,
Една бременност, тежка или лека все някога свършва, това са само едни 9 месеца, после идва по-трудното- да се грижиш за това дете и да си на негово разположение през следващите 18-20 години! И ако вече си отдал част от емоционалните си сили по отглеждането на другите си две деца, може да не ти достигнат за третото!Тялото си е нейно и най вече тя като жена следва да реши ражда ли и се отново или не- колкото и да е добър и грижовен един баща, грижите за детето се падат най-вече на майката!Виждала съм семейства, родители, които разчитат по-големите им деца да отглеждат най-малкото- за мен това е неприемливо, на самите деца, особено ако са в пубертета не им е приятна тази отговорност, възможно е даже по тази причина да недолюбват изтърсачето.... Виждала съм случай на късно раждане, а след това и двамата родители се разболяват и правят трудни избори, кой да се грижи после за детето....Виждала съм и друг случай- приятелка на свекърва ми, дори и преминала 60-те съжаляваше че навремето прекъснала втората си бременност.... Авторката е решила какво да прави, но просто искаше да чуе и други мнения!
КАкви съвети може да й се дадат- правиш романтична вечеря и от далече започваш да обясняваш, че не искаш бебето; от вратата за краката и дикректно- ще правя аборт? Каквото и да се каже на всяка бивша/настояща и бъдеща авторка е глупаво, защото само тя самата си знае какво чувства, какви са отношенията в къщи и т.н. Това, което за важи за Марийка, няма да важи за ИВанка и обратното, а Марийки и Иванки- колкото иксаш! Безмислени спорове за и против аборта се водят, след като никоя няма да промени мнението на който и да е автор! Препоръчани теми