ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 811
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • Перник
Калоян днес си е вкъщи. Започна да повръща в 4 през нощта. Извиках майка ми да го гледа и мислех да не го водим на лекар даже. На обед обаче ми докладваха температура 37,6, та му записах час при личната  Confused

# 661
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не свършват тези вируси!  Confused

бързо оздравяване му желая  Hug

# 662
  • В светлината на слънцето
Честито на вчерашните именици (с ден закъснение) - да са живи и здрави!  Hug

# 663
  Днес при нас вали СНЯГ.... и ни е едно носталгично и на двете...Вчера бяхме на разходка до Регенсбург и като и показахме Дунав,като се развика това дете:"Нашата река!!!" Пуснахме и едно върбово венче ,да плува към България!☺

# 664
Бързо да оздравява Калоян!
Моята не ходи на математическо състезание не само тази седмица, а въобще не иска.
Днес госпожата по музика им е дала за домашно да попълнят десетина и повече страници в учебната тетрадка / до сряда/, защото били изостанали, което за мен е абсолютно недопустимо, още повече, че повечето задачи са от типа чуйте произведението и отговорете. Някои неща ги открих в интернет, ама ако може някой да ме светне "Къщичка за птици" на К. Сен-Санс за флейта ли е или за кларинет, че тази пиеса никъде не я откривам.

# 665
  • Варна
Мире, това: https://www.youtube.com/watch?v=0AnEzdlv0dE и това: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Carnival_of_the_Animals дали биха ти помогнали?

# 666
  • от Луната
Бързо оздравяване на Калоян  Hug.
Михаела също не е много наясно с тези задачи. Категорично отказва да ходи на състезание и за сега не я насилвам. Карам я в къщи да решава и понякога се справя, понякога не. Не искам на сила да я карам да учи, а сама да го пожелае, но не винаги има желание и се налага мама да викне малко  Mr. Green

# 667
  • Перник
Благодаря, момичета! Калоян днес е по-добре, но се сдоби с бележка до края на седмицата. И тъй като аз съм отпуска от утре, май ще се възползваме  Grinning
Roo Roo, и при нас валя сняг тази сутрин.

# 668
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря, момичета! Калоян днес е по-добре, но се сдоби с бележка до края на седмицата. И тъй като аз съм отпуска от утре, май ще се възползваме  Grinning
Roo Roo, и при нас валя сняг тази сутрин.

голяма великденска ваканция ще си направите  Hug

18 и 20 са неучебни заради НВО, чудя се дали се организират спортни полудни, уроци на открито или нещо друго в неучебни дни или е всеки за себе си

Blush не помня как беше миналата година Blush

# 669
  • София
За 19 май, при нас ще чакат указание от министерството. Миналата година беше учебен. Но пък с почивните дни по 24 май, се събира цяла седмица. Та който иска би могъл да пусне един ден по домашни причини и да се възползва, особено ако е хубаво времето. Така или иначе е края на годината и вече ще е оформено.

# 670
Здравейте,

При нас миналата година си бяха неучебни дни дните с матурите, май и тази ще е така.

Много ви се радвам на децата с ентусиазъм за състезания. Дребен се справя добре с математиката, но няма никакво желание да ходи, не я и насилвам.

Много благодаря за отзивите за escape rooms, ходих до Куестомания и останах очарована и от обстановката, и от идеята, и от ентусиазма на момичетата. Запазихме час за рожден ден за там и се надявам да не ни разочароват. После ще докладвам.

Междувременно моля за съдействие по друг казус - ще ни гостува една 6-годишна девойка-французойка, братовчедка на Дребен по бащина линия. От смесен брак е и живее в Париж. Иска ми се да й купя някакъв подарък, който хем да е интересен, хем да е свързан с България. Обаче друго освен книжка с приказки не ми хрумва. Сещате ли се за някакви тематични настолни игри или нещо друго подходящо?

Мерси предварително и хубав ден  bouquet   

# 671
  • София
 Ronique, дните с матурите са официално обявени за неучебни за всички училища, става въпрос за 19 - денят между двете матури. Wink

# 672
  • София
има и за оцветяване много хубави книжки

# 673
  • София-Младост
Кога ще снърши тази есенна пролет, ме попита сутринта детето...ей за трети път вадим и прибираме зимни якета Sad Лошото е че май и за Великден го дават едно такова не особено слънчево...
Вижда се края и на тази учебна година. 23.05. ще се отработва/отучва на 14.05 и отново ще има повечко почивни накуп.
Имайте предвид, че тази година 25.05. е учебен ден Shocked
От повече от 10 години никога не са учили на 24-25.05. , тази година умните в М-вото казал, че това да не се учи било инцидентно... Sick

# 674
Ine, много благодаря, страхотна идея.

Mmm, от няколко дни не пия кафе и не ми се отразява добре Simple Smile. Имах предвид, че при нас не са организирали нито спортни празници, нито други прояви в училище в неучебните дни.

Общи условия

Активация на акаунт