Януарска мама - 2

• 51 347
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Гиги звучи като скок в растежа - ако сте на кърма давай по-често. Ако сте на АМ може би ви трябва по-висока доза или една доза повече?

# 451
Значи не сме само ние, тона ме успокоява. Макар че и нашето педи казва ме всичсо е наред..но като гледам другите как наддават...

# 452
Фрози в средата на 10тата седмица е , но като гледам как се държи не мисля , че има какво друго да е . Избързва моето човече явно . И през нощта не беше мн по различно положението при нас .Смях се много нс онова стихче дето някой беше публикувал, но вчера изживях фразата- " кърмиш , докато станеш на стафиди". Никак не ми беше смешно ..Аз пък нещо се бъгнах за капак -3 та нощ не мога да спя .

# 453
Gigi, за 8ма седмица пише, че периода може да е няколко дни до 2 седмици. Пък може и просто да ми е било криво на детето Simple Smile

Аз поднових малко дрешки на принцесата, че ни станаха малки. Simple Smile

Фрози, взе ли помпа? Пиши мнение, ако вземеш.

Днес моята бебка има име ден  Heart Eyes да ми е жива и здрава! То сега нали почти за всяко име има имен ден  Laughing

# 454
Честит имен ден на всички именници!

Днес прочетох една интересна статия и я споделям с вас:
http://m.rozali.com/semeistvo/bebe/chislata-na-bebeto.html

# 455
Здравейте на всички мами  Two Hearts! Следа всички ви още от бременността и всеки път когато ми остане време да пиша нещо се случва и ме възпрепятства . Но ето че вече реших да се включа. Изчела съм почти всички постове , но в тази тема бързо пълните страниците и трудно да наваксвам  animal037
Нашата девойка Яна се роди на 05.01.2016 при термин 12.01.2016г. Надявам се занапред да бъда по-редовна .

# 456
  • София
Утре най-вероятно ще отида за помпата и ще пиша. Аз и с ръчната вчера- днес след Сами изцедех между 20-40 мл, та явно мога да си го дохранвам и аз без да му взимам пастюризирана кърма.
Обаче днес акото му е по-миризливо, по-светло жълто и по-кашесто, не толкова пресечено. Друго бебе има ли с такова ако?
Дали е от пастюризираната кърма, повечето ядене или да му е топло-студено?

# 457
Има моето Wink на кърма е само. А той пък какъв е кривундел не е истина.и вчера и днес.  Предимно в градината висим. Яде През час, Гиги не знам кой е като стафиди. 😀

# 458
Frozy, моят бебо е със същото ако и това е нормаллната консистенция, цвят и мирис при нас. Спомням си , че и при баткото беше така,, така че го смятам за напълно нормално (и при двамата само на кърма). А сега като започнах да предлагам и двете гърди на всяко хранене и след това ги цедя и аз докарвам до около 20-30 мл и ако му ги предложа след като е цокал от шише категорично отказва, а ако е с лъжичка пак едвам пробутвам по малко, тъй че си мисля , че си хапва достатъчно. А и през другото време е спокоен, спи си или гледка, а и пълни пампперсите доволно Joy
Да вметна само , че съм много доволна от добрата класическа ръчна помпа на Авент. Миналия път си взех електрическа на Нук, но нещо не можахме да се разберем и само след два опита я подарих на приятелка и продължих с ръчната (с първото бебе направо й стопяваах лагерите  Laughing Joy)

# 459
  • София
Аз съм със същата ръчна, но ми е много досадно. Сега ще си взема Медела, уж били най-добрите, пък да видим. Най-много да отиде в олх.
На Сами до сега акото беше по-тъмно жълто, но пък имаме и жълтеница де, и може билирубина да дава допълнително жълт цвят, и по-воднисто с парченца, точно като пресечено мляко. От тази сутрин прилича повече на пюре Simple Smile Само му се вглеждам на горкото дете.
Днес нещо не искаше да заспи Сами на обяд, та излизахме в този ужасен вятър и сега си доспива като пич вътре Simple Smile

# 460
И при мен е така цока през час и аз се чувствам като стафида вече, даже го взимам при мен в леглото. Уж иначе заспива дълбоко отивам да хапна нещо и след 1 мин уаааа как усеща че ставам не знам възглавници слагах,  дрехи усеща малкото човече  Thinking няма мърдане  Crossing Arms

# 461
  • София
Ооо Лен, това и Сами го прави последната седмица - преди го приспивах и ставах, сега а мръдна и той до няколко минути е ревнал. Дано е само времено.
Даже баща му ако легне вместо мен не ни минава номерът.

# 462
Ние отдавна сме така. Само, че не винаги ми ще да лежим, а трябва да се носим. Затова ми е лесно със слинга. Днес даже пакчинки правихме. Пре деня спи само в ръцете или слинга. Всеки казва, че лошо ще я науча, но друг вариант не виждам.

Мислех си, че коликите са ни напуснали, но та си вечер нещо пак се мъчи. Влизаме в 8ма седмица, да видим как ще е.

# 463
И ние сме така отдавна, понякога изкарва малко време спокойно в шезлонга или активната гимнастика и се размрънква, помага само носене. Като го оставим и писва. През деня не спи, освен ако не е носен в нещо (ръце/слинг/количка), но за сметка на това спи с мен от полунощ до 12 някъде (с няколко паузи за памперс и кърмене в легнало положение), така че не се оплаквам Simple Smile

Относно биби и палци, нашият човек си откри палеца още в родилния дом, но откакто ми е през час на гърдата е забравил за него, просто има какво да си суче и да го прави щастлив Grinning Биберон не съм му давала, не съм привърженичка, малко на mute бутон ми приличат. А и братовчедката на майка ми до 2 годишна само с биберон, докато един ден не го хвърлила на земята и не си лапнала палеца. И до 5 годишна не могли да я отучат...та според мен трябва по-скоро да се намали нуждата от самоуспокояване на бебето, отколкото да му се дават заместители на гърда или да трябва то да открива свои. Интересна статия по въпроса на английски:

http://www.askdrsears.com/topics/parenting/discipline-behavior/b … iors/thumbsucking

Есенцията е, че нужда, която езадоволена, отшумява сама.

"Like most normal, but bothersome behaviors, if you did nothing but accept and ignore it the thumb would eventually find its way into other occupations. But if the habit persists and is harming the child’s teeth, try these tips:

1. Satiate sucking needs. Sucking satisfies the need for attachment. A need that is filled goes away; a need that is not filled stays as a habit. If you have a “sucky baby,” let her suck to her heart’s content during early infancy. Breastfeed on cue as long as possible. Let your baby suck your fingers. Allow non-nutritive sucking (sucking on an “empty” breast, finger or pacifier, collapsible bottle nipple) after the baby’s hunger is satisfied. An interesting study confirmed that babies who get their sucking needs met seldom become habitual thumbsuckers."

# 464
Аз ползвам medela swing и съм много доволна. Скъпичка е, но си заслужава, защото ми спести много мъки. Имам и ръчна на авент, но много ме болеше с нея и затова я смених.

Общи условия

Активация на акаунт