Януарска мама - 2

• 51 324
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ох, аз купешко кисело мляко с овесени ядки закусвам всеки ден, ама пусто като пропусна ден-два да се отбия в тоалетната и става белята Sad
Ще търся домашно и киви, ама междувременно си направих домашна клизма. Помага ама не си е работа.
Пърпулетка може би минахте скока в растежа и за това бяха драмите предните дни. Виж дали освен пълните памперси, няма да се успокоѝ и детето тези дни.
Нашият иска да си ляга в осем, а ние до тогава не можем да смогнем с ядане, къпане и докато стигнем до леглото е един рев, рев.
Аз се замислям за някакви упражнения у дома с лека тежект - бебе Simple Smile

# 601
Фрози,сиропчето лактулоза дали не става,прочети в нета,аз мисля че става

# 602
  • Варна
Лактулозата става за кърмачки, да, най-много и детето да се разпише. Трябва само дозата да се прецени може би. Rolling Eyes Знам, че някои момичета пият, за да помогнат на бебчетата.
Аз не се цедя, освен в началото, докато се регулира лактацията. Борко и без това ми виси по гърдите нон-стоп. Пък и ми е супер досадно. Tired
Оф, цял следобед е нервен, само на гърда се успокоява. Досега пак вися да цока. Ползва ме за залъгалка. Бибата я плюе, чак му се подвига. Май пак ще спим на калъп. Tired

# 603
Мамите, които ползват Лефакс - да сте се усъмнили , че от повече от 1 доза бебето спи повече ?ние днес по грешка дадохме 2 пъти и много заспал ми се вижда . И преди съм се усъмнявала...

# 604
Ами Гиги - не съм забелязала. Освен един път не дадох цял ден- и ми скъса нервите после. Искате ли към данните на първа страница да напишем от кой град сме. Да можем да си правим срещи. Е аз мига само лятото, но все пак за другите.  Пурплетка и аз понякога си мисля че не му стига кърмата,за да иска да яде на 1,30 без периода на кърмене. И вероятно е така. Защото баткото беше на Ам през деня и се бъдеще на 3-4 часа да яде. И нямаше такива истерии.  А това дребното сега - прави цирк преди ядене, ако до 2 -3 мин.не съм му дала. Решила съм да извадя запасите и да дохраня за ден, два след кърмене с поне 30-40 мл.Ей на тази вечер в магазина - като почна и едвам в бързината завързан една лазаня за вечеря. Да понрънкам - баткото казва че сме нямали контакт. Т.е казва че не си играем, заради бебето. Стана ми мъчно, обаче сме сами и няма кой да помогне. Не ми се плаща на бейбиситър. Прави доста неща на пък. Някоя мама с по голямо дете как решава тоя проблем?

# 605
Моят син след ваксинацията преди десетина дни взе да реве повече, понякога с часове е нервен и неутешим. Сега караме 10та седмица, много е пораснал и променен  Heart Eyes
Все още си спи по десетина часа през нощта, не знам как не огладнява това дете. Ние сме предимно на АМ, много малко кърма имам. Започнах да му давам по 170, но не всеки път изпива всичко, всеки ден различно. Изпива между 650 и 850 мл на ден.
Претоплих го вече два пъти, за 3 дни. Мисля че е от чувалчето през нощта, аз го завивам и с одеало... И сега главата му е в пъпки, много ми е гузно.
Аз имам ергономична раница и е удобна, но за навън като той е в ескимосче и аз с палто есенно-зимно ни става толкова топло че от мен тече вода след това, та ще чакам да се постопли времето, за да го ползвам по-често или ще излизам само за малко. А в количката му е супер и спи много добре, но на мен ми трябва придружител защото пътищата тук са ужасни, има гора наблизо и там е хубаво за разходка, но така се друса цялата количка и бебе, че не ми се ще.
Аз с килограмите съм зле, мисля че са 10 от теглото отпреди, макар че аз нямах кантар и са ме мерили като бях бременна от месец и половина, а тогава много повръщах и бях отслабнала много, но пък много се харесвах как изглеждах. Crazy
Сега съм влязла в някаква рутина, спортува ми се, искам да си продължа с някои занимания отпреди бременноста, но ме мързи.
Ей сега бебо си заспа сам в креватчето след около час гледане на играчките които висят и също лампата, която много обича  Hug

# 606
  • София
Мамите, които ползват Лефакс - да сте се усъмнили , че от повече от 1 доза бебето спи повече ?ние днес по грешка дадохме 2 пъти и много заспал ми се вижда . И преди съм се усъмнявала...
уви, такъв ефект няма при Филип. Това дете много малко спи Tired

# 607
Добро утро и Честит Празник, мами!

И ние сме в десета седмица и ми се струва пораснал нашият Матей. Кажете доволни ли сте от този Лефакс. Ние все още даваме Еспумизана, но  само при нужда. В АМ слагам сутрин и вечер по веднъж линекс и довършвам едно шишенце Био-Амика. Вчера беше по-спокоен за пръв път. В часа за мрънкане около 17.00ч-19.00 мрънка много малко. Харесва си все повече въртящите и люлеещи забавления, е не може дълго да си задържи вниманието, но все пак.
Усмихва се, по-често  и издава звуци.
Обаче това пънене, от което вечно се оплаквам нощем не спира. Вчера го бяхте коментирали пак. Лекарката на консултацията се усмихна и каза, че до 4-ти месец ще отмине, ама то е ужасно. Дали ги боли нещо. Снощи пу-пу заспа в 19.30 и спа до 02.00, разбута се нещо и скочих да му правя храна. Като се върнах пак беше задрямал, но реших да го преобуя, оказа се наакан и му дадох и да хапне, че бяха минали 6 часа, дали да го будя друг път? Ама да стои мръсен и гладен, знам ли.
После заспа в 03.00 ч  и до 05.00 си спа, но от 05-06.00 не спря да пъне и да се мъчи.
Вие какво правите по този въпрос и какво ви казват лекарите?

И аз искам да почвам спорт. Имам крос-тренажор.
Казвала съм го и преди, заради ГД през бременността пазех нисковъглехидратна диета, с която се старая да продължавам и днес съм -7, от преди да забременея. А, през брем качих само 5.

# 608
  • София

Цитат
Някоя мама с по голямо дете как решава тоя проблем?

Мартинела, никак. Старая се колкото мога, но не се получава. Габи все чува "след малко". Почакай да преоблека бебето, почакай да го нахраня и т.н. И аз се чувсвам много гузно, но си повтарям, че остава още малко, а после трите ще си играем много. Тя през деня е на градина, защото с двете ми е адски трудно. Вечер таткото поема бебето, а аз си поигравам с нея, но лошото е, че бебето като се разреве само аз се оправям с него. ММ хич няма търпение, пък и Зори обикновено иска да цока и да я гушкам на леглото, за да спи.

# 609
Lolr, ние сме по същият начин, само дето заспа в 20:30. Сутринта пак бяха напъни и чудо и се изака. Не съм питала педито, но то си е коремчето. А казват, че коликите са до 3 месец (не дай Боже повече). Давам еспумизан и съм доволна, че поне няма рев, само мрънкане от време на време. Сега основно реве като е гладна или й се спи.

Относно килограмите и аз заради ГД диабет свалих 10 кг, след болницата още 10 кг. Но дали заради дългото ограничение или от кърменето такъв глад ми се е отворил, особено за сладко, че съм качила май 5 кг набързо  Embarassed а през бременността ми беше толкова лесно, нищо ме ме е съблазнявало. Трябва да се вкарвам в пътя и да спирам салдкото.

# 610
Честит празник момичета,Честит имен ден на двете Еви,да са ни живи и здрави малките бонбонки.

# 611
Did_i, моят не ака след тези напъни. Ака си по друго време. Някой път на 2 дни. Но не ни промениха съотношението на млеката. Вие на какво сте и по колко пъти акате?
Иначе е добричък и днес Матейчо, и ме остави да пооправя къщата, че ще идват мама, със сестра ми и племенничето. Няма как да ми помогнат те, че едната има болежки, а другата е много уморена. И аз- сам воинът е воин. Мъча се често с това чистене, ама не искам с детето тоя прах.

Честит Празник на Евите и семействата им.

# 612
  • Русе
ivkelina, честит имен ден и на вашата Ева! Живи и здрави да са ни! Heart Eyes
Доста е трудно, когато децата са 2. Ние уж се стараем когато единия обръща внимание на Ева, други да е при баткото, но признавам не винаги се получава. И на мен ми е много гузно, но няма как.  Tired През уикендите  мъжът ми гледа максимално да се занимава с него, когато не е при някоя баба.

# 613
lolr, ние сме на НАН комфортис. Но не сме само на АМ. Ака редовно, понякога и по 2-3 пъти. Рядко прескача ден.

Винаги ли сутрин давате витамин Д? Аз си забравям и често го давам в 9 примерно. Дали има значение?

# 614
Ние му даваме вит Д във вид на Лактакеър бейби и го даваме преди банята вечер, защото тогава сме двамата с мъж ми и ми е по-лесно да му го накапя в устата. Сутрин ли трябва да се дава вит Д? Пидиатърът нищо не ни каза и на кутията не пише нито кога през деня нито дали преди или длед хранене  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт