В момента чета...45

• 84 581
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
  • Чукарландия
...
Като пример за снобизъм в писането веднага ми хрумва "Елегантността на таралежа" (малко крайно ще се изкажа, но няма какво да си кривя душата Laughing ) - абсолютно изхвърляне са повече от половината изрчения в тази твърде повърхностна книга с безинтересни герои и сантиментална развръзка, които никак не оправдават очевидната заявка за изключителност на авторката.

О, да! И аз така я почувствах тази книга.  Wink

+1. Peace

# 601
  Laughing
И аз така и не разбрах защо беше преди време този припад по Таралежа и неговата елегантност  Joy
Напълно достатъчно ми беше да гледам филма, книгата не я и  дочетох   Mr. Green

# 602
О, а на мен много ми беше харесала Таралежа. Но съм я чела преди 8-9-10 години, не знам сега как бих я възприела Simple Smile

# 603
И на мен ми хареса,докато я четях,но странно,тази книга не е оставила много траен отпечатък в съзнанието ми.  Peace

# 604
  • Belgium
И на мен ми хареса,докато я четях,но странно,тази книга не е оставила много траен отпечатък в съзнанието ми.  Peace

+1

Макар че навремето ми допадна, сега не бих я препоръчала възторжено  Laughing

Иначе чета си аз Франзен и изпадам в тежко влюбване  Heart Eyes

Дори зарязах добрия стар инспектор Гамаш, който бях започнала, да хлипа самотен в ъгъла  Mr. Green

# 605
"Осем"
Катрин Невил

Първия път не можах да я "смеля", давам ѝ втори шанс най-вече заради дебелината и заради факта, че я взех заедно с втората част. Нещо ме дразни в тази книга, много мистерия, много съвпадения, Дан Браун ряпа да яде... Пророчества, заговори, "случайни" срещи, идват ми в повече.

# 606
Прочетох Взривената въздушна кула...  лелееее няма такава книга. Толкова лудо разследване и някакси действието се развиваше с някви много бързи темпове, много напрежение, много емоции. Абе страхотна беше, жалко че е последна от Ларшон. Ще си търся и следващата, но не залагам особено много на нея.

# 607
 Hug

Дано ми хареса:"Дъщерята на пеперудите"-от Мери Алис Монро.Смятам да си я кача на четеца,че ме чака 8 часа път с влак. Crazy

Между другото  "Птиците свиват гнезда" на Аарон Флетчър много ми хареса.Обожавам книги за Австралия!

# 608
Прочетох "Един по един. Чела съм почти всички книги на Крис Картър, тази ми се стори най-страшна.
Скрит текст:
Не толкова заради жестоките убийства, колкото заради "публиката" в интернет, която гласуваше как да бъде умъртвена поредната жертва. Много зловещо и брутално.
Хареса ми, през цялото време ме държа в напрежение. Картър си е жив психопат. Simple Smile

# 609
И аз с един трилър с доста кървави подробности - "Аз съм пилигрим' на Тери Хейс. Засега ми харесва и ме държи в напрежение.

# 610

Иначе чета си аз Франзен и изпадам в тежко влюбване  Heart Eyes

Какво на Франзен, Лу? Аз съм потънала в "Чистота". Първа среща ми е с автора, засега не мога да кажа много, освен че увлича и е задълбочено четиво. В Goodreads масово я определят като по-слаба от "Поправките" и "Свобода", което доста завишава очакванията ми към тях.

Много харесах "Елегантността на таралежа", още помня любимите си места. Често се сещам за нея по дребни поводи, например тези дни Витоша ми напомни на планината, както е описана в японския филм, за който говори героинята.

# 611
  • somewhere over the rainbow
Привет, искам да запитам челите "Слугинята" - през цялата книга ли нищо не се случва? Прочетох 200 стр., но вече много ми доскуча. Искам малко раздвижване, но, ако няма да ме огрее, кажете, да я зарязвам.

# 612
Толкова хубава книга е Слугинята. Но ако очакваш екшън - няма Rolling Eyes
Прочетох Итън Фром на Едит Уортън. Пак няма екшън, но ми хареса как е написана книгата

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 21:51 от Г-жа Рамацоти

# 613
Привет, искам да запитам челите "Слугинята" - през цялата книга ли нищо не се случва? Прочетох 200 стр., но вече много ми доскуча. Искам малко раздвижване, но, ако няма да ме огрее, кажете, да я зарязвам.

Ами скучничка си е  Joy Филмът е много по-хубав!
Е, случва се нещо с един пай  Joy Дай й шанс  Wink

# 614
  • somewhere over the rainbow
Пфф! Едва снощи осъзнах, че всъщност въведението стана твърде дълго, толкова, че да не очаквам развитие. Може да прескоча до случката с пая, а може и направо да прескоча останалите 300 и кусур страници Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт