Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 487
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • постоянно
Миналата година Уиз искаха £1350 за трима през август от Лутън . ММ намери с Томас Куук от Иист Мидланс  за £750 през август  до Бургас.
Трябва да се търси - през лятото има доста възможности до морето.  Peace

Аз съм на 5 мин от Бургаското летище  Mr. Green

# 106
Честит празник, дами! bg

На нас идването до тук ни костваше сумарно 12 часа, не искам и да помислям скоро да пътуваме към Бг... ooooh! Особено с тези убийствени цени на билетите. Като гледам другите оферти, за същите пари има дестинации, по които ще пoчивам all inclusive  hahaha

И при мен се получава едно голямо пътуване сутрин и вечер. С кола градината е на 10 мин, а с градския транспорт с излизането от нас до влизане в градината 40-50 мин. И после  1ч-1:15 до работа, която от нас с колата е на 15 мин без трафик и двойно повече с трафика  hahaha Идилийка. Но на този етап предпочитам така вместо разходите по втора кола.

Днес беше тържеството послучай 6-ти март в градината. Учителките много се бяха постарали - сладкиши, украса, подаръци за майките. Времето беше хубаво и децата вилняха навън. Видях и няколко учителки от другите групи, които ми благодариха за гривните(мартениците Mr. Green).

Честито на всички приети в желаното училище!

# 107
  • UK
Ние тръгваме в 9 вечерта в неделя, и към 1-2 следобяд в понеделник трябва да кацнем във Варна.

Да питам, някой беше писал, че няколко седмици преди да тръгне изпраща багажа си с куриер, вместо да го носи. Аз съм закъсняла, но след като майка ми онзи ден каза, че е хубаво да взема подаръци на цялата рода, и като претеглих въпросните подаръци, се чудех за тази опция по принцип, та исках да питам за подробности. Става дума за малко неща, примерно до 20тина килограма.

# 108
  • ENGLAND
Дъщеря ми е приета в училището по първо желание, голяма радост беше, и на мен ми олекна, отива и се връща  пеша за 15 мин., а и повечето деца от квартала са там, няма сама да си ходи. Най- сетне се чувствам човек, а не мама таксито.

Ние от години пътуваме с Луфтханза, Бирмингам, с прекачване някъде до София. Супер конфорт, за 5 часа сме в София, но пък живеем в сателитно градче на Бирмингам и пътя до летището ни е половин час. Преди две години на връщане през Франкфурт си направихме престой от 8-9 часа, разгледахме набързо града, разходихме се, хапнахме, много ни хареса така.

# 109
Ние тръгваме в 9 вечерта в неделя, и към 1-2 следобяд в понеделник трябва да кацнем във Варна.

Да питам, някой беше писал, че няколко седмици преди да тръгне изпраща багажа си с куриер, вместо да го носи. Аз съм закъсняла, но след като майка ми онзи ден каза, че е хубаво да взема подаръци на цялата рода, и като претеглих въпросните подаръци, се чудех за тази опция по принцип, та исках да питам за подробности. Става дума за малко неща, примерно до 20тина килограма.

Днес дойдоха от Parcelforce  да вземат един кашон за БГ - 16кг застрахован за 300, цена за доставка 38 паунда - уж ще го доставят за 5 - 7 дни до БГ. 
Погледни тук www.parcelmonkey.co.uk, може да намериш и нещо с по-добра цена

# 110
  • UK
Супер, мерси. Ако ще е 38 паунда, и аз ще пращам така, че изобщо не ми се мъкнат глупости. Вече съм си платила за багаж и ще си ги замъкна, ама за друг път ще знам.

# 111
  • Bristol
Ние от години пътуваме с Луфтханза, Бирмингам, с прекачване някъде до София. Супер конфорт, за 5 часа сме в София, но пък живеем в сателитно градче на Бирмингам и пътя до летището ни е половин час. Преди две години на връщане през Франкфурт си направихме престой от 8-9 часа, разгледахме набързо града, разходихме се, хапнахме, много ни хареса така.
И ние с Луфтханза или Австрийците, Лондон-София, уж за по-евтино  Crazy Обаче като праснем едни 6 до 8 часа престой във Франкфурт или Виена, слезем до центъра да разгледаме и хапнем и сме похарчили спестените пари  Laughing Но пък е интересно и по-разнообразно така.
Тази година ще експериментираме с директен полет Бристол-София  Mr. Green

# 112
  • постоянно
ММ категорично отказва да пътува до София  и после до Бургас. Губим 2 дни в път и сме труп докато стигнем.   Naughty

# 113
Ние сме на 40 минути от Stansted, а от "другата страна" на 20 Simple Smile, та не ми тежи пътуването ( само цената му). Това откакто Ryanair започна да лети до Пловдив, направо се родих, че преди беше път до Heathrow  или Gathwick, после пък София-Пловдив и обратно... С малките тогава беше мъка. Сега вече са улегнали въздухоплаватели и е лесно  Simple Smile.

Поздравление на всички деца, които са ги приели в желаното им училище. Да намерят много приятели там и добре да се учат!  Laughing

# 114
  • ENGLAND
Ние тази година сме с Луфтханза но през Виена, и там да поразгледаме.
Сега прочетох, че сме големи къслетлии с училището, за едно място повече от 2 деца са аплайвали.

# 115
  • UK
Честито и на вас, Доретbouquet

20 кг подаръци към Бг не бих си го причинила. Но се налага да взема за няколко малки дечица подаръци, освен дрешки, което не ми допада особено като идея, какво друго? Какво носите вие на близките ви бебета и деца? Книжки за по-големите бих могла и дотук съм с идеите.

# 116
Играчки.
Но 20кг подаръци не бих си причинила, наистина. Купувам по-скоро дребни неща, в България има почти всичко. А преди още, когато живеехме в България и изобщо не мислехме за тук, не исках сестра ми да праща или да носи големи неща за дъщеря ми.

# 117
  • UK
Аз изобщо не искам нищо да си причинявам, но майка ми каза, че се очаква от мен. Все едно досега не съм се прибирала. Сестра ми ми даде списък да изкупя половината неща в магазина на Найк, все едно е 1994та, честно, обаче тя ми е сестра. Те поне не тежат, де. Знам, че ще ме гледат с очакване, но какво да купувам на хора, които не съм виждала от две години? Те не са ми близки, какво като са ми роднини, дори не знам братовчедите ми на колко години са, от какво се интересуват... На семейството си съм взела по нещо и планирах с това да се приключи. След този път ще им обясня, че подаръци не правя, ако искат да пазаруват тук, с удоволствие ще им посоча най добрите места.

# 118
  • UK
МГМ, аз затова си позволих да се изразя така, защото разбрах, че е заради заръката на майка ти, не по собствено желание, извинявай, ако е прозвучало грубо. Аз искам на децата на брат ми да взема нещо. А магазина на Найк, мислех, че всички вече в Бг пазаруват здраво от чужбина с доставки до Бг или превозвачи. Аз поне редовно пазарувах от спортдирект, амазон и т.н. А когато мъжът ми ми изпрати пълен сак с дрехи за децата от Примарк и Асда  Laughing забелязах същите да се разхождат масово по улиците. 

# 119
  • UK
Тя искаше раница, и твърди, че никъде не намерила в интернет раница на Найк (?!). Както и да е, де, нейната раница (маратонки, два потника и два клина) са ми най малкия проблем. На майка си съм взела дрехи, разни неща на Карън Милън, Ралф Лорън, които тук не са нищо особено, но все още са доста скъпи за българския стандарт. На баща ми два чифта обувки. Майка ми искаше от онези машинки за рязане на картофи на спирали, та съм взела такива две, едната за баба ми. На баба ми, която е сладкар, ще нося и една от онези поставки за торти, които се въртят и правят слагането на глазура много по лесно. На леля ми един от онези декоративни комплекти от сухи цветя и листа от Лора Ашли. Като цяло смятам, че всичко това може да се намери в България, дори да не е Лора Ашли, и не планирам да се чувствам неудобно от неособено оригиналните подаръци, аз тук живея, не съм на шопинг трип. На братовчедите нямам нито идеи, нито намерение да купувам подаръци, откъде да знам от какво се интересуват?

Забравих да кажа, че изобщо не си прозвучала грубо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт