ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 534
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Интересна игра от Google Play - Brick Connect. Трябва да се свържат всички тухлички по цветове, без да остават празни места на плочката. Интересни са нивата на плочка 8х8. Долните нива стават колкото за ориентир как се играе.

# 226
Честито на всички рожденици!  bouquet

# 227
Много трудни задачи решавате.

# 228
  • София
А какво те обърква, тя е елементарна? Два пъти са броени червените лалета (като пресечната част в кръговете на Ойлер) затова ги вадиш и ти излиза сметката.
6+7-4=9 бр. са цветята в букета

Ето и чертеж: https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/18444 … e&oe=578A3CCE

Изобщо казано никъде не е изрично казано, че в буркана няма, примерно, сини минзухари. Или други нечервени цветя, различни от карамфили.

# 229
  • София
Хаха, има нещо такова. Simple Smile
Достоевски го е казал:
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните..." и каквото беше натам ... Simple Smile

Аз одобрявам мнението, ама само се приписва на Достоевски - там (в пълния текст) и пластмаса се споменава, а... по времето на Достоевски е била кът - и то липсата иззмерена в бая доста годинки...  Joy Wink

ПП
От де ги намираш тези задачи? Моля за източник?.. Моля?

# 230
Ето ги: http://media.snimka.bg/s1/5237/036717222-big.jpg?r=0
Всъщност ако едната страна се представи като б=а+а, ще могат да го решат.
Сборникът е Мечо и Медунка. Морена е дала картинката му две страници назад.

Нашите днес са учили ново хоро-сиренаки Joy
Голяма игра падна вкъщи.

# 231
  • Sofia
Голяма игра падна вкъщи.
Дъждец, странно ми прозвуча това хоро, не намирам нищо за него в нета, та да не би да е сбъркано името и да е гръцкото сиртаки.  Simple Smile 
Него много го харесвам, ама и както е думата в кръвта си ми е, баба ми беше гъркиня.

# 232
Сиртаки е, но моята е запомнила грешно. Затова е смеещият се емотикон.
Много й харесва и вкъщи един час игра на музика.

# 233
  • Sofia
Браво, мой човек е. Simple Smile

# 234
  • София
Ето ги: http://media.snimka.bg/s1/5237/036717222-big.jpg?r=0
Всъщност ако едната страна се представи като б=а+а, ще могат да го решат.
Сборникът е Мечо и Медунка. Морена е дала картинката му две страници назад.

Голяма игра падна вкъщи.

Опс, извинявам се - исках да разбера от какъв източник са руските задачки на Луси с рекурсията...

ПП
И курс по сиртаки искам.

# 235
Аз много свалям от руски сайтове, търся ги по теми и ги превеждам и запазвам във файлове. Не е само от един сайт, от много. Не помня кое откъде е.

# 236
letsgo, 10x за играта flow color connect free, нали Simple Smile

# 237
  • София
...Обаче аз и братята ми като малки често имахме налепи по сливиците. Не е като да не сме пили антибиотици, но за това специално майка ми избягваше. Мажеше сливиците със сода бикарбонат. Буквално за ден всичко изчезва. И до днес аз така се оправям. Гадничко е, но трае секунди.

Моята майка същото прилагаше, сега и аз, за всяко по-тежко състояние съпроводено с хреми и кашлици.
Когато го приложа върху себе си, се оправям за секунди с 50 до 95%, особено ако успея да си остана в къщи и да продължа с много топли билкови запарки.
Нашата практика е с парче стерилна марля на показалеца , намокря се и изтръсква от водата, после се наръсва със сода , обира се да остане много тънък слой сода и са намазмат сливиците внимателно, дъното на езика и дъното на устната кухина(отзад, дето се стичат секретите). Всяко намазване е само по 1 път, и всичките 4 обекта на един път Simple Smile Внимателно се "обират" повърхностите, не се натиска! После марлята се изхвърля в боклука много внимателно и се измиват зъбите, а гаргара или чай да е с лайка примерно и не горещ!

Това е метод отречен от нашето джипи и от всичките ми приятелки, като мъчителен, но пък е 100% ефективен!

Когато майка ми го приложи за пръв път върху мен приличаше повече на побой, бях зациклила в някаква болест и не давах да ме намаже, крещях и ритах. Горката жена, в отчаянието си успя някак да ме надвие, но съседите питаха какво е ставало у нас. От другата сутрин се оказа, че няма никакъв проблем, сама си гоправех, та до ден днешен.

Препоръчвам 100% мазането на сливици и гърло със сода!

# 238
  • София-Младост
И вкъщи сме го натискали да мажем сливиците със сода...колко е полезно не знам. УНГ след един преглед ни каза да прави гаргара с разтвор на йодасепт и вода, в съотношение 1:10, аз даже го разреждам още повече. АЗ да чукна на дърво, но след декемврийската скарлатина...до сега нищо не е хванал. Но още тогава започнах да давам един имуностимулатор-Резиста форте. Два месеца му давах да смуче по 1 табл. сутрин. Иначе при най-малкото отваряне на уста неговото гърло все беше зачервено. Смятам и наесен да направя още един курс с него.

# 239
О, Кати, сори, аз изобщо съм ги изпуснала руските задачи.

Сега виждам и ангини сте коментирали. АБ не давам без кръвна картина, а в съответния случай и антибиограма. Кръвната картина с ЦРП, ДКК, ПКК ще покаже бързо каква е инфекцията и дали има нужда от спешен антибиотик. А дори антибиограмата да излезе по-късно, по нея ще се види дали е бил избран правилния такъв.
Херпангините са вирусни и си минават без аб. Катаралната не я знам.
Иначе за гърло и гаргара с лимонов сок много помага. Също и гаргара с половин чл сода и половин чл морска сол в половин кафяна чаша вода. Трябва да е концентрирано.
Аз също съм мазала гърлото със сода. Знам,ч е трябва да се внимава да не се разранят сливиците допълнително, когато има налепи, защото може да се усложни състоянието.

Общи условия

Активация на акаунт