Любители на Котки Тема 103

• 65 423
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • София
pisenxeto браво!  Heart Eyes

Iris04 , задай си въпросите. Wink Laughing Щото и към теб ще има. bowuu Като на какво коте се спряхте, на каква възраст, обезпаразитявано ли е външно и вътрешно, ваксини и така. bouquet

# 436
  Нищо не знам,  в събота ще го видим и ще си изберем от голямо количество разнородни котенца в дома на един ... ммм, сам живеещ ерген. Действието се развива в апартамент на централна софийска улица, котките не излизат. Щом има поне две котила, значи не ги кастрира. Хигиената не знам дали е на ниво, надявам се да са научени. За обезпаразитяване са малки, но паразити, щом не излизат сигурно нямат newsm78
 Искам момиченце, търся си доктор, водя му го и той ще каже кога ще се ваксинираме, кастрираме и така Laughing

Засега въпросите ми са следните. КотЕто се предвижда да е съвсем малко, дали ще може да се качва на тия тоалетни, виждат ми се височки newsm78 Или пък да му взема закрита? Трябва да му взема веднага, да го чака в къщи. Има ли разлика в гранулите дето ги продават, кои са най-подходящи? Засега ще яде храна за малки котета, с тях съм наясно.

Не знам дали ще ми повярвате, но много ме е шубе. Толкова котки съм отгледала като дете, ама съм забравила, пък и преди не беше толкова научно, не съм ги ваксинирала и обезпаразитявала, то беше в друго време. Моята си котка умря доста старичка, но накрая беше много болна и още ми е пред очите.

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 17:26 от Iris04

# 437
...но паразити, щом не излизат сигурно нямат newsm78

Тук ще те поправя - те не излизат, но ние хората внасяме паразити чрез обувки и дрехи.  Peace

Избираш си първото изпречило се пред очите ти коте, отивате на ветеринар да ви каже дали има нужда от външно и вътрешно обезпаразитяване и т.н. Ако е женско - кастрирай възможно най-рано. Аз не знаех кога се разгонват за първи път и позакъснях малко.

Лично аз мога да те посъветвам да купиш предварително затворена тоалетна, бентонит и лопатка за почистване.
И най-полезния съвет, който съм получила в темата - лазерче. Аз така учих котката да влиза в тоалетната, а също така вечер я изморявах до крайна степен от игри.  Mr. Green

# 438
  • София
Iris04 , пожелавам ти много късмет за да си изберете вашето коте. Hug

За другите неща  Ice Queen ти е отговорила. Ама едва ли ще са само тези въпроси. Wink
 Hug

И ... "без паника". bouquet

# 439
  А, за лазерчето много хубава идея, веднага ще се снабдя.  Laughing

Благодаря ви, момичета, много се вълнуваме всички.  Hug

# 440
Ирис, много хубаво, така ми се гледа малко коте  Heart Eyes

Можете да помислите и за в бъдеще за чесало. Бела имаше едно, потроши го от драпане. После и преодстъпихме дивана, че беше неудобен, потроши и него  Mr. Green С новия диван взехме и ново чесало, голям кеф с него.

# 441
За тоалетната: аз съм мого доволна от закритата  тоалетна. Моята е нещо подобно . Има ги различни марки и цената е различна в отделните магазин Аз я взех от зоомагазина, който е на бул. Черни връх, стотина метра преди да стигнеш кръстовището за МОЛ Парадайз за около 30 лв. Според мен е много важно да гледаш тоалетната да има капак отгове, който да може да се отваря за да не се налага всеки път като я чистиш да разкопчаваш долната и горната част. И в началото (ако е много малко котето) първо я оставете само с легенчето, след няколко дни сложете и горната част, но без вратичката и като свикне да си ходи там - чак тогава пробвайте с вратичката.
За постелка за тоалетна аз ползвам бентонитова - SUMO CAT. Продават се на 5 и 10 литра. 10-те литра струват 10 лева. Аз лично съм много доволна. Стига ми за около месец.

И за кастрирането. Моето мнение е ако вземете все пък мъжко коте да изчакате с кастрирането. Трябва да съзрее. Ако е прекалено малко не му се развива добре уретрата и може да има после здравословни проблеми.

# 442
Съгласна съм, че при мъжките трябва да се изчака с кастрирането, техният организъм се развива по-късно - кастрация при мъжкарите около годинка, а при женските - около 7-8 мес. Тук съфорумки споделят, че някои мацета се разгонват доста раничко, което озн. че организмът се е развил и могат да бъдат кастрирани.
Тези тоалетни, при които се отваря горното капаче сигурно са много удобни. Ние махаме целия капак, за да чистим акитата. Не че е толкова неудобно, просто не го закопчаваме.

# 443
Световната вет. асоциация препоръчва кастриране на мъжкарчетата след 6тия месец, това до годинката било отживелица вече.

# 444
  • Варна
Здравей, Iris04!  Hug
Щом ще избирате от море от котенца, иди, постой малко, виж кое ще дойде да се обичате. Ако питаш мен, вземи направо две- ще си правят гонки помежду си.  Laughing И няма да са самотни, когато ви няма.

Направо се разчувствах-нали първо имах едно свиждане при Грей- дойде на коленете ми и показа обич още тогава.

Малките котенца са палави-докато влязат във вашия ритъм на живот може да ви притесняват нощем-кълват мърдащи крака под завивиките, примерно  Mr. Green , мяучат, не им се спи в три през нощта и т. н.
Задължително след вземането-на ветеринар-за обезпаразитяване, инструкции, паспорт.
При всяка котка, влязла у дома, е имало вълнение и лека тревога първоначално-дали всичко ще е наред. Спокойно-подреждат се нещата. Съвсем скоро и съвети ще раздаваш.  Grinning

П.п. Още от сега помислете за обезопасяване на тераси и прозорци. Много е важно!

# 445
При всяка котка, влязла у дома, е имало вълнение и лека тревога първоначално-дали всичко ще е наред. ...
Aз през първата нощ на котето у дома му оставих лампите светнати за да вижда къде ходи.  Shocked Crazy  Mr. Green Joy

# 446
  • София
Доматите не са вредни за котките, нали? Моята е много капризна, а напоследък умира за скумрия в доматен сос, от тези за хора. Веднъж на 10-тина дни ѝ давам вече от месец. Без соса не я иска, а със сос чак цялата трепери.

Проблем е, че всички български са с гмо нишесте, та купувам като намеря някоя чуждестранна.

# 447
  • Варна
При всяка котка, влязла у дома, е имало вълнение и лека тревога първоначално-дали всичко ще е наред. ...
Aз през първата нощ на котето у дома му оставих лампите светнати за да вижда къде ходи.  Shocked Crazy  Mr. Green Joy
Joy
Още ме е яд, че не направих клип, как малка Женка посреща малка Мила. Танцът на кобрата-сега ми е смешно как се кокошинеше Женка, въртеше глава и мляскаше заплашително към Мила. Пък Милето кротко стои под един стол и не помръдва. Уплаших се, че малко коте може да изяде друго малко коте.  Joy После се разбраха.
За сметка на това Мила се изложи спрямо Магито!  Crossing Arms

Но това вече е Божа работа-прайдът може да се обичат помежду си, може и да се мразят. Ето днес, като се прибрах и пуснах Магчето от нейните покои-Мила веднага дойде и я захапа за врата, направо като плячка.

# 448
Танцът на кобрата-сега ми е смешно как се кокошинеше Женка, въртеше глава и мляскаше заплашително към Мила.
На мен редовно ми го танцуват този танц hahaha

# 449
Дано намерите вашето коте . Heart Eyes
 Аз Тони си я избрах от улицата и то като купвах праскови.Две котенца лежаха пред вратата и аз внимавах да не ги настъпя.Обаче понеже ми са слабост тигровите котки,с шарки  като нея избрах нея и от тогава вече 4 г ще станат както е в нас. Heart Eyes Тази вечер спи на мястото си,а сега поради  глезотии е вътре при нас и гушната до мм,спи.Ето снимки от днес.Раната е на 6.

Общи условия

Активация на акаунт