Неочаквано - бременна на 40 години

• 43 016
  • 311
  •   1
Отговори
# 150
Уф. ..
Извинявам се.
Ама тамън да каже как мъж гарантира тия работи дето ги написа...

# 151
  • София
За нищо няма гаранция в този живот.

# 152
Винаги ми е било странно като прочета "Как така искаш съвет от форум". Ами тя не съвет иска, иска да огледа някак си нещата от всички страни. Да поговорим по въпроса "Трето дете с голяма разлика от предишните 2", да видим различни гледни точки, а и евентуално нещо от казаното да я насочи в правилната за нея посока. Която и тя дори не е съвсем сигурна каква е. Нарича се "обсъждане".

По темата - ние пък сме обратното  Laughing - аз искам, а той не. Категорично съм го заявила, че аз хапчета не пия вече, от спиралата ме е страх. Като не иска дете, да му мисли здравата, аз аборт няма да правя, нито ще се тровя с контрацептиви.

Ако бях на друго мнение - т.е. на твоето, вероятно бих вземала предпазни средства.

Мога обаче да се поставя на мястото на жена, забременяла неочаквано и някак ненавременно. Така се получи с едно от децата ми. След това ми беше доста трудно дълги години. Незнам, въпросът е сложен.

Може би е идея да помислиш върху това, преди децата как си си представяла живота си? Колко деца си искала да имаш? Какъв живот си си представяла? Тази представа промени ли се през годините? Как си представяше бъдещето си ден преди въпросното забременяване?
Как ще се отрази евентуален аборт на отношенията ви с мъжа ти? Сложно е. Ще ви бъде трудно, така или иначе. Зависи и той как си е представял живота си? Искал ли е многодетно семейство? Колко участва в детегледането? И т.н. и т.н.

# 153
Съвети няма да давам, всеки трябва да изживее сам грешките си в тоя живот.
Но ми е странно друго:
1.авторката е напълно наясно, на 100 %, че не желае повече деца, но прави "опасен" секс?
2.напълно лично и автономно самосиндикално решава да унищожи "нещо", принадлежащо и на двамата?
Първа точка няма нужда от коментар, там е "Всеки луд с номера си!".
Но втора?Не е ли редно да "седнат" двамата и да сложат картите на масата, с всичките си аргументи "за" и "против"?И заедно да решат какво да правят?

Скрит текст:
Не пиша наизуст.

# 154
Но ми е странно друго:
1.авторката е напълно наясно, на 100 %, че не желае повече деца, но прави "опасен" секс?
2.напълно лично и автономно самосиндикално решава да унищожи "нещо", принадлежащо и на двамата?
Но втора?Не е ли редно да "седнат" двамата и да сложат картите на масата, с всичките си аргументи "за" и "против"?И заедно да решат какво да правят?

Скрит текст:
Не пиша наизуст.

Много правилно мнение. Съгласна на 100 %

# 155
Тя вече е решила, но може някой пък друг да се намери по страниците. Имаше подобна тема буквално преди дни.  Peace

# 156
  • София
Не виждам какво има да се коментира когато жената не иска повече деца. Мъжът следва да се съобрази с решението й, все пак не е като да са останали бездетни.

# 157
Но ми е странно друго:

Скрит текст:
Не пиша наизуст.

Много правилно мнение. Съгласна на 100 %

паралелно с тази тема върви една друга със същия казус. там обясниха защо мъжът не може да се изказва за растящия в корема на жена си човек. защото
1. няма вагина, матка и не износва
2. желанието му да се задържи това дете е еквивалентно на 'емоционално изнасилване'

хау. бг про-чойс мамите казаха  Mr. Green

# 158
Не иска повече деца или не иска трудностите около повече деца? Има разлика.

# 159
  • София
Имам приятелка, която категорично не желае второ дете, но е заставена да забременее, тъй като е изцяло зависима от мъжа си и е безгласна буква в семейството. Ще го играе инкубатор насила, че и ще трябва да отглежда второ дете без никаква помощ от страна на мъжа й. Е, той й подхвърля пари и се счита, че с това му се изчерпват семейните задължения.

# 160
  • София
Имам приятелка, която категорично не желае второ дете, но е заставена да забременее, тъй като е изцяло зависима от мъжа си и е безгласна буква в семейството. Ще го играе инкубатор насила, че и ще трябва да отглежда второ дете без никаква помощ от страна на мъжа й. Е, той й подхвърля пари и се счита, че с това му се изчерпват семейните задължения.

Ужас – и за нея, и за децата.  Confused  Абсолютно никакъв начин ли няма да се махне от него?

# 161
  • София
Няма. Единствената й алтернатива е да се върне в забутаното си помашко село и да гледа тютюн.

# 162
  • София
Явно, за нищо друго, освен за инкубатор не става, но и това на й харесва.
Става ли поне за украса, да краси къщата?  Simple Smile

# 163
  • Варна
Ее, това ме възмути!

Не се сърди, така де, аз имах и продължение на размислите ми, което всъщност е по темата. Защото случаят на съфорумката е друг.

Благодаря за пожеланията към мен!  Hug

# 164
  • София
Няма. Единствената й алтернатива е да се върне в забутаното си помашко село и да гледа тютюн.

Лошо. Хем ми става тъжно, хем побеснявам като прочета нещо подобно. Онзи не се ли усеща, че такова поведение се отразява и на децата?

Общи условия

Активация на акаунт