Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 610
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Мерси Ell.

Ще купя тогава double cream, дано стане тортата Grinning

# 466
Double cream ще стане ли за разбиване? Мисля, че е доста рядка сметаната.  Ако успееш, да не забравиш да се похвалиш.

# 467
Double cream е течна, животинска, неподсладена, пълномаслена сметана и се разбива перфектно!
Тази, която "не е рядка" е заквасена.

# 468
Double cream е течна, животинска, неподсладена, пълномаслена сметана и се разбива перфектно!
Тази, която "не е рядка" е заквасена.
Благодаря!

# 469

future74, ако влезеш в полски магазин Smetana е заквасената сметана, а Smetanкa е течната за разбиване и двете са в кофички като от кисело мляко.

Искам да ви попитам къде можем да заведем на преглед възрастен човек, който да кажем е временно тук и се е разболял, т.е. няма личен лекар и здравни осигуровки тук, но има Европейска здравна карта.

# 470
  • Оптимист по принуда
Може би в сърджърито с/у заплащане. Безплатно само в спешното. Peace

# 471
Не търсим да е безплатно, просто някъде да получи адекватен преглед... Ще опитам в сърджърито... За уолк ин център ми казаха, че се интересували кой е личния лекар.

# 472
  • UK
Моят мъж пак е с температура, направо не мога да повярвам, същата история както със сина ми, сто пъти му изписваха аб, който не му действаше. Сега и той - изпи си антибиотика, 5 дена му изписаха, амоксициклин естествено, и на следващия ден отново вдигна температура. Толкова ли са некадърни тия тук, за всяко нещо на всеки да изписват един и същ аб, не е било да отидем на лекар и да не се върнем още по-зле след "лечението".  ooooh!
Сега и той ще ходи до уолк ин центъра да чака цял ден.
И аз трябва да си накупя лекарства в Бг и да почна да се самолекувам явно.

# 473
От краткия ми опит тук, лекарите спазват стриктно установения подход при лечение, вероятно така се застраховат. При инфекции на дихателните пътища първи избор винаги е пеницилинов АБ, при това в сравнително ниска доза. Колкото пъти се е налагало да водя детето, отивам подготвена с тукашна информация за проблема ѝ и лекарят не ме изненадва с нищо различно от прочетеното.

# 474
  • Манчестър
Моят мъж пак е с температура, направо не мога да повярвам, същата история както със сина ми, сто пъти му изписваха аб, който не му действаше. Сега и той - изпи си антибиотика, 5 дена му изписаха, амоксициклин естествено, и на следващия ден отново вдигна температура. Толкова ли са некадърни тия тук, за всяко нещо на всеки да изписват един и същ аб, не е било да отидем на лекар и да не се върнем още по-зле след "лечението".  ooooh!
Сега и той ще ходи до уолк ин центъра да чака цял ден.
И аз трябва да си накупя лекарства в Бг и да почна да се самолекувам явно.

Да не те плаша защото не съм лекар, нито пък имам опит, но аз или някой около мен са перманентно с температура това може да е признак за нещо много по сериозно. Ако съм на мястото на мъжа ти, още утре съм на самолета за БГ и ако има възможност и познати да си уговори предварително прегледи и т.н.

# 475
  • UK
То не е перманентно, той беше с вирус, после започна да кашля, влоши се и му изписаха аб. На втория ден температурата спря, кашлицата също и уж беше ок. Свърши антибиотика и пак почна. Просто не е доизлекуван. Детето изпи 3 антибиотика по същия начин. В Бг Аугументин (амоксициклин) никога не са изписвали 5 дена само, на детето за ушите 7 дена, за ангина 10, на мъжа ми за ангина 7. Тези тук само по 5 и после ги повтаря.
По-скоро мисля като Блу, слаб антибиотик, малка доза, за кратко време, по схема за щяло и нещяло, ако мине.

# 476
  • София
А моя син от снощи е с повръщане и разстройство, а от днес наобяд и с температура и пак стремглаво върви нагоре. Вече не знам ....
Dejie, напълно споделям неволите ти.

# 477
  • UK
Dmm,  как сте днес? Горкото дете, тези вируси с повръщане и разстройство са много изтощителни.

Моят мъж пък е с пневмония. Това се оказа снощи в уолк ин центъра. Два пъти ходи при джипито преди това, първия път ок, но втория вече беше с болки в гърдите, макар че мен ме убеждаваше, че го боли бъбрек, не дроб Simple Smile Горкия, днес има рожден и имен ден, утре имаше още един рожденик, планирахме голям празник, всичко замина.

Честита Цветница! Не може да няма едно поне цветенце и в темата, да сте живи и здрави, хубав празник желая на празнуващите. Днес се яде риба по традиция.

# 478
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дежи да ти е жив и здрав мъжа и скоро да се оправя. А снимка правиха ли за да са сигурни че е пневмония?

Dmm да се оправя бързо детето  Hug

Демисменихте ли си оператора за газта и тока, всичко наред лие?

Честит Празник момичета и да са живи и здрави имениците ако имаме такива Simple Smile  bouquet

# 479
Ау, dejie, дано са му изписали адекватно лечение и да се възстанови бързо. Пневмония, ако е вирусна, може и да не се чуе със слушалка, пък и може да се е развила по-късно като усложнение. Празниците... важното е да сме здрави, но разбира се, честит имен ден на дъщеря ти и рожден ден на мъжа ти!
dmm, дано сте по-добре днес!
Ние си отбелязваме Цветница, но в съвсем тесен кръг, т.е. само тримата.

Общи условия

Активация на акаунт