Януарска мама - 2

• 51 642
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, да се запиша и аз в новата тема.
Евата нещо тука два дни не иска да яде, яде малко и се дърпа не иска после да засуче пак, опъва се като струна и почва да хленчи.Тегля я с 300 зора по 90 изяжда и седи гладна без да плаче повече от 3 часа, дано и се върне апетита, че и кърмата ми намаля пак, вече ми писна .Вечер спи от 8-9 до към 2,3, 4 различно, ако стане в 2 после яде към 6, после към 10, ако стане в 4 после яде към 7, и в 11.
И аз поднових пиенето на сминдуха, че дали заради паузите вечер, нали ви казвам намаля ми .
И ние сме на здраве, само че не бебешкото кремче а обикновеното, даже сега в лидъл беше намалено, памперси ползваме зелен на памперс и пуфис, каквото има на промо, или от турските.
Имаме много крустички по главата, направо и стана като напукана почва хахахах, надявам се да се махнат.
Хъркането в носа си го имаме и продължава, вече не обръщам внимание, капя разтвор и смуча и това е.

# 91
Zuzka, тази помпа да не е на Бертони?

# 92
Да на бертони е, чак сега погледнах че има надпис  Rolling Eyes

# 93
  • София
Аз ползвах на авент ръчната, но най-добрата стимулация я прави бебето. Помпата обаче спасява при втърдени гърди, които бебето не иска да суче.
Ние сме в комбинация пуфис и бепантен за дупето и биодерма за баня и мазане на тялото - с такава бяха започнали в родилното, а и пуфиса-е от там.
Самии не съм го мерила по колко яде, но той през деня е на около два часа режим, като ми спи само между 2-4. Явно и за това през нощта е по-поспалив.
П.п Мамите на момчета - от кога се учи едно момченце да пишка без памперс и как се учи?

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 08:02 от Frozy

# 94
Добро утро момичета  Laughing
Ивелина и аз така със сополите, слагам,  дърпам с помпата и това е. При вас може от запушеното нослето. Мишо мин аи той през това дърпане. Сега суче по 5-7 мин, ако е повече после повръща. През деня си е на 2 часа плътно през нощта на повече. Забелязах че ако следобед спи в количката повече от необходимото Т.е. Над 3 часа- след това през нощта се събужда на къси интервали.
Обръщам се към тези които имат - слингове, кърпи.... Мин седмица бяхме в Магазин и пробвах: кърпа - най удобна ми се видя за носене, обаче колко може да издържи бебето със свити крачета? То все едно право седи. И тоя шал все пак някак си се изхлузва.  Ерго раницата / мандука/ и стоките - пък не можем да ги облечем с космонавта? Еми само за в къщи май струва доста пари. И пак крачетата му сгънати. Т.е цялата тежина отива в тях. Въобще използвате ли ги тези неща за на вън и как?  Аз не съм дебела, нито бебето. Ама... Няма шанс да се нацъкаме и двамата. А много ме боли ръката и не мога да го нося. Дайте мнения моля  Praynig
Да добавя - козметика на Велева, преси на Мустела. Комплект - на Чико, пазя си всичко. Помпа - ръчна на Агент, аз съм и свикнала. Но ако трябваше сега да си купя щеше да в автоматичната на Медела или на Авент.

# 95
Мартинела то това е странното,че като спи и яде диша спокойно.
Забравих да кажа ,че ние я къпем когато сварим,на обед ,вечер,през ден,през два.
И да добавя мн оплешивя тва нащо хаха отстрани няма вече коса.

# 96
  • София
Ние си имаме коса, но е с различна дължина  Sunglasses
Вчера ми неправи впечатление, че Сами вече обръща не само тялото си, но и главата Simple Smile
На 40тия ден ходихте ли на църква?

# 97
  • Русе
Frozy, моят син беше на година и нещо, когато започнах да го слагам на гърне. Не казваше обаче, кога му се ходи и продължи да си носи памперс. Като навърши 2 г., той е пролетно бебе и като се затопли времето започнах да го оставям и без памперс. Постоянно го  питах ходи ли му се, понякога го слагах профилактично. Свалихме дневния памперс за 2-3 седмици. Нощния ни отне повече време защото той не се будеше, но до есента махнахме и него. В началото преди да започне сам да се усеща вечер, че му се пишка преди лягане ограничавах течностите. Като стана на 3 и нещо баща му му показа как да пишка прав в тоалетната и все по-рядко ползваше гърнето. Купихме му и седалка и така постепенно се научи. При някой деца процеса е по-бавен при други обратно. Водиш се по детето. Peace

martinelaa, аз след много чудене си купих ерго раница /Боба/. За сега 1 път съм излизала с нея навън. Удобно ми беше доста. Беба веднага заспа. Аз си я взех за навън, за да ми е по-лесно да излизам с баткото. Слагах Ева с космонавта в нея, коланите й се отпускат. Ако си от София, може да минеш в магазина на Рошавото и да пробваш.

# 98
Мартинела то това е странното,че като спи и яде диша спокойно.
Забравих да кажа ,че ние я къпем когато сварим,на обед ,вечер,през ден,през два.
И да добавя мн оплешивя тва нащо хаха отстрани няма вече коса.
Да и мишо е така, предимно през нощта и сутрин се чува как хърка, Т.е. Има нещо в нослето. Бебетата си сменят количката, Мишо отгоре си я смени Wink

# 99
martinelaa, ние количката я ползвахме само първите няколко пъти, от 2 седмици почти всеки ден сме на разходка с ергораничка Simple Smile Мятам го вътре и забравям, че съм с него - с количка е голяма мъка за мен, много намалява мобилността. Бебето заспива само докато го пъхнем в раницата и не се събужда 2-3 часа, понякога си доспива и после. Аз взех раница на Ергобейби за 90 лв. от olx, като нова дойде, а иначе е колкото Бобата като цена от производител, принципно и аз си бях набелязала една Боба, но после реших да рискувам с Ергото и съм доволна, макар че нямам база за сравнение. Та понеже имаме късмета зимата да е топла, космонавтчето ни не е особено обемно, отделно приставката за новородени на Ергото е един дебел чувал...така че имам чувството, че по-скоро спарвам бебчо, отколкото да се притеснявам, че му е студено, особено както са се заредили прекрасни слънчеви дни с 20 градуса Simple Smile А за това дали му е удобно на бебето - ами най-блажено спи в раничка Simple Smile Тук са обяснили защо:

http://blog.roshavo.com/%D0%BA%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D1%83%D1%80%D1% … 0%B5%D0%B1%D0%B5/

Ние твърдо установяваме режим на 4 часа да се будим през нощта и да спим докогато и мама спи Grinning

# 100
  • Бургас
Марти днес се събуди с люспи по бузите, брадичката, носа и  едното ухо. Бели се като немски турист в Слънчев бряг. Пъпките ги няма, останали са само червени петна, които се лющят и кожата му е станала една суха. Мажа като луда от сутринта. При докторката ще е лудница днес след почивните дни, а и не ми се иска да стоим с болните в един тесен коридор. Ще изчакам до утре и ако няма подобрение ще го водя. Да сте имали подобен проблем, че да ме успокоите?

# 101
tanya_79, идентична ситуация, с разликата, че не съм мазала нищо - първо се събуди с акне, може би 7-10 дни беше с него, не знам вече, после то изчезна и започна да се лющи по същия начин - лице, уши, глава и вратле, само с физиологичен разтвор съм го чистила, сега люспите са почти изчезнали. Сподели все пак какво ви е казал педиатърът Simple Smile

# 102
  • София
Ох, Боже! Според доцентката имаме кърмаческа жълтеница и не трябва да се кърмим пет дни за да ни мине... Еми не искам да спирам кърменено, тамън го докарахме до където трябва. Някой от вас да е имал подобен проблем?
Утре ни излизат кръвните изследвания и ще ни кажат това ли ни е окончателно диагнозата и лечението.

# 103
И ние бяхме така с люспи. Мажех ситрин и вечер с Биодерма крем. В никакъв случай не ги бели насила. Минаха за няколко дни или седмица. Сега зад ушенцата има още малко люспички. Даже е леко подсечено едното. Продължавам да мажа, но вече само сутрин.

# 104
Фрози, какво е кърмаческа жълтеница? Дано не се наложи спирането.  Confused

Имам чувството, че все по-малко кърма имам, въпреки всичките хапове, чайове, бита. Вече си мисля, че че или имаш или нямаш кърма.  Sad полза от нищо ми се струва няма.

Ще пробвам нан комфорт да видим ще намалят ли коликите. Снощи в 2 часа се успокоявахме със сешоара.

А аз съм гроги, дано поспи, да поспя и аз. На вас помагат ли ви баби или други помощници? Аз съм основно сама и трябва да се примиря, че не мога да смогна да чистя и готвя. Страшно съм уморена.

Днес много духа и няма да излизаме, пък и се надявам да поспя  Tired

Общи условия

Активация на акаунт