ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 890
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте отново - темата станала една сладичка и лежерна Simple Smile Ние обичаме да ходим по заведения, но за съжаление нямаме много време, особено с това следобедно учене на големия - прибира се в 20:00 - за кога на заведение зимата?
Ходим по почивните дни, но пък аз и тогава се развихрям в кухнята ... та реално не е мног често

Луси, честито за хора, много хубаво е да се занимава детето с музика Simple Smile

При нас ваканцията тече истинска от вчера, след многото емоции миналия уикенд и наваксването на училищния материал след седмица отсъствие.
Рали, стискаме палци ...

Браво!!!
Благодарим за палците Simple Smile
Скрит текст:
Човекът взе трета награда в категория до 11 години (родени след 1.01.2005). Беше най-малкият участник.
И двете класирани преди него деца са прекрасни, но по-големи съответно година и нещо и 2 години и половина, така че няма как да не го считаме за успех Simple Smile
Само здрависването с членовете на журито му стига - той до такива музикални светила никога до сега не е имал досег Wink
Ето и видео, на когото му се гледа: https://www.youtube.com/watch?v=m0o7WBIgdTY

Simantro, моля те похвали се за Алекс Simple Smile (едва си удържам клавиатурата  Sunglasses)

# 496
  • София
Morena, браво на Гушкан - много хубаво съчинение Simple Smile
иланг-иланг, успех в танците!

И аз искам пролет, ама днес приличаше повече на късна есен Sad

Ние на концерта на Бон-бон не се спретнахме да отидем, макар че имахме намерение, защото младежът се прибра от село късно снощи - ваканция до край. Оставих го да кара колело и да играе на воля през ваканцията, след като навакса домашните, защото по принцип му е много натоварено.
Скрит текст:
(Днес например имаше много домашни за училище, а имаше урок по пиано след обяда, после концертна изява, стана сутринта в 7:20, прибра се в 20:30 .. докато хапне и намести емоциите ... писал е до 22:30 домашни Sad Едва се удържах да му кажа да не пише домашни, пък да го извиня утре на госпожата, но все пак реших, че не е никак възпитателно - не е ходил на училище цяла седмица преди ваканцията...)
Благодаря отново на всички за милите думи! Става ми неудобно, че заехме толкова много от темата  Embarassed А младежът пита: "и сега като показа клипа в бг-мамма, увеличиха ли ми се броя на абонатите и лайковете?"  всеки си гони някакви цели Mr. Green

# 497
  • Варна
Браво на Гушканче! Hug Чак ми се прииска да съм лазарка Simple Smile
При нас или не пишат съчинения, или аз не съм разбрала (много му изпуснах края на училището  Embarassed) Всичко, което разказва Марти е в телеграфен стил  Confused Та, не ми се вярва да й е силата в съчиненията и преразказите, но пък няма как да мине без тях на по-късен етап. Забелязвам, че й трябва по-точна инструкция как да ги пише, все иска да има план някакъв и като преразказва стига до там да си прави план с точни въпроси и в скоби колко изречения да пише за всеки въпрос ooooh! Абе с две думи - всичко трябва да е изчислено! Да не вземе да се впусне случайно в словоизлияния!
Тук времето е отвратително. Иде ми да си гушна Маца и да спя "три недели"...

# 498
  • Перник
Браво на Гушкан!
При нас май не правят съчинения, а само преразкази. Задължително с план.
Днес грейна слънце, но все още е хладно  Simple Smile

# 499
  • София-Младост
При нас правят явно, защото намирам по някой лист чат-пат в чантата. Последно беше писал за домашния си любимец  Rolling Eyes Кучето при баба и дядо Simple Smile

# 500
  • София
Момичета, някой подаде ли вече данъчна декларация с ползване на данъчни облекчения за деца? Какви документи прилагате? Копия от актовете за раждане ли? (пише "... копия от официални документи, доказващи наличие на условия за ползване на данъчното облекчение...")

# 501
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, някой подаде ли вече данъчна декларация с ползване на данъчни облекчения за деца? Какви документи прилагате? Копия от актовете за раждане ли? (пише "... копия от официални документи, доказващи наличие на условия за ползване на данъчното облекчение...")

годишна справка за заплатата - оригинал
акт за раждане на детето - копие

Blush и попълнено от бащата приложение, че той няма да използва облекчението  Peace

# 502
  • София
st. Dobri, мерсаж!  Hug То служебната бележка си я прилагаш така и така. За акта за раждане се чудех.

# 503
  • В светлината на слънцето

Добре ме подсети да си попълня и подам декларацията. ooooh!

Морена, чудесно съчинение от Гушкан. bouquet

И да ви препоръчам с една уговорка кино - "Книга за джунглата". Изключително красив филм, който задължително, ама супер задължително се гледа единствено и само на кино! Не, защото е 3D (което в случая изобщо не е самоцелто), а защото е заснет така, че те пренася директно в джунглата. Невероятна красота! И сега уговорката - има някои стряскащи моменти. Не кървави или брутални, а просто стряскащи - както си стоиш например и срещу теб скача тигър. Това май е и най-стряскащият. Плюс една гадна змия и една горила, която гони до дупка. И с това по-стъписващите линии се изчерпват. Останалото е красота и много мисъл. Та ако смятате, че тези моменти няма да изплашат децата, задължително гледайте вкупом. Peace

# 504
Какъв е случая с данъчните декларации и облекчения, не съм запозната?

# 505
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

връщат 20 лева от данъците, платени през годината  Peace
за едно дете, за две не съм сигурна дали е двойно  Peace

# 506
  • София

връщат 20 лева от данъците, платени през годината  Peace
за едно дете, за две не съм сигурна дали е двойно  Peace

За две деца е 2х20 лв. Ако си на трудов договор, можеше в срок до 31.12.2015 да подадеш заявление при работодателя си, не е нужно да подаваш данъчна декларация. Ще ти ги приспаднат, тъй като при работещите на трудов договор работодателят прави годишното данъчно облагане в срок до 31.01.2016.
Може да си припомните дали през декември не сте подавали нещо при работодателите си в такъв случай.

# 507
За облекчението за деца - акт за раждане не се представя. Те могат да си чекнат инфото в Есграон.
Данъчната основа се намалява с 200 лв. за 1 дете, ненавършило пълнолетие (вкл.годината на навършване), 400 лв за 2, 600 лв. за 3. И дотук.
Относно Официални документи - от хелпа към Декларацията:
Скрит текст:
Когато данъчното облекчение се ползва от чуждестранно физическо лице, установено за данъчни цели в държава – членка на ЕС, или в друга държава – страна по Споразумението за ЕИП, към декларацията се прилагат копия на официални документи, доказващи наличието на условията по чл. 22в от ЗДДФЛ, както и техният превод на български език, извършен от заклет преводач. В тези случаи се попълва ред 2 от Част ІІІ на декларацията.

# 508
Благодаря за разясненията.
Колежката каза, че ни ги били върнали преди 1-2 месеца.
Възможно ли е? Не съм си гледала фишовете. Embarassed

# 509
Възможно е, gerka.
Скрит текст:
Но трябва да са ви изисквали подпис на декларация от другия родител.
Ако е нямало отклонение през годината в доходите, за декември сте получили с 20 лв повече нетно възнаграждение.

Общи условия

Активация на акаунт