Януарска мама - 2

• 51 331
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, прочетете за бебешката стачка. Това едно, второто, бебето ако не е гладно, а вие го насилвате да суче, може да си създадете проблеми и да нямате бебешка стачка пак към нея можете да отидете.
Аз бях решила преди някакво време, че сме в такава, но ме светнаха, че тя се явява след около третия месец, когато сукането вече не е рефлекс.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 03:30 от Frozy

# 571
  • USA
здравейте,
и аз мисля,че кърмата ми намалява.Някак си чувствам гърдите си празни......не знам дали си внушавам или действително е така.Като чета, не съм единствената.Иначе досега качваме много добре.Теа като заспи към 8-9 и прави пауза до 2,после яде в 5 и след това към 7.30-8 сутринта.Напоследък и тя е по-нервна през деня и прави само едно продължително спане през деня от 3 часа,останалото време сам придремва по  20-30 мин.

# 572
Здравейте Simple Smile От снощи имам странен проблем и моля за съвет - бебчо суче малко и после почва да разпъва зърното и гърдата на ластик, сменям с другата, от нея си хапва, но към края пак започва същото. Много е болезнено и се страхувам, че така като суче по-кратко ще ми намалее кърмата.

# 573
Козичка и на мен ми го е правил този номер .и сега го прави по някога ако не е гладен . Аз се изпомпвах в такива моменти . Не много , около 80-100 мл изпомпвах останалото го оставях, защото незнаей кога ще поиска да яде пак , а и горе долу толкова изяждаше на хранене .при нас това поведение си отшумя само .

# 574
  • София
Леле Гиги, цедиш само 80-100, а аз 20-40 максимум след Сами.
Аз си мисля, че и нямам повече от 80-100 в двете гърди, но и никога не съм цедила преди него и толкова много.
Според консултантката нуждите на кърмачето от втория до петия месец са средно 90 мл при над 8 хранения.

# 575
Teddy_Bear4eto, добре дошла и моят бебок е роден на 01.01. Къде си раждала?
[/quote

Привет,  в майчин дом София раждах.

# 576
Само аз ли не се цедя изобщо? Цеденето ми е ужасно травмиращо и физически и психически. Не стига че гърдите и без друго често ме болят от дребния, ако тръгна и да се цедя не знам как после ще му дам да суче. А колкото пъти съм пробвала да цедя след него, нищо не съм изкарвала, само капки. Мислех си, че ако наддава това че след него не изкарва помпата не е проблем, защото съм произвела каквото му трябва и той си го е изцокал.. И сега като го пия този сминдух пак не се цедя, давам му на поискване, мисля си че така гърдите ми ще започнат да си произвеждат за неговите нужди точно... вече се чудя дали не бъркам нещо  newsm78

# 577
  • Бургас
Аз започнах пак да цедя след кърмене. Иначе снощи яде последно в 21, събуди се в 3. После кърмих в 6, 9, 11 за сега толкова. След него изкарах около 50 мл. до момента, ще ги давам сигурно следобед. Чакам да спре да вали и да тичам до Била за сок от ябълки.

# 578
  • София
Щом наддава добре нямате проблеми, не е нужно да цедиш Simple Smile
Аз го правя за да дохранвам и за да стимулирам, но нещо този път не ми действа така цеденето. А и цедя сутрин до ранния следобед. Почти на два месеца сме 4 кг.

# 579
Аз също не цедя. Калоян суче само по 5-7 мин. Помпата я ползвам само когато усетя бучка. С масаж и помпайки я разкарвам и до там.

# 580
Какъв е този сок от ябълка? Ябълка на плод не върши ли работа? Пък и този сок в кутия колко ли % екстракт има? Аз засега разчитам на чай, компот и вода. Отделно сминдух, орехи, овесени ядки. Но и аз цедя много малко, 100 мл наведнъж не мога и да сънувам. Най-голямо количество цедя посред нощ, но най-много 70 мл.

Това дневно будуване, кога ли ще се оправи? Преди обяд час и половина бяхме на гърди дремейки, за да поспи около 30-40 мин  Outta Joint

# 581
  • София
Диди, в лошото време, когато не можем да излезем се приспиваме на възглавницата за кърмене - посуче, заспива и не го местя, той си спи пред мен на възглавницата - поспива около час и се буди довално бебе.
Не ми се ляга с него да го приспивам за всеки сън. Сега в два вече си се приспиваме двамата на леглото и се случва и аз да дремна с него.

# 582
  • sofia
Аз също не цедя. Кърмя от двете гърди на всяко хранене. Суче по около 15 мин на гърда , но само първите 5 мин. активно.  Засега наддава добре, спокойна е и пълни памперса доволно. Надявам се, че кърмата е достатъчно   Simple Smile

Имам въпрос : ползвате ли слинг? Много съм се замислила да взема, мерак ми е да си я нося Grinning, но незнам дали е удобно.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 14:26 от небесносиня

# 583
  • Русе
И аз не цедя. Докато бях с много висока температура и не кърмих 2 хранения, поизцедих малко, защото гърдите ми бяха на камък. Иначе една вечер пробвах да цедя, че Ева не пожела да суче,то не бе рев и дърпане, но не успях с цедене почти нищо да изкарам.  От време на време вечер има такива изблици и започнах да я дохранвам тогава с АМ /не повече от 1 хранене на ден такова има/. Tired Иначе през останалото време си суче, наддава си добре.
Килограми имам да свалям още 4 до поставената цел. 6 ако искам да стана както преди да забременея, но ми казват, че съм била прекалено слаба тогава. Искаше ми се да започна да ям на режим с по 5 хранения, но с Ева понякога не идва ред за мен да ям. Преди 2 год. така бях свалила 10 кг., а и се хранех здравословно без да гладувам, което е идеално в момента докато кърмя.

# 584
  • София
И аз не се цедя - бях се амбицирала преди месец, за да имам запаси. Изцедих няколко дози и дотам - досадно ми е.  Crazy А и гърдите ми вече са меки и нямам течове, така че нямам и нужда.

Имам въпрос : ползвате ли слинг? Много съм се замислила да взема, мерак ми е да си я нося Grinning, но незнам дали е удобно.

Аз ползвам слинг - сложих Сами за пръв път, когато беше на около 2 седмици. Удобно ни е - за кратка разходка в квартала, да ида до магазина, въобще за всякакви ситуации, в които не ми се бута количка... В къщи също го слагам, когато е по-нервен и иска на ръце, а аз искам да са ми свобони ръцете. Имам еластичен слинг, който е най-подходящ за малки бебета. Скоро ще си взема и ергономична раница.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт