Чудна пролет се задава, а ЮНЧЕТО все по-силно шава

• 57 063
  • 783
  •   1
Отговори
# 585
Анелия, при Хр. Кунчев съм, на естествено раждане се надявам Simple Smile Терминът е 23.6, но няма кой знае какво значение, баткото го преносих с 3 дни и накрая предизвикахме раждане.
Възглавница няма нужда,  защото главите им са по-големи от тялото на тази възраст. Комплект за количка също според мен няма нужда, показаният е доста плътен за лятно бебе - чаршафче и пелена/тънко одеяло са достатъчни.

# 586
Здравейте, мами, да ви попитам с какъв препарат ще перете бебчовците си? Аз помирисах няколко течни праха за бебета и бяха ужасни на мирис. И според вас удачно ли е да изпера новите неща с бебешки сапун на ръка или? Имам предвид дрешките за родилното, пеленки и тем подобни?

# 587
Аз да питам новородените по гръб ли трябва да се оставят да спят или да се подпират с нещо настрани?

# 588
Здравейте Simple Smile
За повивалниците - аз съм с 2 ръце за твърдия - дребния другата седмица ще направи 2 години и все още си го ползвам върху леглото му след къпане докато го оправям. Друга разлика ако не бъркам че твърдите са и по големи и стават за по дълго време също така  Peace
За стерилизатора- бях купила електрически поради причината че често пътуваме и няма как да ползвам такъв за микровълнова. По скъпи са но за мен е много по удобния вариант. Навсякъде мога да си го ползвам стига да има контакт Wink Този който бях взела е на Tommee Tippee -

http://www.minimod.bg/11000/tommee-tippee-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0% … D0%B5%D0%BD%D0%BE. Само че го поръчах от англия а не от тук понеже от там ми се върза на 150 лв а не като тука на почти двойна.  Naughty В комеплта има всичко което ми е нужно до 2 години почти. И уреда за подгряване беше постоянно ползвам защото събирах кърма в хладилника и преди да му дам само я затоплях на водната баня,после и за пюрета го ползвах - супер удобна машинка. Този път само шишетата си взех от ebay.
За козметиката - и предния път бях с Бюбхен и сега пак - евтина е а и съм доволна. Лятото с мляко , зимата с олио. Единственото което няма д купя този път е бебешка пудра понеже предния път се оказа че само я отворих и така си я изхвърлих понеже така и не ми влезе в употреба.
За възглавничка- както и другите с описали  има мнооого време до нея. В началото по скоро сгъната пеленка под главичката, така че като повърнат да се сменя лесно и удобно.
За препарата - с баткото от самото начало ползвам Persil Expert  Sensitive ( бебешкия)
За позата -  бебчетата се държат настрани като на всеки 3 часа се въртят посоките - ту наляво , ту надясно. Това се прави понеже главичките са им меки и да не се "сплескат" така да се каже.

# 589
  • София
За прах за пране - и аз мисля да е Персил Сензитив  Peace

На ръка не пера нищо и не мисля тепърва да почвам, така че на бебчо дрешките - в пералнята на 40° с Персил  Wink
Само чакам да се оправи това време, че искам на слънце да съхнат, а не със сушилня да суша  Crossing Arms

Аз пак с  въпроси:

- каква големина шишета да си взема за начало и колко броя ми трябват като минимум количество?  newsm78

- и за пудрата се чудя каква е процедурата - първо се маже с кремче и после се пудри или как?  newsm78
Иначе пудрата (на Бюбхен  Simple Smile) ми е в списъка с неща за купуване, но ако ми е излишна, да я махна овреме.

# 590
Само чакам да се оправи това време, че искам на слънце да съхнат, а не със сушилня да суша  Crossing Arms

Аз пак с  въпрос:
- каква големина шишета да си взема за начало и колко броя ми трябват като минимум количество?  newsm78

Сушилнята не е ли в пъти по-добър вариант?  Thinking

Аз съм си взела едно малко шише. Искам да кърмя и съответно шишето не виждам кога ще го ползвам.
Пък, ако нямам кърма и се наложи - ще купя още. На 10 мин от вкъщи има поне 3 магазина, а пък онлайн ще ми пристигнат за 1 ден.

п.с. След малко ще ви пиша каква глупост направих и каква тъпотия си купих. Смея се сама цял ден вкъщи.  Crazy

ЕДИТ: След вчерашната ми дилема с какви гащЕ да ходя да раждам, реших да си купя ей такива бикини за след раждане. Размер L/XL
Пише за многократна употреба, но аз решавам, че ще нося и хвърлям.
Спирам се на тези, защото са по-дълбоки, ще поддържат хубаво и дамска превръзка и превръзката на секциото.
Прибирам се и си викам да ги отворя да погледна да не би XL да са ми много големи.  Thinking
Отварям и Оу май гот, егати малките гащетки. Пробвах ги и ми седят като ... жартиери.
Моите дантелени секси прашки имат повече плат от следродилните боксерки.  hahaha

Не знам аз ли обърках нещо, опаковката ли беше объркана....
Отказвам се тотално! Ще си купя дълбоки бабешки гащи или в краен случай ще си седя гола!  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 13:23 от Ice Queen

# 591
  • България
Аааа, за пудрата така и не разбрах за какво се ползва  Laughing
За каката ми бяха подарили и така си стоеше.все още ще ми е интересно ако някой обясни.
Ох и аз все чакам слънце за да пера, ама кога ще е  newsm78

# 592
Пудрата е отживелица, моля ви се  Laughing
Миж, голямо и малко шише за всеки случай са ти напълно достатъчно, като кажеш шишета за новородени, ще ти дадат.
Ice Queen, не ти се отваря снимката.
На никъде не съм обръщала бебето, лежеше си по гръб, самО си обръщаше главата.

# 593
Поправих линка.  Simple Smile

# 594
  • София
Нито един от двамата не съм го въртяла. И това няма да го въртя. Simple Smile То само ще ми покаже на къде му е удобно да седи надявам се.
Коластра имам още от 4-тия месец и се надявам да мога да кърмя, затова си купих само 2 шишета - едно голямо и едно малко (антиколик) за вода и по-нататък сокчета. Simple Smile
Пудра не използваме (освен мъжа ми за краката си) и смятам така да си остане. При редовна смяна на памперсите и подходящ крем бебетата нямат проблем с дупетата.

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 13:53 от Milena_318

# 595
Пудра никога не съм ползвала.
Бебето се слага на страни, като на всяко хранене се сменя страната.
Прах за пране ще използвам Maxima Sano. Омекотител също на Maxima Sano - белият.

# 596
Момичета ще ви попитам нещо извън темата,защото ще се побъркам от мисли...според вас ако презерватива на вагиналения видеозон не е сменен от предна пациентка с какво може да се заразиш...спин,сифилис,хепатит...ей такива някакви опасни  ooooh! ooooh!

# 597
  • София
Момичета ще ви попитам нещо извън темата,защото ще се побъркам от мисли...според вас ако презерватива на вагиналения видеозон не е сменен от предна пациентка с какво може да се заразиш...спин,сифилис,хепатит...ей такива някакви опасни  ooooh! ooooh!
Нещо не ми стана ясно. Как така няма да е сменен презерватива от предна пациентка? Това е недопустимо. А няма как да се заразиш с разни такива защото нали ни изследват в началото. А болните от такива неща ходят в специални болници (поне така съм чувала). Най-много някои гъбички да ти лепнат.

# 598
  • София
Какви са тези "гащЕ", бре?  Shocked Joy hahaha
Добре, че ги снима да видя за какво става въпрос, че ми бяха в списъка! Майко мила!  ooooh!
А аз се чудех M/L ли да взема или XL  Joy
Ще си взема нормални бикини, по-добра работа ще ми свършат.

Пудрата ми отпада, благодаря ви  Hug

# 599
  • Русе
Влязох да пиша за пудра и гащи и се сгреших за презерватива! Как така не е сменен?  Shocked не мога да повярвам!  Дано не е така...Не знам може ли да се разболее човек от нещо, такава ситуация и през ум не ми е минавала...l
Иначе за пудрата- не се лъжете да купувате и за пъпа- само спирт да подсили е достатъчен. Пудрата запушва порите и т.н..Абе отрича се вече. Много се смях за гащите, извинете...Аз днес си купих еднократни, Л- ами като бабешки са си- дълбоки.

Общи условия

Активация на акаунт