По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 5

• 47 302
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
И аз наистина имам дискова херния и ошипяване, та няма да е лъжа ако реша да направя каквото казваш, Герда Mr. Green
Дано и аз получа от лечението на Шакира Laughing

П.п. Спирам и аз да търся бактерии и да търся значението на това, че имало левкоцити. Щом не им обръщат внимание значи не са важни Crossing Arms

# 661
Реално погледнато, завишени левкоцити могат да се изолират и при кариес или пулпит.

# 662
Моите левкоцити се оказаха от прости гъби. А аз какви филми си бях вкарала... ooooh!
И аз се спирам вече да мисля само за инфекции.

# 663
Аз бях маниак на тема бактерии и гъби още преди да започна опитите за бебе. Док като ме видеше пред кабинета и се смееше. Много пъти ми каза че имам проблеми заради маниата ми. Постоянно търсех какво ми има и понеже не всеки път ми даваше решение, дори си правех промивки на своя глава Embarassed  По някое време го преодолях.
Герда яж много кисело мляко, ако нямаш някаква непоносимост. Аз си го правя сама за да знам че няма нишесте.

# 664
По темата за споделянето с шефа и екипа или не.
Аз споделих с прекия си ръководител още преди да предприема каквото и да било, тъй като мислех, че казусът ми е отчайващ и едва ли ще има изгледи в която и да е клиника.
Впоследствие прочетох много от темите, не е чак толкова отчайващо!
Надчвам се да има разбиране, след като и шефката е минала по този път, каза, че няма да има проблем.
В краен случай, ако не се окаже така, ще редувам болнични, с болнични от ЛКК, с отпуски, с неплатени.....
Но НЯМА да напусна. Това, че някой вече с по 1-2 деца, порастнали, се е почусттвал зле от това, че аз сега искам да имам деца, не е мой проблем. Да клюкарят и да интриганстват колкото си искат, не ме интересува.
Ако не знаят хората за какво отсъстваш според мен  е много по-зле, отколкото да знаят.
Е, тогава вече клюките придобиват гигантски размери. Peace

# 665
Още малко по темата.
Ако стане от първия опит (което, видно от темите, които прочетох е почти илюзорно), хубаво, може за 5-6 мес. да кажеш, че си на някакво друго лечение/процедури.
Но ако не стане от първия път и трябват още 1-2-3-5-7- ... опита какво вече можеш да казваш като оправдание за закъсненията/излизанията от работа/болничните/неплатените отпуски... и т.н.
Единственият вариянт според мен е да имаш свестен шеф и свестни колеги.
Друг е въпросът как колежките с по 1-2-3 естествени бременности ще се чудят и маят какво е това ,,безплодие'', без да разбират абосолютно нищо и едва ли не ще си мислят, че ти си виновна (пушиш, пиеш, дебела си, не спортуваш, не правиш достатъчно секс с мъжа ти................. и т.н.) и това ще е основна тема през обедната почивка. НО това е неминуемо! Трябва да се примирим с него. Българите сме си такива по манталитет, това си е факт и не трябва да ни притеснява!! Peace
Аз лично вече разпространих новината пред пряката ми шефка и пред 2-3 видни клюкарки, сигурна съм, че до дни всички ще знаят.
Не ме интересува, най-важното е да си имам дете, колко ще е успешно лечението е друг въпрос, но трябва да се опита!! Peace

# 666
Неси, пожелавам ти да успееш бързо. Когато има причина - има шанс тя да се реши и опитът да е успешен скоро. Аз проточих опитите вече 5 г. И си права, няма как да крия вече поводите за вечните отсъствия. Лоши са въпросите, на които няма как да отговориш оптимистично. Но борбата продължава, всеки има своите битки, пада, става и продължава.

# 667
...Друг е въпросът как колежките с по 1-2-3 естествени бременности ще се чудят и маят какво е това ,,безплодие'', без да разбират абосолютно нищо и едва ли не ще си мислят, че ти си виновна (пушиш, пиеш, дебела си, не спортуваш, не правиш достатъчно секс с мъжа ти................. и т.н.) и това ще е основна тема през обедната почивка. ....

Мдааа, почти всичко от изброеното съм чувала. Плюс това, че съм забременявала преди време, но съм правила аборт и заради това сега не мога да забременея. Че след поредния опит съм забременяла, защото съм напълняла, но не съм могла да го задържа. Така ставало с хора, които правят кариера, а не деца на млади години, защо ми била сега кариерата, като не съм забременявала  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Всичко това са ми го казвали колеги, че са го чували  ooooh!
Аз бях открита още в началото и си казах всичко чистосърдечно, но в последствие разбрах, че съм сгрешила. Клюки пак щеше да има, неизбежно е, но нямаше да ме боли от тях, защото щяха да са сигурно в друга посока.

# 668
Е, и аз съм едва в началото на приключението, така че не се знае колко ще им устискат нервите на колегите, прекия началник и Шефа, ако се забавя с опитите и продължат с години....
За това не съм мислила, но вероятно ще се наложи.... Ще видим.
На всички новобременни : успех! Hug

# 669
  • София
около мен явно са все нормални хора или аз не забелязвам такива като вашите коментари  Rolling Eyes
казала съм на някои колеги, други сами се досещат и са ме питали.
някои са ме питали по няколко пъти, явно не ги вълнуват моите проблеми и забравят.
и болнични нося с истинските диагнози.

# 670
Явно професията ти оформя хора с по-високо ниво на култура.
И в моята работа е особено положението  по отношение на жените без деца или жените с репродуктивен проблем.

# 671
Аз болнични съм взимала само след лапароскопията, след пункция или трансфер винаги съм ползвала отпуск или ако не е имало възможност да отсъствам, съм си ходила на работа.

# 672
И аз избягвам да взимам болничен сдиагноза, защото  след като го види шефката ми започва да ми звъни по телефона и да ми казва да се явя на работа иначе ще ме уволни. Laughing
 Ако  предупредя че отивам на преглед, главния счетоводител изпада в истерия и прави интрига, при което шефката ми се обажда и казва, че ако на следващият ден отсъствам ще ме уволни. Laughing

Последна редакция: нд, 20 мар 2016, 21:30 от Анонимен

# 673
  • София
И аз избягвам да взимам болничен сдиагноза, защото  след като го види шефката ми започва да ми звъни по телефона и да ми казва да се явя на работа иначе ще ме уволни. Laughing
 Ако  предупредя че отивам на преглед, главния счетоводител изпада в истерия и прави интрига, при което шефката ми се обажда и казва, че ако на следващият ден отсъствам ще ме уволни. Laughing

Следващия път я запиши по телефона и й пусни после записа. Няма да ти говори и за уволнение, особено ако си на държавна служба. Пробвано е  Peace

# 674
Аз имам много разбрани хора до себе си и много се учудвам като чета заплахи за уволнение или други подобни.  #2gunfire Иначе то е ясно че хората, които нямат репродуктивни проблеми не могат да ти влязат в положението. И аз ако нямах проблем нямаше да мога да разбера действително какво преживявате. И нямаше да имам всичката тази ненужна информация в главата ми, касаеща инвитро процедури, витамини и добавки, хормонален дисбаланс и пр.
А най-голямата ми мечта е ей така един ден да се окажа с положителен тест без да го подозирам, но знам че никога в живота ми няма да го изживея това  Sad, а то е толкова естественно.
Обаче ние имаме едно предимство, че когато стане ние ще го оценяваме стократно повече от другите  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт