ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 473
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • София
че той ще забрави какво е решавал до тогава Blush
Така е на това състезание. Миналата година, като излязоха задачите, освен че не помнеше какво е писал, седна и ги реши всичките и не стана ясно какво е объркал.
Ама често, по важното е че ги е осмисил и втория път вече вярно ги решаво, от това къде е сбъркал първия път.

# 286
При нас отговорите излязоха още на следващия ден.  newsm78
Моето момче се е представило страхотно - 9 място, като се има предвид, че беше с температура (38,9), но направо се разплака, като му казах, че няма да отиде и ми се молеше да го заведа...  Rolling Eyes

# 287
Моята колко пъти е плакала, че няма да отиде на рожден ден или на състезание, защото е болна. И през ум не би ми минало да я заведа с такава температура.

# 288
Ако има някой свободен и желаещ за кафенце с децата през ваканцията, да свирка Simple Smile В София ще сме до 6.04.  Peace
Аз искам, но кога идвате? Защо пък ние също планираме пътуване.
Моята не поиска да ходи на Кенгуруто, макар че за първи път да се включи и нейното училище.

# 289
  • Перник
След като няколко пъти Калоян се отказва в последния момент oт състезания, аз вече ги игнорирам. Обаче баща му се заканва следващия път да го заведе, ако трябва насила. Сутринта се сетих, че пролетната ваканция е съвсем скоро. Имам чувството, че междусрочната беше преди седмица  ooooh! Тогава си взех отпуска, но този път няма да се получи, защото съм планирала такава за преди Великден, така че Калоян ще е с баба си.

# 290
  • В светлината на слънцето
Привет. Жива съм след изминалата седмица. И мърдам даже. Съвсем честно - пуберският купон в неделя бе  може би най-кроткият и спокоен рожден ден, който е имала щерката. Ти да видиш. Забавляваха се на макс, но мина супер спокойно. А се бях настроила за екшън. Mr. Green
Моят вчера трябваше да ходи на състезание в училището, но сутринта се събуди със съмнителен вид и реших да го оставя у дома. Притесних се да не е пипнал вирус, че да го размята на останалите деца. То пък се оказа, че нищо му няма - май емоциите от миналата седмица са му дошли повече и просто е бил по-уморен от обичайното. Та пропусна състезанието.
За ваканцията нямаме планове. Мъжът ми трябва да пътува по работа до Германия и ми е супер притеснено заради изострената ситуация в Европа. На мен ми се въртят едни мисли да отскочим с децата и баба им до Боровец или Белчин за един-два дни, но все още е в сферата на колебанията. А и аз съм на работа, та съвсем сложно става.  Thinking
Dive, ако не мине котка път, може да направим една среща. Hug

# 291
  • Варна
Аз не пиша, щото и ние сме в коловоза на лудницата, както някой много сполучливо обобщи.
Учи се детето, носи шестици, има напредък с краснописа, ама само когато е на кеф. Като реши да кара през пръсти, е .... нечетимо.
От събота ще пробваме да ходи на футбол, отдавна има такова желание, да видим...

# 292
На Кенгуруто пак е "спал". Излезе с думите - много лесни бяха задачите. Лесни, лесни, но е на 9 -то място/дели си го още с няколко деца/ има 65 точки. Като излязат задачите ще видя къде не е внимавал, ако помни какво е сътворил.  Blush
Вчера ми каза, аз бях на "Аз и буквите" - госпожата го е платила  Embarassed Embarassed Embarassed
Мислех, че е в края на март, канех се да гледам и пропуснах, че ми е доста натоварено.
Днес дадох да и даде парите, отново чух - много лесно беше. За разлика от другите състезания в тези на СБНУ винаги се представя отлично - с по 50 точки. Това ми показва, че на ниво учебен материал в училище проблеми няма, проблема е с надграждането и решаването на по-сложни и логически задачи. Thinking

# 293
  • София
Моята също ходи на Кенгуруто и се представи прилично добре - 105 точки и трети резултат в училище. (Има едно момченце с 120 точки и няколко момчета със 110.) Като се има предвид, че Кенгуруто не и любимо състезание, защото тя не си пада по бързането съм много доволна от нея. Трите грешни задачи подозира, кои са може би, но не може да ги възпроизведе, така че и ние чакаме да излязат задачите, за да видя дали наистина на са и ясни и да ги обясня или просто се е разсеяла и ги е проспала.
За ваканцията  - мисля да си взема и аз отпуска и да отидем малко да погостуваме извън София.

# 294
  • Sofia
През уикенда половината деца от класа заминават на зелено, пък ние ще си бъдем на домашно у-ще.
С възпитателя ще бъдат останалите тук деца и определено предпочитам да си е вкъщи. Та така ни се събира чудна ваканцийка от две седмици и два дни отгоре. Е, по време на домашното ни у-ще ще се позанимаваме малко.  Simple Smile

# 295
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Моята също ходи на Кенгуруто и се представи прилично добре - 105 точки и трети резултат в училище. (Има едно момченце с 120 точки и няколко момчета със 110.) Като се има предвид, че Кенгуруто не и любимо състезание, защото тя не си пада по бързането съм много доволна от нея.
Трите грешни задачи подозира, кои са може би, но не може да ги възпроизведе, така че и ние чакаме да излязат задачите, за да видя дали наистина на са и ясни и да ги обясня или просто се е разсеяла и ги е проспала.
Скрит текст:
За ваканцията  - мисля да си взема и аз отпуска и да отидем малко да погостуваме извън София.

тук има задачи от ЕК-2016, но не съм ги показала още за да ми каже дали са тези или не  Peace
то и аз не съм съвсем ориентирана кои трябва да са, по моя преценка, може би 2016_Ecolier

# 296
  • София
Ами май не са съвсем същите, защото 24 задача е била за Вики и на кой етаж живеела (Вики е верния отговор - запомнила го е, щото задачата била за нея  Grinning). Но ще и ги покажа довечера да видим дали ще разпознае някоя задача поне. Иначе имало задача за някакви морски кончета и морски звезди, щото като излезе ме пита дали морската звезда била животно.  Laughing

# 297
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ами май не са съвсем същите, защото 24 задача е била за Вики и на кой етаж живеела (Вики е верния отговор - запомнила го е, щото задачата била за нея  Grinning). Но ще и ги покажа довечера да видим дали ще разпознае някоя задача поне. Иначе имало задача за някакви морски кончета и морски звезди, щото като излезе ме пита дали морската звезда била животно.  Laughing

значи са другите -  Феликс  Peace
там има морски звезди  Blush

пак "не"  Blush във феликса има само 15 задачи Peace

в математическат атема се обсъждаха задачите и забраната за публикуване. там някой пусна линка към тези задачи, но не се изясни дали са от състезанието 2016 или като подготовка за състезанието.
май е второто, съдейки по датата  Confused

# 298
  • София
Моят син тази седмица е вкъщи с кашлица.  Tired

Да ви почерпя по повод пълнолетието на нашата връзка с мъжа ми, имаме годишнина.  Heart Eyes

# 299
sise_to, дълги години любов ви желая  bouquet

Ние оправихме ангината и след два дена с грип. 39 градуса вдига втори ден. Дано до края на седмицата да се оправи, че ваканция иде. А две седмици пропуснато училище и курс по английски как ще се наваксват. Всъщност училището не го мисля, за ден-два ще се справим с материала, но английския ..... не ми се мисли.

От вчера играем на телефона уникална игра - Little alchemy https://littlealchemy.com/
Първоначално са дадени четирите основни елемента - въздух, земя, огън, вода. От комбинирането им се получават нови елементи, от тях други и т.н. Например: вода+вода=море, море+море=океан, въздух+огън=енергия, енергия+земя=земетресение, земетресение+океан=цунами  Grinning море+огън=сол. Или земя+вода=кал, кал+огън=тухла, тухла+тухла=стена, стена+стена=къща, къща+къща=село, село+село=град. Много е интересна. Елементите са на английски, което е голям плюс.
https://www.youtube.com/watch?v=3PtcNf49m5A
https://www.youtube.com/watch?v=AlbLCluEr_8

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 14:14 от Letsgo

Общи условия

Активация на акаунт