В момента чета...45

• 84 529
  • 721
  •   1
Отговори
  • София

Старата тема:
Скрит текст:

Блогове, в които пишат и съфорумки:
Bubbly . . . -
http://plantabook.in/author/mai4etu/
mijjjka -
http://inmyreadingspace.blogspot.com/

Важно!
Желателно е когато споделяте впечатление от дадена книга да внимавате как го правите. Това предупреждение не цели въобще да ви откаже от споделяне или питания, напротив! Но често, все още под въздействието на емоцията от прочетена книга се прибързва в споделянето. Нека коментирането на ключови моменти, развръзка, убиец и въобще всичко, свързано със съдържанието, което би разкрило важна информация, да бъде поставяно в скрит текст! За целта, вмъкнете текста, който искате да скриете между скобите [спойлер][/спойлер], на латиница - spoiler. Уважавайте правото на непрочелите все още книгата да й се насладят максимално, когато решат!

Как да поставите картинка в мнение
- когато желаете да покажете корица на книга, която четете, е необходимо да копирате, сложите адреса на картинката между отварящ и затварящ таг за изображение, т.е. между img и /img, поставени в скоби - [имг] [/имг]. За намаляване на изображението, ползвайте img height=250 или img height=300, след това адреса и накрая /img, съответно пак със скоби, ето и пример:
[имг хеигхт=250]http://....................jpg[/имг]
[/quote]

# 1
Благодаря за новата тема! bouquet

А моите впечатления от книгата на Алисия Хименес Бартлет се подобряват, допада ми все повече и повече - не като криминален роман, а някак цялостно - историята, стилът, дори образът на инспекторката. Всъщност до момента (стигнах средата) дори не може да се каже, че това е същински криминален роман, но книгата ми харесва.

# 2
  • Ямбол
Кали, благодаря.

Започнах поредицата Ханибал Лектър на Томас Харис с "Червения дракон".
В последно време все някакви мистерии, ужасии, фантастики ми се четат.

# 3
Благодаря за новата тема  bouquet

Приключих "Лисицата". Пре-крас-на! В едно интервю на Галин Никифоров четох, че дълго е редактирал романа, докато балансира двете сюжетни линии. Получило му се е. Историята на Нора за мен лично беше по-вълнуваща, но и криминалната линия не й отстъпваше. Книгата ми остави впечатление за завършеност - от встъпителните думи до анотацията накрая. Имаше си всичко - нестандартна идея, мистика, пътуване, различни култури, загадки, и разбира се - любов. Книга за демоните на миналото, за отношенията между хората, много завладяваща и истинска.

Скрит текст:
Някой беше писал за "продрания" глас и "опъването" от цигарата. И на мен ми направи впечатление, че човек, който демонстрира такова въображение в книгата си, не е използвал  някой синоним, но в никакъв случай не ми развали впечатлението от книгата.

Започвам "Човек на име Уве".

Вчера гледах наградения с Оскар за главна женска роля филм "Стая". За разлика от книгата, ми се видя монотонен и много депресиращ.

# 4
  • Belgium
Кали, мерси за темата  bouquet

Заглъхнала съм на "Книга на тайните", нещо мноого скучновата ми идва. Ще я преборя де, ама да видим кога.

# 5
Аз чета с удоволствие "Великолепната жена" - Греъм Симсън. Имах нужда от добро четиво, напоследък все на бози налитам. Simple Smile

# 6
  • Belgium
Аз чета с удоволствие "Великолепната жена" - Греъм Симсън. Имах нужда от добро четиво, напоследък все на бози налитам. Simple Smile

Ооо, колко съм я препоръчвала тая книга  Heart Eyes
На цялата тема бях проглушила ушите.
Но в оригинал, бг изданието не е на ниво, корицата и заглавието изобщо няма да ги коментирам.

# 7
  • Свети Влас
Запис !  Hug Hug Hug

# 8
  • София
Кали, мерси за темичката  bouquet
Чета "Птича песен" и съм пленена от образа на главния герой - отчуждения от себе си, мълчалив мъж... носител на трагичното, което не може да го погуби, този, който не познава себе си, не умее да се грижи за себе си, никога не обичания... този, който малко дисциплина и мизантропия превръщат в лидер, вместо в аутсайдер, но който и при това се чувства също толкова необичан.... Разочаровах се от вкарването на втора времева линия, надявах се романа да е от преди тази мода, която вече малко ме дразни  Confused

# 9
  • на последния етаж
Приключвам 22/11/1963.  Heart Eyes

# 10
  • София
Завърших първата част на Малазана - "Лунните градини" - 4/5 в ГР.
И както там написах, такова удоволствие от богатото въображение на автор съм изпитвала единствено с "Тъмната кула" на Кинг и "Хрониките на Амбър" на Зелазни.
Поклон пред таланта на Ериксон!!!
Звездичките не са 5 само защото тази първа книга от поредицата идва объркваща с многото си герои и неясноти, но отведнъж се отприщва действието и няма оставяне.
Продължавам смело с втората част!

# 11
  • Варна
Пренасям си в новата тема "Белият хотел". Почти до средата съм, доста ми харесва.

# 12
Гол запис Grinning Продължавам си със Серафина  Heart Eyes

# 13
Кали, благодаря за темата  bouquet
Чета "Хана сама вкъщи", за момента ми харесва  Simple Smile

# 14
  • Den Haag
Благодаря за новата темичка  bouquet
Аз продължавам с "Книжарничката на острова".

Общи условия

Активация на акаунт