Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 620
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
  • UK
Добро утро, бях се засилила да обличам детето за училище, когато се сетих, че днес още е във ваканция и започват утре. Ние сме по-добре, останаха рутинните сополи и кашлици, без които не може.

Camembert, носила ли си някакви документи в училище досега от лекар, за да обосновеш отсъствията? Говори направо с директора там и го попитай какво може да се направи. Колко е голямо детенцето ти?
Ave, за малко да си разлея кафето като ти прочетох поста.

# 421
  • Bristol
Camembert, повръщане и разстройство, задължително три дни в къщи. Все пак питай и в училището, като им се обадиш и сподели притесненията за процента отсъствия. Аз за такова нещо на лекар не водя детето, но в твоя случай може би е добре да се регистрира документално?! И моята дъщеря имаше такъв период в рисепшън клас, 74% присъствие. Викаха ме на разговор с директора и ме предупредиха, че ако продължи да спада, ще ми уредят среща със социален работник, за да видим какъв е проблема и как да се реши. Обясниха ми, че ако няма хронично заболяване, такъв висок процент отсъствия не са обичайни. Няма нищо страшно, щом боледува, избор нямаш. Но от тук нататък, заради кашлица и сополи, не го спирай от училище. Само при висока температура и разстройство или повръщане, както е в момента.

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 09:20 от Merry

# 422
Благодаря Ви за съветите. Year 3 е тя, не съм носила документи, защото е минавало без лекар, но и тя е е отсъствала толкова много (няколко дни общо от декември до сега). Последния месец я водих около 5 пъти на зъболекар сутрините и до към 11 часа я връщах в училище, съмнява ме че от там са дошли тези отсъствия, макар че им показвах всеки път картата.

# 423
  • София
За 3 дни и половина отсъствие от училище, за сина получих известие, че е с 94,8% посещаемост. От там разбрах, че делят деня на две сесии, така че допускам, че отсъствията до 11ч за зъболекар са включени.
Dejie, радвам се, че децата са вече по-добре Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 12:48 от dmm

# 424
делят деня на две сесии, така че допускам, че отсъствията до 11ч за зъболекар са включени.

Точно така е станало. Но защо от училището не са казали по-рано да не води детето на зъболекар по време на сесиите?

# 425
  • постоянно
Да,
имат регистер сутрин и следобед.   Peace

# 426
  • Варна
Какво мислите за това
https://petition.parliament.uk/petitions/122183

Ние имахме днес родителска среща за промените, доколкото разбрах около 20% от училищата тази година второкласниците ще правят по новата програма тези тестове. Имало още много неясноти да видим за добро ли е не е ли Wink

# 427
Много е неприятно това с отсъствията. Дано нямате проблеми и детенце бързо да се излекува!

Относно предизборните настроения - съдейки от хората около мен и табелките по къщите, повечето искат да останат в ЕС. Големите фирми в региона също съветват да се гласува така с цел запазване на работните места. Друг е въпросът, колко души реално ще гласуват на референдума.
За местните избори - от сега знам кой ще спечели. Живея в лейбъристки район  hahaha Почти всички къщи са накичени в червено като коледни елхички.

Julia15, дано и твоите слънчица се оправят бързо! Мога само да си представя колко ти е тежко да си толкова далеч и да не можеш да се погрижиш за тях  Sad

# 428
Детенце днес е по-добре, но цял ден не бях на себе си.

Някой може ли да даде идея от къде да намеря национална българска носия, под наем най-добре?

# 429
Моличета, с 38 хиляди грос могат ли да живеят 3 души в провинцията - Колчестър? Наемите са около 700-800 минимум за 2 спални. Имаме си и кредит тук..

# 430
  • UK
 Момичета , група тинейджъри започнаха да се събират на стълбите на нашия блок , не живеят в сградата . Вчера обаче ги засякох , че пушат трева досега не се беше случвало.
 Та въпросът ми е направо в полицията ли да ходя да репортвам или в кансъла?

Връщам се да си допиша , може да ме посъветвате нещо.

Въросните ученици не живея в блокчето ни , живеят в къщите около нас , но нашите стълби са прикрити от едни храсти и от къщичка на кофите за боклук . Събират се след училище няколко момчета и момичета , задяват се , шушукат си , тичат на горе на долу по стълбите . Оставяха боклук , но им се направи забележка и започнаха да чистят. Последния месец обаче , явно се събраха с някои буйни деца и започнаха да стават по шумни , псуват тропат . Вчера върха беше когато се прибрах и видях , съвсем непознати физиономии - две момичета и един около 20 годишен опеделено  пушеха трева между етажите .
  Съседите ни са семейства с малко деца , всички си мълчат нищо не им казват . Дали не се притесняват да не им направят нещо  newsm78 , незнам зашо не реагират. Мъжът ми ме праща да репортвам в полицията , но е сигурен че групичката би ни наравила някоя мизерия.

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 11:36 от GreenP

# 431
  • Оптимист по принуда
Ще ви направят мизерийка, но пък не ти пречи, когато ги видиш,че са се събрали, да се обадиш в полицията, да ги стреснат малко  Peace

# 432
  • Манчестър
Моличета, с 38 хиляди грос могат ли да живеят 3 души в провинцията - Колчестър? Наемите са около 700-800 минимум за 2 спални. Имаме си и кредит тук..

Трудно е да се каже, всеки има различен lifestyle. Освен това 38к гросс са около 2420/месец чисто след такси и НИ. Зависи къде ще работиш, градски транспорт е скъп, но и кола да поддържаш не е евтино.

На нас в къщи само колите на месец са около 600 лири за бензин и застраховки.

# 433
  • постоянно
Аз бих се обадила в полицията . Съмнявам се , че  полицията ще им даде информация  кой е подал сигнала. 
 Peace

# 434
  • UK
 И аз това се чудя , дали днес да ходя да репортвам в полицията че чужди елементи се подвизават в района ни и поведението им започва да ескалира към буйно и започват да замирисват на трева.
 Или да взема в общината да отида , нали има нещо като съседска полиция  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт