Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 625
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
dejie  Hug - благодаря - със сигурност ще пиша вече по-често Simple Smile Заминава ММ другия месец, след РД на детето (сега ще прави 1г.), а ние се надяваме да отидем за Коледа.
Най-много ни притеснява, че не сме се разделяли досега, ММ е много привързан към детето. Не знам тя как ще приеме отсъствието му- въпреки, че знам, че няма да го помни това после и сигурно ще й е нужна една седмица после да се сети кой е като е с него .... Ако някой може да ме успокои, че е така, ще се радвам Simple Smile
Да, има летище в Донкастър, но директен полет има от Румъния. Друг удобен е от София до Манчестър и после с влак - така ще пътува всъщност ММ. Ние като затръгваме може би ще е пак така, но примерно той ще ни чака в Манчестър- ще го мислим Simple Smile

# 406
  • София
Water_life, всичко ще се подреди. Много зависи от детето как приема отсъствието на баща си, но с твоя помощ ще се справите и двете. Казвам го от опит - има трудности най-вече за майката, но за детето минава леко, когато е мъничко. Успех с другото!
Аз да споделя, че сина ми от вчера на обяд не е вдигал температура, а днес и на училище ходи. Спадна до нормално температурата. Не знам дали е от редуването на Нурофен с Калпол, пиенето на АБ или просто бе вирус и реши да си ходи, но всичко мина. Сега остана да боря запушен нос, но това са бели кахъри.
Много благодаря на всички, които споделихте опит и съвети! Много ми помогнахте и всяко мнение беше важно за мен.  bouquet
Пожелавам на всички хубава вечер и много усмивки през уикенда!

П.п. Dejie, вие как сте?

# 407
Water_life, дано по най-добрия начин ви се нареди преместването!

dmm, радвам се, че детето вече е по-добре!

poli_val, таксите са различни. Провери най-близките до вас забавачки какви цени са обявили на сайта си.

Накупих аз летни дрехи вече, ама времето май не ми схвана намека  hahaha

# 408
  • UK
Благодаря ви, в нас мъжът ми е на АБ вече, днес му е 7 ден и има вече 3 приема на АБ, а температурата не спада. Той се измъчи страхотно, не може да се храни, вече му се повръща от всичко, от толкова лекарства на гладно. Да се надяваме, че до вечерта малко ще му светне.

Децата се пооправят, малката е само с лека хрема, температурата спря, голямото е още на кантар, той има и малко по-сериозна хрема и кашлица, но от два дни го боли и ухо. Изписаха му и на него АБ, с уговорката, че през уикенда, ако се влоши, отивам да го купя и го почваме.  Sad

water life, малко лична история
Скрит текст:
ние бяхме разделени с мъжа ми миналата година 5 месеца. Децата бяха на 4 г голямото, на 1г6м малкото. Също както при вас той замина началото на лятото през юни, ние дойдохме в началото на ноември. Голямото ми излезе във ваканция от детската градина и аз предпочетох, за да разсейвам децата (а те бяха страшно привързани към него, той винаги е отделял 100% от времето си извън работа на тях) да не оставаме в София, където живеехме дотогава, а да обиколим и да гостуваме на всички баби и роднини през цялото лято. Аз се поизнервих яко от мъкнене на багажи насам-натам, съобразяване с роднини, разправии с бабите какво могат да ядат и какво не, но децата си изкараха страхотно. Беше голямо разнообразие за тях, имаше винаги хора около тях, които да им обръщат внимание и да ги занимават. Така се и посближиха малко повече с тях, имат по-силна връзка, отколкото преди това, когато ги виждаха два пъти в годината на празници. Смятам, че ако бяхме останали в Сф щяха да усетят липсата на баща си много по-силно, щеше да е по-трудно за всички ни. Ние също никога не се бяхме разделяли, най-трудното си остана за мен, да организирам превози насам-натам и 24-часовата грижа за децата, на която не бях свикнала и то на чужда територия. Така мина и по-бързо времето. Малката не само не го забрави, а всяка вечер питаше за него и чакаше срещата по скайп. Когато ни посрещна на летището имаше 10 мин първоначален срам от него, после все е едно не е било.
Щом мъжът ти има осигурена работа, вярвам, че дори ще успеете и по-рано да се съберете. Моят си търси работа на място и пак се случиха нещата бързо.

# 409
  • Оптимист по принуда
Dmm, радвам се, че сте по-добре.

Dejie, много неприятно, дано скоро да се оправят мъжът ти и децата.  Praynig

Ние дойдохме заедно, детето се роди тук след 3 години, но при нас беше много трудно в началото. Радвам се на всички, които успяват бързо да влязат 'в час'.

# 410
  • UK
Деми, май доколкото си спомням преди 6-7 години тук нещата бяха още с работни визи, сини, жълти и пембени карти. Ние тогава бяхме по бригади с ягоди и не мислехме въобще за оставане тук, а миналата година беше лесно, писмото с НИ в джоба и по обявите за работа... Много по-различно е сега.   

Нищо не споменавате за предстоящия референдум, какво е отношението на близките ви местни, роднини и приятели, знам че има от смесени бракове тук? Как виждат нещата? Чета от време на време разни статии в нета по въпроса, отдолу в коментарите стават големи кавги  Laughing

# 411
Благодаря за споделеното момичета- наистина много ме успокоявате.
dejie ние нямаме толкова много роднини, но плана е същия- местим се с малката в Плевен при майка ми, за да не съм сама в София. Надявам се там да е интересно за нея, а за мен малко помощ, понеже си я гледам напълно сама - в смисъл само с ММ сме, слава Богу Simple Smile Simple Smile  Wink

Радвам се, че дечицата ви са вече по-добре!

# 412
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала, а вече почваме трети месец тук с ММ. Почти месец работя в Iceland магазините и исках само да споделя, че е ужасно тежка и неблагодарна работа. Шефа е ужасен психопат и третира хората като маймуни.  #2gunfire Говоря за един определен магазин от веригата и се надявам да е някакво изключение от останалите!!! В такива моменти ми става ужасно тъжно за дечицата ми, които са в България ... Тази нощ пак сънувах малката, направо я усещах в прегръдките си  Sad

# 413
  • След завоя в дясно
Julia15- много тъжно ми стана, от сърце ти желая по бързо да успеете да сте заедно с дечицата Hug Не се отчайвай всички минаваме през тежки моменти, не си я взимай на вътре Психопатката
Бързо оздравяване на всички болни малки и големи ххх

# 414
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала, а вече почваме трети месец тук с ММ. Почти месец работя в Iceland магазините и исках само да споделя, че е ужасно тежка и неблагодарна работа. Шефа е ужасен психопат и третира хората като маймуни.  #2gunfire Говоря за един определен магазин от веригата и се надявам да е някакво изключение от останалите!!! В такива моменти ми става ужасно тъжно за дечицата ми, които са в България ... Тази нощ пак сънувах малката, направо я усещах в прегръдките си  Sad

Hug Praynig Вярвам, че скоро ще се съберете с дечицата и ще бъдете много щастливи заедно!

# 415
  • York
water life, аз не вярвам на официалните статистики Simple Smile В Донкастър има доста румънци и българи. Предпочитано място за живеене е, заради по ниските наеми Simple Smile Между другото има доста полети през зимата от района за София, заради зимните курорти  Peace Йоркширския определено ще ви изненада  Laughing
Аз съм наблизо в Йорк и лично на мен района много ми харесва.  Wink
Успех Ви желая!

Julia15, явно не е само там. Служител, англичанин, в нашето Алди, никак не се изказа ласкаво за системата им на работа. Каза, че 6 месеца са му напълно достатъчни.

dejie, ние доста си говорим с клиентите за предстоящия референдум. Много от тях дори не разбират какъв е смисъла на цялото това чудо. Те нямат нищо против хората като нас, които работят легално, плащат данъци като тях и не разчитат на помощи. Проблема е, че те си мислят, че помощи се раздават на килограм и всеки, който ги поиска може да ги получи. Дори нямат и идея каква е системата им. Поляците им са били голям проблем в началото и от там са е насадило това кофти чувство към емигрантите, а ние като последните, на които са отворени вратите попадаме под вражеския огън. На десет човека един -двама за са излизане.

# 416
Благодаря ви момичета за подкрепата, имам голяма нужда от нея. 
Сънят ми не е бил случаен .......Оказа се, че малкото ми момиченце не е спала и е повръщала цяла нощ  Cry Свекито обаче прикри истината и нищо не каза. Едва днес разбрахме след като едва не ни се пръснаха сърцата от притеснения, че баткото не спирал да повръща и бил закаран в болница.... Направо ни идваше да се качим на самолета и да се приберем. Явно е прихванал от сестричката, но стомахчето му е много чувствително и реагира брутално при чревни разстройства. Утре пак ще ходят по болници. Дано мине бързо, че последният път продължи седмица и половина.

# 417
water life, аз не вярвам на официалните статистики Simple Smile В Донкастър има доста румънци и българи. Предпочитано място за живеене е, заради по ниските наеми Simple Smile Между другото има доста полети през зимата от района за София, заради зимните курорти  Peace Йоркширския определено ще ви изненада  Laughing
Аз съм наблизо в Йорк и лично на мен района много ми харесва.  Wink
Успех Ви желая!

Julia15, явно не е само там. Служител, англичанин, в нашето Алди, никак не се изказа ласкаво за системата им на работа. Каза, че 6 месеца са му напълно достатъчни.

dejie, ние доста си говорим с клиентите за предстоящия референдум. Много от тях дори не разбират какъв е смисъла на цялото това чудо. Те нямат нищо против хората като нас, които работят легално, плащат данъци като тях и не разчитат на помощи. Проблема е, че те си мислят, че помощи се раздават на килограм и всеки, който ги поиска може да ги получи. Дори нямат и идея каква е системата им. Поляците им са били голям проблем в началото и от там са е насадило това кофти чувство към емигрантите, а ние като последните, на които са отворени вратите попадаме под вражеския огън. На десет човека един -двама за са излизане.
Не само, че държанието на мениджъра е отвратително, но и часовете овъртайм са колкото работните ми и не се плащат. Обмислям да се махам, само да намеря нещо по-добро. До тогава - ще стискам зъби и ще правя мускули  Sick

# 418
Julia15, пожелавам ти да намериш по-добра работа и да си вземете децата по-скоро. Аз вече 6 месеца работя в магазин и не мога да намеря нищо друго, ама няма да се отчайваме. Simple Smile

Да върна темата към вируса - сега пък дъщеря ми е с висока температура, повръщане..., проблема е че получихме писмо от у-щето, че има общо 73% посещаемост и е желателно този срок да не отсъства. Как да я пусна утре на училище в това състояние?? Според вас какви може да са последствията, някой ми каза, че ги изключвали, когато не посещават достатъчно...

# 419
  • Манчестър
Julia15, пожелавам ти да намериш по-добра работа и да си вземете децата по-скоро. Аз вече 6 месеца работя в магазин и не мога да намеря нищо друго, ама няма да се отчайваме. Simple Smile

Да върна темата към вируса - сега пък дъщеря ми е с висока температура, повръщане..., проблема е че получихме писмо от у-щето, че има общо 73% посещаемост и е желателно този срок да не отсъства. Как да я пусна утре на училище в това състояние?? Според вас какви може да са последствията, някой ми каза, че ги изключвали, когато не посещават достатъчно...

Да не те плаша, но ще те глобят поне 2000 лири и/или затвор, плюс социалните.

Общи условия

Активация на акаунт