Любители на Котки Тема 103

• 65 423
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Marina_tz страхотни котки си имаш! Моята първа и най-любима котка беше същата като Чери. Затова имам слабост към черните котки.  Hug

И аз имах черна котка - Сара, много я обичах. Това е котката, която най-много обичах и трудно понесох смъртта й (прегази я кола).

# 466
Dara888, моята се казваше Матилда и почина на 18 години от старост. Няма да забравя как се обадих на приятелката си по телефона и хълцах и ревях и тя реши че е станало някаква голяма трагедия, докато не и обясних, че котката ми е починала. Но за мен си беше наистина голяма трагедия, седмици след това си плачех от мъка по Матилда  Crazy

# 467
Iris04, защо с котарак да е ужас? Кастрират си се и даже по-лесно от женските и нищо им няма Grinning

Аз изпитвам страхотни угризения относно кастрирането, особено пък на момченце Laughing
  В моето ранно детство котките рядко се кастрираха, не беше прието пък и нямаше много ветеринарни клиники, в София беше само една, в която се оперираха животни. Затова котаракът ни не беше кастриран и се разгонваше неудържимо, променяше се в някакъв демон същи и така си и загуби живота, горкият.
  Селските котаци, до които сега имаме летен достъп пък всичките се бият като някакви берсерки и обикалят махалата.
 Искам кротко момиченце.  Laughing

# 468
Кастрираните момченца са също толкова кротки, колкото и женските. А женска ако вземеш също трябва да кастрираш, не разбирам. newsm78

# 469
Дори ако вземете момиченце е задължително да я кастрирате. Тя също ще се разгонва - хапчетата против разгонване водят до злокачествени туморни образования на матка и млечни жлези, пиометра, диабет... Дори да не давате хапчета, а да я пазите да не излиза при мъжкарите, хормоните в този период водят до същото. Скоро загубих кучето си след пиометра - не беше кастрирана, не беше и заплождана. Ако прочетеш темата назад сме коментирали много по тази тема. Не знам причината за угризенията ти относно кастрацията, всички преживяваме трудно този момент - не искаме животинките да изпитват болка, но, повярвай ми, болката на по-късен етап да гледаш как животинката ти страда е огромна. Ако кастрирате при опитен ветеринар, който си разбира от работата и обича животните, няма да имате грижи и мацата ще се възстанови много бързо Peace

# 470
  • София
Дори ако вземете момиченце е задължително да я кастрирате. Тя също ще се разгонва - хапчетата против разгонване водят до злокачествени туморни образования на матка и млечни жлези, пиометра, диабет... Дори да не давате хапчета, а да я пазите да не излиза при мъжкарите, хормоните в този период водят до същото. Скоро загубих кучето си след пиометра - не беше кастрирана, не беше и заплождана. Ако прочетеш темата назад сме коментирали много по тази тема. Не знам причината за угризенията ти относно кастрацията, всички преживяваме трудно този момент - не искаме животинките да изпитват болка, но, повярвай ми, болката на по-късен етап да гледаш как животинката ти страда е огромна. Ако кастрирате при опитен ветеринар, който си разбира от работата и обича животните, няма да имате грижи и мацата ще се възстанови много бързо Peace

Подкрепям на 100%. С решението да не кастрираме животинките, ги обричаме на по-късен етап на опасни болести. Плюс неудобствата от наличието на едно разгонено животно в къщи. Да, да заведеш котето си на кастрация не е приятен момент, но далеч по-гадно е, когато после трябва да лекуваме от рак и други заболявания, които не минават безпроблемно както кастрацията. Защото една кастрация, направена навреме и правилно, спестява много страдания в бъдеще. И минава за две седмици.

# 471
  • София
Утре сме на кастрация. Моля се всичко да мине добре.  Praynig

# 472
Стискам палчета. Praynig

# 473
  • София
Благодаря ти, Ивекс.  Hug За пръв път отидох в ЦВК, големи професионалисти са, клиниката е на много високо ниво. Най-добрата, която съм виждала в България.

# 474
Пролетта и малките бебета са на път. Малко кампания в картинки, която може да ползвате за убеждаване на приятели:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

С обич към всички>  Hug

# 475
След този поучителен пост на adelinda, аз искам да ви постна няколко снимки на моята котка. За тези, които се чудят да си вземат ли котка и защо - защото получаваш много истинска и сладка любов!  Heart Eyes

Извинявам се, че снимките са толкова малки, но качеството им е ужасно и само така се виждат по-прилично.
Скрит текст:

# 476
  • София
Уффф,  adelinda
 Cry Cry Cry

: Ice Queen Hug

# 477
adelinda разплака ме с тоя пост....
За това ние кастрирахме мама Тони и двете малки писанки,ще си ги гледаме и грижим за тях.Вярно тоя месец ще ми е доста трудно със сметките,но не искам да се лишавам от тази красота и любов,която получаваме от тях. Heart Eyes
Сега има за всеки котка,дори с едно повече. Laughing
А аз да се оплача от Тонка,научихме я две вечери да влиза и стои  на топло вечер и сега рано рано се мяучи и като се отвори вратата веднага влиза вътре.Ама няма да стане.Конците паднаха и сега остава раните да се приберат и зараснат добре.Обаче такава игра пада по двора и тичане,че.... hahaha Не става и за снимка,в момента който реша да снимам те са на другия край. Joy Весело е при нас с цветя и котки. Heart Eyes

# 478
  • София
Кастрацията мина добре, но още не се е възстановила, като зомби е, не мига въобще и само иска да си пипа раната. Но кръвните изследвания ме притесняват - ниски левкотици, ще стига операцията, ами и антибиотик трябва да даваме и след 5 дни на изследвания пак, ако не се подобрят, казаха, че може да е котешка левкимия.

# 479
Кастрацията мина добре, но още не се е възстановила, като зомби е, не мига въобще и само иска да си пипа раната. Но кръвните изследвания ме притесняват - ниски левкотици, ще стига операцията, ами и антибиотик трябва да даваме и след 5 дни на изследвания пак, ако не се подобрят, казаха, че може да е котешка левкимия.

Sad Лоша работа. Дано всичко е наред.

Извинявам се за поста, повечето го знаят, прочетох че някои се чудят дали да кастрират, и тъй като им е сезон на бебета да напъплят, реших да припомня, че трябва да сме отговорни. Ако някой има колебания дали да кастрира, да ги разсея.  Mr. Green Hug

Айс куин, много сте сладки.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт