Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 41

• 73 258
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Carrie, ти на каква доза караш 45дни?
Аз преди месец започнах с 1/2 25мкг -две седмици, после почнах цяло-две седмици и днес вдигнах на 1 и 1/2 25.
Последната корекция я направих самосиндикално, тъй като единствената ми преценка е подуването на лицето сутрин. Смятам в края на месеца да пускам изследвания и да посетя лекар. Да попитам също-при положение, че преди месец изследвах пълния пакет, мога ли сега за контролата да пусна само TSH(без fT4)?
Поли, 45 дни карам на 25мг, най-вероятно е малко,не знам така ми каза ендото. Аз по принцип,както споменах не съм пускала другите хормони,дори първият път,поставиха ми диагноза на база tsh и ехография,така прецени лекаря. Ти бързо ли сваляш tsh?

# 106
Carrie, ти на каква доза караш 45дни?
Аз преди месец започнах с 1/2 25мкг -две седмици, после почнах цяло-две седмици и днес вдигнах на 1 и 1/2 25.
Последната корекция я направих самосиндикално, тъй като единствената ми преценка е подуването на лицето сутрин. Смятам в края на месеца да пускам изследвания и да посетя лекар. Да попитам също-при положение, че преди месец изследвах пълния пакет, мога ли сега за контролата да пусна само TSH(без fT4)?

За контрола само ТСХ е достатъчно, особено след като си изследвала другите преди месец. 

# 107
Ами не знам бързо ли го свалям, както писах по-горе, преди месец се изследвах и оттогава започнах да пия Еутирокса като сама си вдигам дозата на две седмици с по 12.5мкг. TSH ми беше близо 5. В края на март ще си пусна изследвания и ще видим как е.

# 108
Ами не знам бързо ли го свалям, както писах по-горе, преди месец се изследвах и оттогава започнах да пия Еутирокса като сама си вдигам дозата на две седмици с по 12.5мкг. TSH ми беше близо 5. В края на март ще си пусна изследвания и ще видим как е.
Ааа,ама ти сама си вдигаш дозата..? newsm78

# 109
Моля Ви не си регулирайте сами дозата на каквито и да е лекарства повлияване на много други системи. Особенно ако се борите за бебче.

# 110
Моля Ви не си регулирайте сами дозата на каквито и да е лекарства повлияване на много други системи. Особенно ако се борите за бебче.
И аз мисля така.

# 111
Съмнявам се, че от новичките някой сам си регулира дозата. Докторите им казват по каква схема да започнат и как да увеличат на база резултат на ТСХ от първоначалното изследване. Ясно е, че ако ТСХ е по-високо, няма да скочат на висока доза, а ще започнат с малка доза и плавно ще я увеличат, затова на първи преглед дават инструкции как да стане това увеличение.
По-напредналите я вършат тази работа да си регулират дозите спрямо показателите, защото вече са на "ти" със заболяването си, знаят си колебанията в хормоните, и знаят как да подходят.

# 112
Точно че съм чела как с времето някои сами си определят дозата и като се има предвид, че при доста по-ниско тсх ми изписаха 25, сега при тсх почти 5, едва ли е голяма драма сама да си вдигна плавно дозата до 25 и половина.

# 113
Честит празник,мили дами! Бъдете обичани,ухажвани,ценени и обгрижвани !!! Иии да си пожелаем да сме здрави,за да се радваме на всичко това !!!  bouquet bouquet bouquet Весел празник на всички!!!

# 114
  • София
Здравейте.Ще сменям ендокринолога си.Насочиха ме към д-р Венцислава Каменова или д-р Галя Генчева.Търся мнения за тях и ще бъда много благодарна ако някой,който ги е посещавал сподели отзиви...

# 115
Момичета,вчера бях при ендото с резултата,е вдигна ми дозата от 25 на 50х5 дни и 2 дни х 25. Сега ще чакам отново 45 дни,ох това чакане е много досадно,предполагам всички са нетърпеливи и любопитни. А аз все ви чета мненията за д-р Начев в София,в крайна сметка ще видя резултата след 45 дни и ще преценявам дали да не посетя и него,за сега имам доверие на ендото си. А доколкото ми и обясни през тези 45 дни съм карала само на 25 ,за да го свалям по-бавно,да не премина в хипер.Хм..то и без това имам някои от симптимите на хипер,въпреки че съм с хипофункция,но той ми обяснява,че не винаги болестта притича като по учебник и е възможно Flutter  А и отново не ме накара да пусна  Тат,Мат и т3 и т4 ... Било ненужно като имаме висок tsh и картината от ехографията,която имам аз,какво като били високи или не и другите хормони,болестта си била на лице и казва,че няма смисъл Thinking

# 116
По принцип е прав. Каквито и да са резултатите от другите хормони и антитела, хапчета ще пиеш. Стойностите в случая няма да променят терапията, но лично за теб е хубаво да ги имаш тия начални стойности и да се знае от какво положение е тръгнало всичко.
Разбира се, изборът е личен и ти решаваш дали да се довериш на преценката на доктора, или за себе си да си пуснеш изследванията да ги имаш.
Периодът за промяна в хормоналните стойности при прием на лекарства е различен при всеки човек. Едни се повлияват в рамките на 15-20 дни, на други са им нужни месеци, за да постигнат тези промени. Това да не те отчайва. Така или иначе, тук не става въпрос за хапчета, които се пият месец, два.

# 117
  • Buffyworld
Момичета, замислих се и аз за тези подкожни пъпки. И на мен напоследък ми излизат, но отзад, на тила, в косата, към долната част на главата. Добре , че поне не се виждат, но са ужасно неприятни и болят, сякаш имам цицина на главата. Не се бях замислила дали е от хормоните.
Стискайте палци.  Днес вечерта съм на ендокринолог. Засега само ще ми напарви ехография и после ще пускам хормоните, защото ще искам да ми даде направление. Едва ли ще може да ми каже нещо съществено , без да е видял резултат за ТСХ . Аз ще си поискам и за ФТ3 и ФТ4  и ТАТ и МАТ, пък за каквото даде. За другото ще си платя. Ще пиша като имам резултат. Надявам се другата седмица вече да си знам стойностите. Успех и на вас !    Hug

# 118
По принцип е прав. Каквито и да са резултатите от другите хормони и антитела, хапчета ще пиеш. Стойностите в случая няма да променят терапията, но лично за теб е хубаво да ги имаш тия начални стойности и да се знае от какво положение е тръгнало всичко.
Разбира се, изборът е личен и ти решаваш дали да се довериш на преценката на доктора, или за себе си да си пуснеш изследванията да ги имаш.
Периодът за промяна в хормоналните стойности при прием на лекарства е различен при всеки човек. Едни се повлияват в рамките на 15-20 дни, на други са им нужни месеци, за да постигнат тези промени. Това да не те отчайва. Така или иначе, тук не става въпрос за хапчета, които се пият месец, два.
Да,аз заради лично любипитство и за себе си бих пуснала и другите хормони. Ами ще ги пия пък дано не отнеме много време да ги вкарам в норма,но да сме живи и здрави пък другото ще постигнем. Надявам се,че ако имам още въпроси или нужда от разговор пак мога да се намешам тук,не мога за всичко на куп да
се сетя.

# 119
  • Buffyworld
Момичета, да споделя от днешния преглед - докторката иска да пускам само и единствено ТСХ. Каза , че другите хормони не са от чак такова значение , че на първо място всичко зависи от стойностите на ТСХ. Днес имаше някакъв технически проблем, но утре ще ми изпише лист за лабораторията. Каза ми, че и от антитела няма смисъл. Антителата са доказвали вече, че имам Хашимото и вече няма смисъл да ги гледам тях. В петък или в понеделник отивам за ТСХ и се чудя сега дали да си пусна и другите два хормона и антителата ТАТ и МАТ. Докторката като види резултата ще пецени дали да ми изписва да започвам хапчето или пак само ще се следя. Мога да си ги платя изследванията, но се чудя дали наистина има смисъл. За ехографа ми каза, че засега жлезата не е увредена, но е започнала да си променя структурата по начин , характерен за Хашимото. Повече не ми обясни какво значи това. Това ли ни чака с тази диагноза ? Какво  значи - променена структура , характерно за болестта ? А ако се мине на хормонална терапия , дали тази структура ще продължи да се променя ?  Трябва ли да чакам  да изляза от нормите, за да започна хапчето ? ?? Та това е засега. Пак ще пиша да споделя какви са резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт