"Очакваме ритниче вече от септемврийското човече" - ТЕМА 4

• 48 000
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Много ти благодаря  Hug

# 526
fleur настръхнах!!! Бебчетата ни носят късмет! Вярвам в това!

Да се похваля и тук: Ще обувам розови гащички!!! Много съм щастлива, като опиянена съм днес! Мечтите ни се нареждат една по една, сънищата ни излязаха! Heart Eyes

# 527
Аз за втори път ще слагам сини гащи - поне си ги пазя от първия път  Joy А така като сме тръгнали, май ще има и трети път  Laughing Всички китайски, майски календари и всякакъв друг вид гадателства за пола са грешни. Всички излизаха за момиче, а АГ вчера като сложи ехографа и познайте какво първо видяхме  Joy Да сме живи и здрави, каквото сме си направили, ще си го гледаме  Heart Eyes
Иначе искаше да си смуче пръста докато го гледахме, скачаше с крака, по размери е една седмица напред - 143 гр. го измерихме и над 9 см. Мишонче  Heart Eyes

# 528
За Момичетата в Белгия - голяма прегръдка и да излизат само ако е много наложително!  Hug
Моя приятелка вчера кацна там и днес трябваше да е в ЕУ Парламента, голям късмет, че не са уцелили часовете. Сега стоят затворени в хотела и утре ще летят обратно, но не се знае от къде...  Praynig

Джинче, честити розови гащи!
Mrs. Petrova, честит мъж на теб!
Честито на всички за хубавите резултати!  Hug

Аз съм чак след един месец отново на преглед.  Crossing Arms

# 529
  • София
Добро утро и от мен  Hug

Джинче,честита ти новинка!  bouquet

Mrs.Petrova, честито и на теб  bouquet

За мен е още рано да се каже.Като отида следващият път на 15.04,вече ще може да се види.Иначе искам розовичко и аз  Blush
Нищичко не пазя от първото си дете.Тогава след мен роди зълва ми и аз всичко към нея препращах.Последно лятото подарихме креватчето му на един колега на ММ.
Нищо нямам.Нито за момче,нито за момиче.

Забравих нещо да питам.Ползвате ли някаква козметика за стрии?Аз с първата бременност нямам нито една стрия,нито на гърдите,нито на корема,но с тази не знам.Кожата ми вече е по-различна,не съм сигурна,че няма да се нацепя.Ако може нещо да ми препоръчате ще бъда много благодарна.
И друго,дали гледахте вече за колички,креватчета?Тези,големите неща.

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 09:33 от Игривата слива

# 530
Не съм се включвала от доста време, така че сега ще наваксам Simple Smile

Миналата седмица бях на ФМ.... най-важното е че всичко е наред с бебока /доста се бях притеснила/; освен това ще е МОМИЧЕЕЕЕ- мн съм щастлива. Все още чакам само резултатите от БХС- но до колкото разбрах за Пловдив се бавят доста.
За тези които са от Пловдив и все още на са правили ФМ- силно препоръчвам д-р Троянчев. Страхотен е, обяснява всичко и отделя достатъчно време, без да претупва нещата.

Искам и да попитам нещо... само при мен ли е така- тъкмо беше започнало да отминава гаденето, но от 2 дни нещата вместо да се подобряват, стават по-зле.

# 531
Аз дадох кръв за БХС в Селена Пловдив и след 2 дена беше онлайн. Какво ви изписва като проверите?
Другия вариант е да не са изпратили веднага кръвта и затова да се бавят. Иначе срокът в НГЛ е 3 дни но почти винаги на 2-ия е готово.
Надявах се след 12 седмица да спре гаденето, нали описват че като с магическа пръчка изчезвало, както и разни други симптоми, ама йок, и досега си ми се гади и май не дава признаци да спре.
Ама като за урок, да не се впечатлявам от тези неща чак толкова, сега амниото дето ще го правя ми изби всякакви мисли за това гадене  Mr. Green
Аз лично се отказах от пренатеста, защото тая дума скринингов тест с която го обявяват хич не ми допада и както не ми излязаха добри БХС резултатите, ще си чакам диагностичното амнио, колкото и да си ме е страх от него.

# 532
Аз дадох кръв за БХС в Селена Пловдив и след 2 дена беше онлайн. Какво ви изписва като проверите?
Другия вариант е да не са изпратили веднага кръвта и затова да се бавят. Иначе срокът в НГЛ е 3 дни но почти винаги на 2-ия е готово.
Надявах се след 12 седмица да спре гаденето, нали описват че като с магическа пръчка изчезвало, както и разни други симптоми, ама йок, и досега си ми се гади и май не дава признаци да спре.
Ама като за урок, да не се впечатлявам от тези неща чак толкова, сега амниото дето ще го правя ми изби всякакви мисли за това гадене  Mr. Green
Аз лично се отказах от пренатеста, защото тая дума скринингов тест с която го обявяват хич не ми допада и както не ми излязаха добри БХС резултатите, ще си чакам диагностичното амнио, колкото и да си ме е страх от него.

Понеже съм и аз на тази тема, надявам се, че нямаш против да те поразпитам някои неща. Какъв ти е риска от бхс. Измерванията от ФМ бяха ли добри и препоръчаха ли ти амниото или беше твое решение.

# 533
Ох, ами не бяха добри, затова ме насочиха за мое собствено спокойствие към амнио. Нухалната транслуценция е 2,8, по думите на док не е притеснително само по себе си, защото една преграда в сърцето все още не се беше затворила, а това оказвало натиск върху НТ и се увеличавала.
Обаче и БХС-то излезе кофти 1:260 в НГЛ (там повторих) а по стандартите, които док използва излезе още по-голям риск.
Та разясни ми вариантите- категорично беше против хорионбиопсия, каза че лично той нямало такова нещо да прави и отказва да взима парченце от така важната плацента. Каза че пренатеста е вариант, но трябва да имам предвид, че той не хваща леките форми на мозаицизъм и лично той препоръчва амниоцентеза, като в моя случай риска от 1% при амниото си струва диагностиката. Много мислих и главата ми се беше подпалила няколко дена и стигнах до извода че док. е прав. Лошото е че трябва да чакам че нали се прави в определен момент, а дотогава ще се мъча да си владея притеснението доколкото е възможно Simple Smile
Тия, твоя риск колко беше?

# 534
Моят риск за бременната е 1 към 1600, но риска за даун от бхс е 1 към 230, което ме притесни. Иначе гънката е измерена 1.4. При мен риска идва от pap-a 0.43 и bhcg 1.53 или поне аз така предполагам, още не съм чула мнение на специалист. Иначе на 01.04 ще ходя на втора ФМ и пуснах вече пренатест.
Ти знаеш ли кой риск се гледа, този за бременната или биохимичния?

# 535
Там където пише комбиниран влизат нухална гънка, възраст, килограми и БХС, аз лично него бих гледала като си имам едно наум ако си повече годинки, че е глупаво да ги слагат в сметката и само излишно натежават.
Имаш ли такъв, на който пише комбиниран. То и при мен Дауна излезе повече, ама пък гънката ти е перфектна на теб, окуражаващо си е. Може би в твоя случай и аз бих направила пренатест, а сега и на втората ФМ ще се види повече.
И аз съм на 01.04 на преглед Simple Smile. При кой док си ти и коя седмица ще бъдеш?
Ааа сега прочетох внимателно, мисле че риск за бременната е комбинирания в твоя случай, което само по себе си не е зле.

# 536
Там където пише комбиниран влизат нухална гънка, възраст, килограми и БХС, аз лично него бих гледала като си имам едно наум ако си повече годинки, че е глупаво да ги слагат в сметката и само излишно натежават.
Имаш ли такъв, на който пише комбиниран. То и при мен Дауна излезе повече, ама пък гънката ти е перфектна на теб, окуражаващо си е. Може би в твоя случай и аз бих направила пренатест, а сега и на втората ФМ ще се види повече.
И аз съм на 01.04 на преглед Simple Smile. При кой док си ти и коя седмица ще бъдеш?
Ааа сега прочетох внимателно, мисле че риск за бременната е комбинирания в твоя случай, което само по себе си не е зле.

Да, това е комбинирания при мен. Но все пак бхс риска явно също е важен, защото като го казах в Марковск веднага ме записаха по-скорошна дата отколкото предложиха в началото. Ще бъда в 15та седмица на 01.04. Но не мисля да правя втори бхс, освен ако не ме посъветват да го правя от Марковск. Това, което ме притеснява е, че измерванията за ФМ ми прави лекар, който не е специалист по ФМ, затова искам където имат повече опит. По това време чакам и резултата от пренатеста.
Ти къде ще правиш амниото?

# 537
Аз ще го правя при Др. Сигридов в МЦ Св. Петка, за ФМ му имам пълно доверие, смятам че е сред най-добрите специалисти във ФМ и той ще прави и амниото. БХС като прави в коя седмица беше, че то и това има значение, да не са ти взели кръв прекалено рано? То до голяма степен и ФМ сама по себе си в по-късни седмици също ще покаже повече неща в това отношение, така че и за двете ни 01.04 ще е важна дата, дано малчовците не ни извъртят някоя шега  Wink

# 538
По размери на бебето и ПРМ 12 седмица и 6 дни. Обаче в началото вървях със седмица назад и може и да съм била 11 и няколко дни, когато чаках сърчице в 6та седмица се позабави доста и затова решиха, че съм имала късна овулация.
Дано всичко е ок на 01ви, ще очаквам да споделиш  Hug

# 539
Като проверя в сайта ми изписва трите имена,дата на раждане,датата на вземане на кръв,данните от измерванията от морфологията...и после отдолу "брой изследвания 0"...днес е 8ми ден,никакви ги няма резултатите...ама явно за Пловдив сме така

Общи условия

Активация на акаунт