Януарска мама - 2

• 51 322
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Честит имен ден на именичките!
Сами в неделя става на два месеца, а вече са заглежда в играчки и им гука. Не посяга към тях, но им се радва. Дали ни е време да го слагам в активната гимнастика или от три месечна възраст?
Кой кога ви предписа витамин Д? На нас нито него нито К са ни предписвали.

# 616
  • София
lolr, ние сме на НАН комфортис. Но не сме само на АМ. Ака редовно, понякога и по 2-3 пъти. Рядко прескача ден.

Винаги ли сутрин давате витамин Д? Аз си забравям и често го давам в 9 примерно. Дали има значение?
винаги го давам сутрин, но не би трябвало да има значение кога. Все пак не е АБ, че да се приема по схема.

# 617
Здравейте Януарски мами   Simple Smile. Приемате ли нови членове? Моята Дарина се роди на 08.01.2016 - 4690 гр., 54 см. Термина ми беше на 30.12.2015, но беба реши да се забави. Роди се нормално. Второ дете ми е. Имам батко, който другия месец става на 5 години. Малката е само на кърма на поискване, спокойна е и плаче само като и се доспи. Коликите ни се повлияват успешно от Инфакол, който мисля скоро да спирам, защото май съвсем са изчезнали. Единствения ми проблем с нея е приспиването, но така беше и баткото и съм свикнала. Щеше ми се да може да заспива сама, но уви и този път не ми се падна такова бебе. През нощта спи при нас и горе-долу се наспиваме.

# 618
Добро утро и Честит Празник, мами!

И ние сме в десета седмица и ми се струва пораснал нашият Матей. Кажете доволни ли сте от този Лефакс. Ние все още даваме Еспумизана, но  само при нужда. В АМ слагам сутрин и вечер по веднъж линекс и довършвам едно шишенце Био-Амика. Вчера беше по-спокоен за пръв път. В часа за мрънкане около 17.00ч-19.00 мрънка много малко. Харесва си все повече въртящите и люлеещи забавления, е не може дълго да си задържи вниманието, но все пак.
Усмихва се, по-често  и издава звуци.
Обаче това пънене, от което вечно се оплаквам нощем не спира. Вчера го бяхте коментирали пак. Лекарката на консултацията се усмихна и каза, че до 4-ти месец ще отмине, ама то е ужасно. Дали ги боли нещо. Снощи пу-пу заспа в 19.30 и спа до 02.00, разбута се нещо и скочих да му правя храна. Като се върнах пак беше задрямал, но реших да го преобуя, оказа се наакан и му дадох и да хапне, че бяха минали 6 часа, дали да го будя друг път? Ама да стои мръсен и гладен, знам ли.
После заспа в 03.00 ч  и до 05.00 си спа, но от 05-06.00 не спря да пъне и да се мъчи.
Вие какво правите по този въпрос и какво ви казват лекарите?

И аз искам да почвам спорт. Имам крос-тренажор.
Казвала съм го и преди, заради ГД през бременността пазех нисковъглехидратна диета, с която се старая да продължавам и днес съм -7, от преди да забременея. А, през брем качих само 5.
Дай примери какво не ядеш,моля Wink

# 619
Frozy, педиатъра ни предписа по 2 капки витамин Д сутрин. Но в 6 забравям, още съм сънена Simple Smile и аз не мисля да е проблем. За гимнастиката - слагам я от 2 седмици и вече се заглежда и им се смее на играчките, но не посяга още.

Ох, да пеква вече слънце, че свикнах да излизаме, а днес ми се вижда студено, макар и 10 градуса да е, но и ще вали. Вие излизате ли в това време?

Честито на именичките!

Добре дошла, Ваня! Голямо момиче си родила. Simple Smile моята Дарина беше дребосъче 3100:)

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 13:48 от did_i

# 620
Martinela, ям хляб без брашно, ограничени ориз и картофи. Без бяла захар. То добре, че не си падам по сладкото. Дори и плодовете бях ограничила, но това заради ГД. Всичко друго ям. Диета за диабетици, това е.

Ние всяка сутрин приемаме също Витамин Д по 2 капки, понякога без да искам падат 3, ама щото той се върти много и се мажем.

И на мен ми омръзна да чакам тая пролет-истинска. Въпреки, че все повтарям, че намазахме със зима януарските мами.

# 621
lolr, взимай Лефакс да помогне на бебчо! Давах по 2 впръсквания преди всяко хранене- някой казват, че е много, но на самата опаковка пише, че не може да се предозира. А не можех да го слушам как страда.

Моя сладур така се напъваше по цяла нощ. Започнахме Лефакс и след около седмица вече спря да се напъва. Вече сме на трета опаковка и съм много доволна- коликите доста намаляха, да не кажа, че почти изчезнаха.

# 622
Дивчо, само в Германия ли го има този Лефакс? Или и от тук може да се намери?

# 623
За съжаление в българската аптечна мрежа го няма.
Аз исках да го поръчам в аптеката, но не могат да ми го доставят.
Имам леля в Германия, но тя отказа да го изпраща по DHL, искаше с пощата ( а аз не можех да чакам 20 дни да дойде) и така тактично ме отказа от услугите си  Laughing

Аз лично го поръчвам от един немски сайт: https://www.versandapo.de/en/9198/2563865/Lefax-Pump-Liquid-Susp … p;stamp=362760218 - като поръчаш 2 опаковки не плащаш доставка. До 3 дни е доставен до вратата ти  Peace
Виждала съм, че има обяви и в Olx и bazar, но аз лично не се престраших да поръчам- не знам как е съхраняван.  Rolling Eyes

Стиснати палчета от мен да помогне на Матейчо да е по- спокоен.  Hug bouquet

# 624
  • Варна
Ох, момичета, май си вкарах автогол вчера с един портокал. Борката заспа в 7:30 тази сутрин. От вчера следобед беше неспокоен, мрънкаше, заспива на гърдата и се събужда след макс. 20 мин, но в повечето случаи 2-3мин. И така до тази сутрин. Цяла нощ се мъчихме. Ни в кошарата, ни в леглото... Биба не иска. Унася се на гърдата и след малко пак започва да хленчи, да се напъва, да пръцка. Накрая вече и цица не щеше, дърпа, ядосва се.... Ужас! От 7:30 се е събудил само веднъж да яде и пак заспа. Дано се е свършило вече, че едва гледам днес.
Аз с килограмите съм зле. Свалих 9, откакто съм се прибрала от болницата, но вече спрях да свалям. Имам още 6 от бременността и 20тина отпреди това. Реших да започна импровизирана 90дневна като заменя плодовия с втори белтъчен. Идеята ми е да вкарам някакъв режим, да огранича безразборното ядене на сладко, да пия повече вода и в никакъв случай да не гладувам. Досега сладкото не ми пречеше да свалям, но вече явно не става. Та от вчера почнах, но с този портокал яко се подредих. Повече цитрус няма да помириша, докато кърмя.  Crossing Arms
Вит. Д давам по 2 капки сутрин по инструкция на личната. Понякога пропускам. И преди съм писала, че Вит. Д се изписва според състоянието на фонтанелата, наддаването на детето и т.н. Т.е. дете с малка фонтанела, което не наддава много може да няма нужда от Вит. Д. Peace
Тук времето е ужасно. Последно излизахме в понеделник, оттогава почти постоянно вали. Confused
Все забравям да поздравя новите момичета. Добре дошли! bouquet
Честито на именичките! Да са ви живи и здрави! bouquet

# 625
  • София
   Честит имен ден на всички празнуващи днес!!
   Аз вече едвам гледам. Това моето цял ден реве. Да е спало 1 час и то разпокъсано. Вкъщи не ще и не ще. Сутрина излизах да пазарувам, но е много студено. И сега се чудя да се ядосвам ли вкъщи с нея или да се обличаме здраво и двете и да излизаме. Така и така трябва да взимам каката след малко.

# 626
Пу-пу, тези дни сме спокойни, поспиваме макар за кратко през деня, даже и аз дремнах час. Дали и аз няма да си вкарам автогол ще видим. Пия кафе и наблюдавам. Отделно взех да пия сок от кисело зеле. Бяха ми го казали още за коликите, че бил особено полезен и пълен с минерали и витамини. Тогава не посмях, но сега пробвам. Само да не си разбираме спокойствието. Фрози, пише че е полезен за чревната флора и запек. Един куп суоерлативи пише.

За цедене говорихте   Tired досада или не, при мен се налага.  ooooh! ето време е пак.

lolr, защо даваш капките при нужда? Аз давам ба всяко хранене и пръцка значително спокойно. Само сутрешните часове попъшква, но не като преди.

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 16:19 от did_i

# 627
  • Бургас
Честит имен ден на всички празнуващи!
Аз се преборих с намалялата кърма. От днес вече всичко е наред. Дребен е спокоен и хапва на 4 часа. Още цедя, но не на всяко хранене.
Витамин Д давам по схема. Ортопедът каза, че му е много мека главата и ще давам до края на месеца по 4 капки, другия месец по 3, след това минава на 2. Каза че се дават сутрин на гладно, е пропускам в 4 сутринта и давам на следващото хранене.
От Лефакса не е ставал поспалив. И аз в началото давах по две дози на всяко хранене. Спрях го от 4-5 дни и спря да се гърчи и пръцка толкова. Купих Еспумизан да давам при нужда, до момента съм дала 3 пъти, май действа по-добре.
Кате, и аз се бях докарала така с една мандарина, рева горкото, мъчи се. Оттогава цитруси не близвам.
И моята кака вчера плака, че не и обръщам внимание. Преди съм играела с нея, сега не ми остава време, не спим вече заедно и не я гушкам за приспиване. Говорили сме хиляди пъти по въпроса и преди и след като родих, но явно си имат моменти, в които им избива. Чувствам се смотана майка, но просто не знам какво да направя.

# 628
  • София
Моето зеле може би вече е на разваляне, като нищо една чаша би оправила нещата, не съм се сетила. Мерси, Диди!
Кате, не мисля, че е от портокала - на него му трябват 4 часа да мине през храносмилателния ти тракт и още докато стигне нещо през кръвта до кърмата и докато стигне до бебето и неговия стомах... връзка между наша храна и колики трябва да е повече от няколко часа. От ам-то коликите се появяваха при Сами два часа след приема на ам, и минаваха за 4-6, когато вече се изакаше.
Момичета, разгледайте статиите в сайта на Подкрепа за кърмене - има и такава за спорта, диетите и кърменето.
Сега се приспиваме, да видем ще дремне ли час. Нощес бодува и сука от 12:30 до 2:30, та следващото кърмене отиде за четири, вместо в три и днес заспа на обяд в един, вместо в два.
Аз днес не цедих и гърдите ми май са по-пълни. Не знам, защо като цедих тези дни и не се пълнеха добре?

# 629
  • Варна
Frozy, той по принцип следобед си е по-неспокоен, но за през нощта друго обяснение нямам. Пък може и нещо друго да е било. Ще видим довечера как ще е. Дано не се повтори, че съвсем ще давам на заето. Поне биба да смучеше... Ползва ме за залъгалка и ми идва в повече. Безсънието ми е противопоказно, ставам зла. Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт