В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - тема 2

• 46 009
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,бъдещи мами-следя ви,но не ми остава време да пиша Sad
Миналата седмица в 10г.с. ме записаха за ЖК в Майчин дом Варна и чухме сърчице.Викат ме на следващ преглед чак на 25.04,защото аг ще е отпуска.Чета,че повечето пускате сега БХС,а на мен ще ми пуснат чак края на април,когато ще съм в 16г.с. и се чудя какво да правя. Thinking ФМ ще ми правят в 20г.с.....Все едни късни срокове ми се струват.Платих извън здравна каса за ЖК 660лв ,а нещо започвам да се разочаровам. Crossing Arms
Иначе гаденето и повръщането понамаляха до разумни граници и даже съм -2 кг за момента.
Грипа и аз го изкарах преди 2 седмици и се застъпа с голямото повръщане-по 7-8 пъти на ден...беше някакъв кошмар.Оправих се с биозин мама.Иначе моя приятелка много ми хвали шуслерови соли №3,които можело да се пият и без да си болен- за предпазване от грип.

# 661
Магнолийка БХС се прави до 14гс, за фм може да пропуснеш първата и да направиш втората направо. Обаче БХС ранен ти дава най-точен резултат и за това всички правят него от 11 до 14 седмица, обади им се и питай

# 662
Благодаря ти,Ива К.
Ще звънна още днес и ще настоявям да го направим по-скоро,защото аз сега съм в 11г.с. Ако не беше обвързано с уз преглед преди изследването,изобщо нямаше да се занимавам с тях,но... Crossing Arms Пфуууу ядосах се.

# 663
Благодаря ти,Ива К.
Ще звънна още днес и ще настоявям да го направим по-скоро,защото аз сега съм в 11г.с. Ако не беше обвързано с уз преглед преди изследването,изобщо нямаше да се занимавам с тях,но... Crossing Arms Пфуууу ядосах се.

УЗ могат да ти направят и на място в майчин дом. Аз така отидох с предната б. без ултразвуково изследване и там ми направиха, преди да ми вземат кръв (струваше ми 20 лв тогава).
Даже ходих ей така, без никакви бележки или документи от АГ-то, което ме следи ЖК.

# 664
Благодаря ти,Ива К.

УЗ могат да ти направят и на място в майчин дом. Аз така отидох с предната б. без ултразвуково изследване и там ми направиха, преди да ми вземат кръв (струваше ми 20 лв тогава).
Даже ходих ей така, без никакви бележки или документи от АГ-то, което ме следи ЖК.

Ще опитам първо да се разбера с аг-то,защото все пак съм си платила за всички изследвания и силно се надявам да не ми откаже и да изтеглим часа за по-рано.

# 665
Магнолийка, добре дошла  Hug
Да кажа и тук за днескашния преглед. По-малкото бебе е спряло да се развива, но пък другото се развива чудесно. Пораснало е, сърчицето му бие силно, даже и ни помаха. Взеха ми МБ и цито, а тези дни ще ходя и кръв да дам.
На ФМ съм на 12.04 и тогава май ще е БХС.

# 666
R_N съжалявам за по-малкото човече, явно е било по слабо, но сега поне клетките му ще подкрепят другото. То колко изоставаше? И на мен вчера едното реши да ми се покаже че може да мърда Simple Smile

# 667
R_N съжалявам мила че така се случи с едното ти бебче, дано напред всичко да е наред  Hug. Аз имам сестра на 15 години почти и когато майка беше бременна с нея ,по същия начин в началото бяха 2, но едното не се разви. Слава богу сестричката ми се роди едно доста голямо и прекрасно бебе.

# 668
Благодаря ви, милички!
Ами, някак си като знам че другото е добре и не ми е много криво, а и ни бяха предупредили че най-вероятно така ще стане, та поне го очаквахме. То изоставаше с 4-5 дни от по-голямото, което според единия лекар също изоставаше с 2 дни, а днес док каза че си отговаря точно, значи е наваксало.

# 669
Магнолийка, добре дошла  Hug
Да кажа и тук за днескашния преглед. По-малкото бебе е спряло да се развива, но пък другото се развива чудесно. Пораснало е, сърчицето му бие силно, даже и ни помаха. Взеха ми МБ и цито, а тези дни ще ходя и кръв да дам.
На ФМ съм на 12.04 и тогава май ще е БХС.

Съжалявам,миличка.Стискам палци занапред всичко да си върви добре  Hug

# 670
R_N съжалявам за малкото бебче,но важното е че другото е добре и си е наваксало и закъснението.Дано вече всичко е наред и да нямаш други проблеми   Hug
И аз днес бях на преглед.Бебо е добре.По-рано изоставаше с няколко дни ,а сега вече е дори два дена напред.Дадоха ми и направления за изследвания,направиха ми картон и вече ще се видим с дребосъка на 12-ти април,ако не хукна другата седмица да правя ФМ.

# 671
Cristi, ти как си с лекарствата. На мен ми спряха естрофема, медрола, сега след 7 дни спирам и утрогестена, а дуфастона ми остана по 2 таблетки дневно.
Естрофема го спряха още в шеста седмица, Медрола в десета, Зарзиото в десета, Дуфастон си бях самоназначила заради едно леко зацапване, но го спрях, а вместо Утрогестан сега имам Кринон, защото последните плацентарни молекули показаха, че ми трябва максимум доза прогестерон.

На вас личи ли ви вече коремче? При мен е леко подуто като преди цикъл, но не виждам да се оформя като на бременна, можеби е още рано.
Аз съм като в пети месец Joy

Rositsa_Yoncheva
, и аз пих АБ. И интернистката, и Стаменов ми казаха, че няма проблем стига да е един от разрешените през бременност.

Моята ЖК е на 5-ти април, мога ли да си взема болничен преди това... защото се чувствам много зле и след 2 часа седене на стола в офиса почват едни болки, все едно ще ми идва....
И аз се чудех същото и говорих в моята клиника. Отговорът беше, че преди ЖК трябва да си вземеш болничен от личния, но тъй като имаш право на 6 месеца за календарна година + 45 дни преди раждане, реално за да изкараш до край ти трябва комисия. Така че ти си прецени.

Магнолийка, късно ми се вижда и на мен. Аз ще имам БХС и първа фетална в 12+5.

R_N, другия път ще сме с близнаци - и аз, и ти Hug

И аз днес бях на преглед.Бебо е добре.По-рано изоставаше с няколко дни ,а сега вече е дори два дена напред.
В ранните седмици всичко завиди от ехографа и който оперира с него - много е трудно да се хване както трябва и да се определи с точност.

# 672
Добре дошли на новите мами.
R_N, много съжалявам за едното бебче. Важно е, че другото се развива добре.
Аз да Ви се похваля, успях да си запиша час за преглед на частно за 6'ти април ( в Швеция) Simple Smile един час обяснявах, че нямам симптоми и това ме притеснява и искам да се уверя, че всичко с бебето е наред. Кога ще минат 2 седмици  Rolling Eyes

# 673
Много сте мили момичета  Hug , благодаря ви!

R_N, другия път ще сме с близнаци - и аз, и ти Hug

И аз това му казах на мм, че ще си осъществя мечтата за 3 деца, ама другия път с две на куп  Wink

Добре де дуфастона нали не се спира изведнъж? И на мен днеска док ми каза, че скоро ще почнем да намаляваме лекарствата, но ще ми даде схема как ще спирам утрогестана и дуфастона.
Томи, стискай зъби, друго няма какво да направиш, за да мине времето по-бързо. На мен направо ми се влачи, сега 12.04 ми се вижда чак догодина...

# 674
Хора, аз обаче си мисля, че тези всичките болнични се отразяват после на майчинството като смъкват сумата. Защото майчинството се изчислява на база осигурителния доход и внесени осигуровки за 2 години назад. Нали не бъркам? Затова аз съм решила да се опитам да ходя на работа максимум време, но това не винаги е лесно, а и не е най-голямото ми желание. Предпочитам да си остана вкъщи и да се отдам на почивка, бременеене, семейство, положителни емоции и личните си бизнеси (но тъй като въпросните ми лични дейности за момента не ми носят осигуровки, принудена съм да вися в офиса...). Истината е, че в момента активно търся и още една дистанционна работа, която да има осигуровки (търся шанс да си се преместя вкъщи). Но знам, че има и жени, които кажи-речи цялата бременност си прекарват в болнични ( и то без да имат особени причини за това). Та това не им ли се отразява върху сумата на майчинството впоследствие?

Общи условия

Активация на акаунт