ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 840
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • Перник
И аз съм за зелените училища, макар че нашето е от 1 юни  Mr. Green.

И нашето е от 1-ви до 6-ти юни. Това беше другият довод на Калоян "против" - как щял да се подготви за рождения си ден (7-ми юни)  Laughing
Вчера са имали контролно по английски - било много лесно  Rolling Eyes ще видим, като дойдат резултатите. Днес май щели да имат и по математика. Питам го "ти учи ли?", отговор "аз съм добър по математика". Да му имам самочувствието!
Гледам, по "околен свят" май беше  Embarassed учили за предстоящите празници. И въпрос "Опишете как се празнуват във вашия край Лазаровден и Цветница". Отговорът на Калоян "Аз не ги празнувам."  ooooh!

# 571
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
И аз съм за зелените училища, макар че нашето е от 1 юни  Mr. Green.

И нашето е от 1-ви до 6-ти юни. Това беше другият довод на Калоян "против" - как щял да се подготви за рождения си ден (7-ми юни)  Laughing
Вчера са имали контролно по английски - било много лесно  Rolling Eyes ще видим, като дойдат резултатите. Днес май щели да имат и по математика. Питам го "ти учи ли?", отговор "аз съм добър по математика". Да му имам самочувствието!
Гледам, по "околен свят" май беше  Embarassed учили за предстоящите празници. И въпрос
"Опишете как се празнуват във вашия край Лазаровден и Цветница". Отговорът на Калоян "Аз не ги празнувам."  ooooh!

Laughing че как да ги празнува? те са женски.  Sunglasses

миналата седмица май е било, по музика трябвало да пеят лазарска песен. една групичка младежи само си отваряли устата, защото песента е момичешка, а те са момчета.
съответно имат забележка.
вчера по четене трябваше да научи стихче "Лазарчице-китчице".  
Crazy не знам какво да очаквам довечера.

# 572
  • София
Това щях и аз да напиша, но ме викнаха.
В такава ситуация по- добре да свикват да си казат истината.
А после, ако считаш за необходимо, да прочете за празника, да присъства тази година и да допълни упражнението.

# 573
  • Перник
Абе не е баш да не празнуваме Цветница, и му го обясних - ходим на църква, палим свещички за здраве, вземаме си върбови клонки и ги носим у дома. "Ааа, това ли..."  Mr. Green

# 574
  • София
 Joy Joy Joy Joy
Ми не се е сетил.

# 575
  • Sofia
Ама много си е прав Калоян, мен ако питате.  Grinning

И при нас до края на годината - ще блеят... Няма да се взима нищо ново... обаче домашните пак са множко, що не пишат в часовете...  Twisted Evil
Вчера пак имали математика и писане основно...  ooooh! Twisted Evil  Ако знаех къде има такова каквото искам, веднага се местехме, но съм убедена, че "панацея" няма по нашите ширини...  Twisted Evil

# 576
  • Варна
Браво на Оги! bouquet
Как годишен преговор, бе девойки! Shocked Нашите са на таблицата с 6! Бавно и славно, но пък за сметка на това нямат много домашни, определено. Марти като седне да пише към 9:30, до 10:30 е готова с мат, ОС, БЕ и АЕ. После по четене и РР ако имат се почват едни преписи или преразкази или съчинения + рисунки-илюстрации в тетрадката.... там отива около 30-40 минути. Но това при нейното темпо ooooh! Прави си упражненията за гърба, топли си обяда, хапва, даже чете понякога и се изстрелва още преди 13:00ч, защото отдааавна е приключила и няма какво да прави, а в училищния двор се събират да си играят преди часовете. У дома - нищичко не пипва - или слиза да играе или идва да готвим двете или с котанката се гонят. Изобщо не ми изглежда преуморена с учене...

# 577
  • Sofia
Dive, и моята не е преуморена, а отегчена. Чете си книга в часовете редовно...
Учителката по английски...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
С таблицата са на 8ца в момента, ама то за нея реално имат само 8х8 и 9х8 да научат и после с 9ката само 9х9 остава.  
Вчера ми обясняваше за контролно по БЕЛ, което щели да имат, ама то било за ония лееееесни неща, за еди кое си и офка и пуфка...
Та те така...  Wink
Пък сутринта като ходим към у-ще, ми говори за безгръбначни и ландшафти...  Crazy

# 578
  • Перник
...Ако знаех къде има такова каквото искам, веднага се местехме, но съм убедена, че "панацея" няма по нашите ширини...  Twisted Evil

Ох, това все едно аз съм го писала. Калоян е сред най-добрите ученици в класа си. Колкото и да му повтарям, че трябва да поддържа форма, ако иска да е добър, като няма кой знае каква конкуренция, не си дава зор. Местене в друго училище в нашия град би означавало стрес за него, неудобство (основно за баща му) при водене и вземане и никаква гаранция, че ще е по-добре. Въпросът за местене в София изобщо не стои на този етап - не искам да му причинявам пътуване по 2 часа на ден, останалите аргументи важат с пълна сила и тук.  Peace

# 579
  • Sofia
... Колкото и да му повтарям, че трябва да поддържа форма, ако иска да е добър, като няма кой знае каква конкуренция, не си дава зор. ...
Точно, Светле. Класната гони едно ниво, което е по норматив и нищо повече. И за целта редовно пренебрегва леките и двигателния предмети (вчера музика и физическо) и ужасно ме дразни това.
От тая възраст да им е скучно/безинтересно/досадно в у-ще, не е никак на добре.  Close
А най-лошото е, че не виждам светлина в тунела.

# 580
Морена, при нас пък точно леките предмети винаги си ги имат, защото ги води различен учител. Класната предава само БЕЛ, МАТ, англ. и околен свят. И все не им стига времето, все изостават и си навакват по нещо. Доста са далеч от приключване на учебниците и то по всичко.
За зелени училища, аз съм за, но малката не иска без мама и тати, така че докато тя не пожелае няма да я караме насила.
Браво на Оги! Видях и че на едно друго математическо състезание само той се е справил с една сложна задача правилно.

# 581
  • Sofia
Мире, да така е добре, но нашите само по английски, компютри и хореография имат друг учител, за съжаление... явно.  Wink

# 582
  • София
Явно все пак има разлика в училищата.
При нас се е случвало класната да намали с по 5-10 минути от "сериозните предмети" за да могат да поиграят повече време навън в голямото межучасие. Материала си го взимат навреме. Не пропускат рисуване. Случва се да вземат малко от междучасието, за да си дорисуват, но не и за да довършат упражнение по български. Ако не успеят в час си го довършва в къщи. Но и това рядко се е случвало.
В класа има деца, които са доста добри, но и такива които едва догонват.
Наскоро си призна, че му е скучно по математика. Но те дъвчат таблицата до припадък.И няма как да не е скучно от един момент нататък.
По четене - спряха досадните преписи с картинка. Вече се учат да разказват устно. А то не е просто и съответно е по- вълнуащо. Wink

# 583
Момичета, за таблицата с 6-9 имате предвид преговор с тези числа или сега ги вземат  Shocked

И аз съм лагерите, ако детето иска. Тъкмо се навих тази година да я пусна и се оказа, че приятелката й не може. Записах я за Здравей здраве, но там ще съм и аз.
За нашето море и аз съм с резерви. Ако е лагер някъде на отдалечено място без много навалица, може. Но иначе в масовите места мръсотията си е фактор.

При нас нали не носят учебници и изобщо нямам представа докъде се движат по тях. Като се замисля, дано и по разказвателните догодина не учат по учебниците, но едва ли ще ни огрее.

Цветница не празнуваме вкъщи. В училище правиха някакви проекти за различните празници.

При нас който свърши по-бързо, също може да чете книга. Класната каза, че няколко пъти хващала моята госпожица да прави паралелно упражненията и да си пише някакви нейни проекти  Crazy

# 584
  • Варна
Момичета, за таблицата с 6-9 имате предвид преговор с тези числа или сега ги вземат  Shocked

При нас сега ги взимат Simple Smile Затова и не й е скучно  Laughing Милинката, голям зор вижда със сметките, още си ги мисли и им внимава, но пък ме радва, че логически и текстови задачи не я плашат. Та, в нейния случай съм повече от доволна, че тъпчат толкова време на смятането - може го, знае принципа, наясно е, но не го е автоамтизирала (по простата причина, че флегматиците по-трудно автоматизират).
И учителката на щерката не пропуска разтоварващите предмети. Дори напротив, съвсем отговорно се отнасят и тя и децата към тях (вклюително имахме случай на девойка, която плакала за петицата по ДБТ Rolling Eyes). Щерката има и по физическо и по рисуване по една петица, въпреки че съм сигурна, че се старае, просто толкова си може детето...

Общи условия

Активация на акаунт