В момента чета...45

• 84 546
  • 721
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Magrat, ей това имах предвид под холивудското, което споменах вчера - пишат динамично тия двамцата, не може да им се отрече, за разлика от другите скандинавци, които са страхотни, но понякога по-мудни в сюжета, по-задълбочени едни такива.

# 676
  • София
Magrat, ей това имах предвид под холивудското, което споменах вчера - пишат динамично тия двамцата, не може да им се отрече, за разлика от другите скандинавци, които са страхотни, но понякога по-мудни в сюжета, по-задълбочени едни такива.

Факт, докато има такива едва ли скоро ще ми се дочете Манкел например. Плюс това ми е интересно дали главният герой ще еволюира или ще си остане същия дразнещ задник   Simple Smile

# 677
  • София
Да ти кажа, надявам се само да не се пропие и да еволюира до още по-голям дразнещ задник  Joy.

# 678
Започнах Аферата "Зелда"

# 679
Мен пък Себастиан Бергман не ми дразни  Mr. Green

# 680
  • София
О, и мен не ме! Много ме кефи образът му.
Миж, ти помниш ли коя беше другата книга, която ми зае  ooooh!? Едната е на Уси "Писмо в бутилка от П.", но другата не съм я почнала още, прибрала съм я, а сега седя в офиса и се напъвам да се сетя как й беше заглавието.

# 681
На Хокан Несер, Венка, "Една съвсем различна история"  Peace

# 682
  • София
Ей, жива да си, от два часа ме човъркаше! Напоследък малко чета, но вече ми се е причел пак трилър и ще я почвам довечера.

# 683
  • Дъблин
След точно 2 седмици най-накрая прочетох "Лисицата". Ох! Simple Smile
Всички имаме различен вкус за книги и тази определено не беше моята. Не ме грабна, не ме развълнува, хаотична ми беше, накъсана, а накрая чак изсмукана от пръстите стана. Толкова по темата.
Сега ме очакват Юрт&Русенфелт, успях да дочакам "Човекът, който не беше убиец" да се освободи в библиотеката, докато се мъчех с "Лисицата" и сега ще мога да прочета книгите в правилния ред. Настроила съм се много да ми харесат.

# 684
Куфарът на госпожа Синклер - Луиза Уолтърс

# 685
  • Den Haag
Чета и се наслаждавам на "Забравената градина" Кейт Мортън. Много ми е интересна, мистериозна и приказна. Нямам търпение да се разнищи загадката, постоянно ми се въртят в главата разни предположения, но ще видим на края Simple Smile

# 686
  • Пловдив
Боря се със "Сияние на жена" не Ромен Гари. Първа среща с автора. Има особен стил. Всичко е написано сякаш диша на пресекулки. Много емоционално подхожда. Нетипично за мъж. Малко ме натоварва като че ли и не успявам съвсем да се потопя в книгата. Тя е мъничка и ще я прочета, но не е моя определено... (очаквах да я харесам, но уви!  Peace )

Аз също имах високи очаквания за книгата, когато я четох, но уви...не ме грабна, не ме впечатли.

# 687
Вчера прочетох "The Perks of Being a Wallflower" (представа нямам как е преведено заглавието). Много силна книга с прекрасни герои, хубава музика и тежки за смилане теми. Мисля, че писателят с е справил бравурно.
Гледала съм филма и знаех какво ме очаква. В книгата дисоциативните състояния на Чарли са достатъчно подчертани, за да се разбере, че прекомерната му емоционалност и пасивност са породени от травма в детството, но не знам дали читател тийн би ги разпознал.
Мислех си и за Холдън Колфийлд, и всичко което съм слушала по негов адрес. Погледнах в ГР и видях същото за TPoBaW- много хейт, много нещо. Тази книга, както и "Спасителят в ръжта" за мен са като лакмусов тест.

Купих си книжката с намерението да я чета след като довърша вече започнатата, но не се сдържах. "Японският любовник" не е "Къщата на духовете", нито "Паула". Строежът на изреченията е различен, на места дори се чудя защо не е направила корекция. Надявам се нещата да се подобрят по-нататък. Липсва ми емоционална дълбочина, не искам да наблюдавам героите сякаш съм в бързо преминаващ влак. Продължавам да чета, защото е Алиенде, и защото искам да видя какво се случва в японските лагери.

# 688
Най - накрая довърших Невинност на Дийн Кунц. Края ми се струва нелогичен и нелеп.
Ясноликите ми напомнят на елфи.
Бих искала и аз да срещна Адисън.  Wink

Започнах Дядо Прас. Пише, че е 20та книга от Света на диска. Предполагам не е проблем, че не съм чела другите.

# 689
Вчера прочетох "The Perks of Being a Wallflower" (представа нямам как е преведено заглавието).  

"Предимствата да бъдеш аутсайдер"  Peace

Аз продължавам със "Златният син" и се убеждавам за пореден път колко не обичам "медицинската" тематика в литаратурата. Иначе книгата е интересна, особено частта, където действието се развива в Индия, но лекарската нишка не ми допада особено и има места, които директно минавам по диагоналната система  Blush

Общи условия

Активация на акаунт