранене се губят ензими,които участват в процеса на храносмилането и усвояването на храната,а се храня 2 пъти,защото ставам в 5 и няма сила която да ме накара да ям нещо освен кафе,после в офиса обедна почивка в която обядвам,след работа тичане деца,школи,пазаруване,готвене и все слугински задължения после Зумба и така всеки ден.Няма как да ям преди 20ч и по-рано 12-13ч.

# 464
Не съм с наднормено тегло. Имам да свалям 4 кг. Вероятно съм стигнала на етапа задържане. И това ще мине.
Успех на всички в диетата която са избрали  bouquet
И какво правиш в точно тази от всички теми за отслабване  Laughing

hahaha   Обява: "Млад, красив, умен, забавен, богат. Не търся нищо, само се хваля"

Общи условия

Активация на акаунт